De Thaise politie heeft in een huis in Nonthaburi het lijk gevonden van een man die in stukken was gesneden en daarna in een muur was ingemetseld.

De zaak kwam aan het rollen toen de Israëlische ambassade de politie gevraagd had gevraagd de 63-jarige Eliyahu Cohen op te sporen, die sinds woensdag werd vermist. Eenmaal in het huis kreeg de politie argwaan vanwege de doordringende stank. Een muur met nieuw metselwerk viel al snel op. Toen de agenten stenen weghakte, vonden ze de lichaamsdelen van de vermiste man in drie vuilniszakken.

De bewoner van het huis, de 50-jarige Israëliër Shimon Biton, bekende al snel de man te hebben gedood na een ruzie. Hij had ontdekt dat zijn vriendin vreemd ging met Cohen. De politie verhoort ook de zoon van de dader om na te gaan wat hij over de moord weet en mogelijk er bij betrooken was.

Vader en zoon betrokken de huurwoning ruim een jaar geleden. Naar verluidt zou de dader regelmatig geld hebben geleend van het slachtoffer, die een gepensioneerd politieagent was.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Israëlische expat (50) opgepakt voor moord in Nonthaburi”

 1. harry zegt op

  Volgens de kop van het artikel zou een 63 jarige expat zijn opgepakt voor moord.Maar uit het artikel zelf maak ik op dat de 63 jarige slachtoffer is toch?

  • Redactie zegt op

   Oeps, aangepast. Bedankt.

 2. Ben zegt op

  Ik geloof gelezen te hebben dat de Israelische expat in het verleden in Thailand voor moord in de gevangenis gezeten heeft. Vandaar wellicht de verwarring.

 3. Ton zegt op

  Toch een snelle actie van ambassade en politie.
  Als ze een paar weken hadden gewacht was de stank weggeweest en het cement uitgehard.
  zou geen haan meer naar gekraait hebben.

 4. joskeshake zegt op

  wel raar dat de ambassade navraag doet naar die persoon,daar moet toch een goede reden voor geweest zijn dan om politie in gang te kunnen zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website