Een Japanse toerist is donderdag tijdens het duiken berokken geraakt bij een ernstig ongeval, haar been was geraakt door de schroef van een boot waar ze van af sprong. 

De vrouw maakte deel uit van een groep die aan het duiken was bij de Similan eilanden in Phang Nga. Eerste hulp mochten niet baten, omdat de verwondingen te ernstig.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de zeestromingen en golven erg sterk waren toen de vrouw in het water sprong. Ze kwam onder de boot terecht en geraakt door de schroef.

Het bedrijf dat de duiktocht organiseerde en de verzekeringsmaatschappij betalen 1 miljoen baht aan de nabestaanden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Japanse toeriste komt om bij het duiken bij Similan eilanden”

 1. marcel janssens zegt op

  Het bedrijf had de duiktocht moeten annuleren . Ze gaan hier driemaal in de fout , sterke stroming , hoge golven en draaiende motor .Wat zijn dat voor zotten zeg ? Sluiten die handel

  • pw zegt op

   Ik twijfel sterk aan de kwaliteit van startmotoren hier in Thailand.
   Een auto laten ze ook rustig ‘n uur stationair draaien.

   Dat ze daarmee de omgeving in de dieselrook zetten… nou en?
   Ík zit lekker in de airco, en dáár gaat het om!

 2. Jacques zegt op

  Het was dus kennelijk onverantwoord om op dat moment op die plek en onder die omstandigheden te gaan duiken. Op de “specialisten” kun je dus niet af gaan. Weer een voorbeeld zoals het niet moet gaan. Triest voor die vrouw en haar familie en vrienden. Als doekje voor het bloeden krijgt de familie enkel 26.000 euro en daarmee is de kous af. Om sprakeloos van te worden.

  Met oud en nieuw ben ik met mijn vrouw en familie nog met de boot over gegaan van Chumphon naar Koh Nangyuan en Koh Tao. De zee was behoorlijk roerig en bij tijd en wijlen ging de boot goed te keer. Ik had dit nog nooit zo meegemaakt, daar was mijn ergste vliegreis nog rustig bij vergeleken. Bij bosjes hadden reizigers het nodig om zich te bedienen van plastic zakken voor het braken, waaronder ikzelf. Voor het eerst in mijn leven zo’n ervaring meegemaakt en het is niet aan te raden. Ik sprak mensen op het eiland die een dag voor mij met dezelfde soort boot over waren gegaan, waarbij het kennelijk nog erger gesteld was. Nee ze zullen niet gauw zeggen dat het onverantwoord is om met de boot te gaan. De terug weg maar wat meer betaald voor een Catamaran en een pilletje geslikt. Wat een verschil. Wel waren er veel mensen kletsnat geworden en op het ( top) dek was, vanwege de regen, het ook niet een plaats waar het zo geweldig toeven was.

 3. T zegt op

  25.000 euro zal denk ik nog niet genoeg zijn om het lichaam terug te halen naar Japan en de overige rekeningen te betalen.
  Een inname van de vergunning van dit bedrijf wegens onverantwoord handelen zou beter zijn.

 4. Kees zegt op

  Je kunt ook zelf besluiten om niet in de boot te stappen, niet te duiken, niet te parasailen, e.d. Het blijft een land dat niet dezelfde standaarden heeft als Nederland/Belgie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website