(PhotobyTawat / Shutterstock.com)

Japan schenkt Thailand begin volgende maand, 1,05 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin. Thailand betaalt uitsluitend de transportkosten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiervoor al budget gereserveerd.

Ook Indonesië, Maleisië en de Filipijnen krijgen circa 1 miljoen doses van Japan.

Het vaccin wordt geproduceerd onder licentie door KM Biologics Co Ltd en Daiichi Sankyo Co Ltd, beide gevestigd in Japan.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Japan schenkt Thailand 1,05 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin”

 1. Eduard zegt op

  Dit moet toch wel zeer pijnlijk zijn voor Siam Bioscience (de naam alleen al!) dat eigenlijk van juni af ruim 60 miljoen doses AZ zou produceren en leveren. Hopelijk reserveert men ook een aantal voor permanent residerende Nederlanders: als dat er 5000 zijn heb je maar 10000 stuks nodig, blijft ruim 1 miljoen voor Thai zelf.

  • theiweert zegt op

   Ik je mij maar één goede reden noemen waarom deze permanent residerende Nederlanders meer recht hebben op de vaccinatie dan de Thai zelf en alle andere Nationaliteiten.

   Als je gewoon wacht kom en je hebt opgegeven kom je gewoon aan de beurt. Kan je dat niet wat houdt je tegen deze vaccinatie in jet eigen land te halen. Ben je als “permanent residerende Nederlanders” een VIP, wat betaal jij alle meer en als je erg veel meer betaald, dan zal een retourtje Amsterdam en een quarantaine er ook wel af kunnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website