Jacht op krokodil voor de kust van Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
20 juli 2018
Foto: courtesy of a Phuket fisheries group

Bij het strand van Nai Harn op het eiland Phuket is een 2-3 meter lange krokodil gespot. Ambtenaren zijn druk op zoek naar het beest nog nadat het reptiel deze morgen ternauwernood aan de jacht was ontsnapt.

De jacht is begonnen nadat de krokodil woensdagavond gesignaleerd was in de buurt van het strand van Yanui. Hij werd voor het eerst opgemerkt door een local die bij het strand aan het vissen was. Hij maakte wat foto’s met zijn telefoon en belde later de poltie.

Tot nu wist de krokodil steeds te ontsnappen door onder water te duiken. De jacht wordt voortgezet.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Jacht op krokodil voor de kust van Phuket”

 1. Mark zegt op

  Hadden we een paar jaar geleden ook hier in Mai Khao (noord Phuket) dus om de 50 meter zaten er een paar locals met een stok in het zand, daaraan 20 meter touw met aan uit einde een groot stuk vlees om de krokodil te lokken, haha. Moet er nog om lachen, toen ik de volgende ochtend de honden ging uit laten zaten ze er allemaal nog maar om de nacht door te komen hadden ze zich bezig gehouden met het ledigen van diverse flessen Hong Thong.
  Nauwlijks in staat om uit hun ogen te kijken, vlees half op gegeten door de krabben en dan een paar dagen later bleek dat het om een drijvende boomstam ging.

 2. l.lagemaat zegt op

  Vanmorgen ook het Thaise t.v. journaal te zien.

  Toen er vorig jaar een op de Jomtien beach gezien was, deed men er lacherig
  over want dat kon niet! Een krokodil in zout water!

  • David H. zegt op

   http://www.big-animals.com/nl/the-saltwater-crocodile-the-words-biggest-reptile/
   Australie & S.E.Asia

  • Leon zegt op

   Wikipedia:

   De zeekrokodil komt voor in Australië, Bangladesh, Brunei, Cambodja, China, op de Filipijnen, in India, Indonesië, (Kalimantan, Sulawesi, Flores, Molukken, Papua, Sumatra, Java, Bali en Lombok) Maleisië, Myanmar, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, op de Salomonseilanden, in Singapore, Sri Lanka, Thailand, Vanuatu en Vietnam. Soms worden afgedwaalde exemplaren elders gevonden, zoals in Japan. Op de Seychellen en in Singapore is de zeekrokodil uitgestorven. In Thailand zijn vermoedelijk populaties uitgestorven. Het grote geografische leefgebied is te danken aan het feit dat de krokodil zich over zee kan verspreiden.

 3. Guy zegt op

  Een zeekrokodil leeft nu eenmaal in zoutwater en kan dus wel……………
  Bovendien schuwen die beestjes een aanval op een mensdier niet…. toch maar oppassen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website