De jaarwisseling in Thailand wordt sober gevierd in verband met het overlijden van Bhumibol. Er zal een nationale wake zijn en gebeden worden. Vuurwerk en feesten zullen ontbreken. De regering heeft dit bekend gemaakt.

De herdenking voor de overleden vorst begint ’s avonds om 21.00 uur. Er worden op diverse locaties bijeenkomsten georganiseerd zoals bij het Grand Palace, Ratchaprasong, winkelcentra in Bangkok en in het land. De winkelcentra bij Ratchaprasong, zoals Central World, zullen geen concerten en luidruchtige party’s organiseren.

Op Sanam Luang wordt na de gebeden, 89 seconden stilte gehouden (een verwijzing naar de leeftijd van de overleden koning). Om middernacht wordt een klok negen keer geluid, waarna Phorn Pi Mai (Blessing for the New Year) wordt gezongen, een lied gecomponeerd door Bhumibol. Daarna het volkslied. Om 9 minuten over 12 worden de 100.000 uitgedeelde kaarsje aangestoken.

Steeds meer Thai gaan tijdens Oud & Nieuw naar de tempel om te bidden. Naar schatting bezochten vorig jaar 18 miljoen mensen de tempels om er te bidden. Dit jaar zullen er dat nog veel meer zijn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Jaarwisseling: Geen feesten en vuurwerk in Bangkok”

 1. Harry zegt op

  Nou die laatste paar toeristen die nog naar thsiland gekomen zijn zullen zoveel negatieve reklame naar huis sturen dat volgend jaar er niemand meer wil komen. Staat er slecht voor voor alle horeca en toerisme bedrijven. De helft gaat failliet als er geen klanten meer komen. Zou de tat daar aan denken?

  • chris zegt op

   Het geldt maar voor 1 dag en alleen voor dit jaar. Tegelijkertijd is er een lang weekend voor iedereen tot woensdag 4 januari. Genoeg avonden om de beest uit te hangen als toerist en in Belgie is er ook geen viuurwerk op Oudejaarsavond. Het is maar wat je gewend bent.

 2. Harry zegt op

  Waarom doen ze dat niet met songkran? Dat is immers hun eigen nieuwjaar! Ahh ik negrijp het al, geen party en water maar kaarsjes in 2017…..

 3. koos zegt op

  Gezellig voor de toeristen en op zijn thais lekker vroeg bekent gemaakt.
  In hoevere mag het wel gezellig wezen in Phuket en Pattaya?
  Of moeten hier de barretjes en dergelijke dicht na 21.00 uur.

  • John Chiang rai zegt op

   Naar het overlijden van de Thaise Koning hebben ze overal meteen bekend gemaakt,dat er gedurende 1jaar een rouwperiode zal zijn. Overal worden feesten aangepast, of zelfs gestreken,en dit geld zeker niet alleen voor het nieuwjaarsfeest. Dit was bij de Thaise bevolking,als ook bij de internationale pers meer dan bekend,zodat ik de verontwaardiging bij sommige toeristen helemaal niet begrijpen kan. Iedereen kan, iets aangepast,rustig vieren,en zijn drankje drinken,tenminste als dit uit respect voor de overleden Koning, en de rouwende Thai bevolking gebeurd zonder overdreven luid gelal,erg luide muziek en vuurwerk. Een toerist die dit niet wil/of kan,staat het geheel vrij om ergens heen te gaan,waar hij zich minder hoeft aan te passen,en zijn egoisme meer de vrije loop kan laten gaan. Misschien bij het kopen van een vliegticket voor Thailand,zich eerst verdiepen in de actuele omstandigheden van het land,of ik dit zonder uitslag van groene pukkeltjes,en gezeur overleven kan.

 4. De Inquisiteur zegt op

  Opmerkelijke commentaren. Het is nog steeds hun eigen land.

 5. Rudolf 52 zegt op

  Als men het nieuws sinds 13 oktober gevolgd heeft, kan dit alles geen verrassing zijn, dus al de negatieve reacties begrijp ik niet, het ovetlijden van Koning Rama IX heeft een grote impact op de Thaise samenleving, misschien moet de “toerist” daar gewoon rekening mee houden; van degenen die tijdelijk of permanent in Thailand verblijven, verwacht ik in ieder geval wel begrip,
  Rudolf52

 6. Ria zegt op

  En in Hua Hin ook geen vuurwerkshow op het strand???

 7. l.lagemaat zegt op

  Lees mijn posting van deze week.

  Willen horeca gelegenheden oud en nieuw vieren, dan graag op gepaste wijze.
  Wordt het wat luiddruchter dan s.v.p. de deuren gesloten houden.

 8. Nelly zegt op

  ER staat alleen bangkok. Dus ik denk dat ze in chiang mai ook gewoon vrolijk gaan knallen. Was met Loi Krathong ook zo.

 9. Marc965 zegt op

  Ik heb zo een vermoeden dat wat Bkk betreft niet iedereen zich aan de vuurwerk regeling gaat houden.
  Voor mij persoonlijk hoeft het al lang niet meer, er is bijna elke dag wel ergens vuurwerk op de planeet.
  Beste wensen.

 10. petra zegt op

  Het zal overal meer ingetogen zijn. Wij vertrekken morgen naar Khon Kaen , daar zal het ook
  rustig geviert worden.
  Maar is het dan zo moelijk om een beetje respect en begrip te tonen.?????

  Denk dat veel toeristen dat ook wel begrijpen , in ieder geval als je begrijpt hoe toegenegen de Thaise mensen aan hun overleden koning zijn.

 11. Ronald zegt op

  Te gek dat de Thai zo omgaan met het overlijden van hun geliefde Koning , ik als nuchtere Nederlander voel hun gemeende verdriet je hoeft alleen maar jezelf te verdiepen in de geschiedenis van deze man en je kan alleen maar respect voor hem op brengen ja zelfs voel ik verdriet dat hij dood is.

 12. Daniël M. zegt op

  We zijn net vanmorgen in Bangkok aangekomen. We zullen ons dus noodgedwongen moeten aanpassen. Voor mij misschien een teleurstelling. Maar toch geen grote teleurstelling. Mijn vrouw krijgt nu de kans om op een gepaste wijze afscheid te nemen van een zeer geliefde koning.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website