Buitenlanders van 75 jaar en ouder die in Thailand wonen en nog geen Covid-19 vaccinatie hebben gehad, kunnen zich inschrijven voor een prik bij een inloop-vaccinatiecentrum op Bang Sue Grand Station.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Tanee Sangrat, zegt dat oudere buitenlanders dit elke dag van de week van 9.00 tot 16.00 uur kunnen doen.

“Degenen die een vaccin willen, moeten op de dag van vaccinatie hun paspoort en een bewijs van verblijf, zoals een visum, een permanente verblijfskaart of een werkvergunning, overleggen”, zei Tanee. De inloopvaccinatie voor buitenlanders is elke dag beschikbaar bij de poorten 2, 3 en 4.

Deze regeling is alleen voor buitenlanders die nog geen vaccin hebben gehad. Degenen die al een eerste vaccinatie hebben gehad, moeten wachten en hun tweede dosis moet op dezelfde plaats worden gegeven als de eerste, zei hij. Hij registratiesysteem kan degenen detecteren en afwijzen die al een eerste dosis hebben gekregen.

Er is momenteel ook geen regeling voor een booster of derde injectie voor het grote publiek, aldus Tanee.

Bron: Bangkok Post

20 reacties op “Inloop vaccinatie service voor oudere buitenlanders op station Bang Sue in Bangkok”

 1. chris zegt op

  Een buitenlander boven de 75 met een werkvergunning? Nou ja, niets is onmogelijk in Thailand maar dat moet toch echt een witte raaf zijn..

  Maar alle gekheid op een stokje: hoe kom je als oudere expat die buiten de vuurrode zones woont, nu in Bang Sue Grand Station? Reizen naar Bangkok is nagenoeg verboden. Het lijkt er op dat de rechterhand niet weet wat de linkerhand doet.

 2. Caspar zegt op

  Waarschijnlijk hebben ze wat vaccine over van het merk sinovac made in China, en zullen we die maar eens die (farang) oudjes geven.
  Kunnen we zien of het goed werkt bij de bejaarde farang?? Boven de 75 jaar en natuurlijk woonachtig in BKK.

  • teun zegt op

   Met Sinovac heb je dan wel enige bescherming, maar reizen naar Europa/VS zal toch niet gaan. Immers daar wordt Sinovac vooralsnog niet geaccepteerd/goedgekeurd.

 3. john zegt op

  Welk vaccine wordt niet verteld. En dat je voor de 2de prik weer naar Bangkok moet ook niet. Nogal veel gevraagd van onze ‘oudjes’ waar ook in Thailand (behalve BKK).

  • Cornelis zegt op

   Dit was al voorspeld hier op het blog: zodra er vaccinaties beschikbaar zijn gaan we klagen dat we ze niet aan huis bezorgd krijgen…….

   • David H. zegt op

    @Cornelis

    Zoals de Franse Ambassade het heeft gedaan is toch niet zoveel teveel gevraagd mag ik veronderstellen ? Een 4a5 tal locaties in Bkk hospitalen ten lande voor groot Thailand .

    En het hoeft voor mij zelfs niet gratis , prijs me al gelukkig indien vaccin beschikbaar is.

    • Cornelis zegt op

     Dat is een andere situatie, natuurlijk – overigens petje af voor de Franse handelwijze In dit geval heeft de Thaise overheid enkele ambassades op een heel korte termijn een betrekkelijk gering aantal vaccinaties toegewezen en was er geen enkele ruimte om hiermee het land in te trekken.

 4. Henk Hauer zegt op

  Ik ben afgelopen Zondag gevaccineerd in het Ban Sue stadion.
  I was aangenaam verrast door deze organisation. De locatie is uitstekend voor deze massa vaccinatie,
  Men komt binnen na gecheck te zijn op je leeftijd je begeleider gaat mee, en kan zelfs gevaccineerd worden.
  Mijn Thaise partener heeft het vaccin ook gekregen.
  Eenmaal binnen staab verschilende rijen bloeddruk meet apparatuur. .Alles gaat heel snel , daarna ga je naar de incheck . Alle gegeve gaan de computer in dan daarna derekt wordt je gevaccineerd.. Na vaccinatie 30 minuten zitten ( voor evetuele problemen. Daarna kan je vertrekken. Je heb dan een brief voor de de vaccinatie met datum en tijd.. Het geheel is een uur rond . Chapeau
  Alles zeer efficient vriebdelijk behulpzaam. Ik denk dat vele Europese landen hier een voorbeld aan kunnen nemen
  Ik neem afstand van de twee vorige reakties. Men praat er over en is er niet eens geweest. Voor mij mogen deze negatieve figuren dit goede land verlaten

  • louvada zegt op

   Proficiat Henk voor de beschrijving, ik heb hetzelfde meegemaakt hier in Hua Hin Hospitaal. Een top organisatie, de locatie en ontvangst uitstekend, mijn uitnodiging afgegeven en onmiddellijk een nieuwe gekregen met een verontschuldigde blik….. er waren geen vaccins. De regering zou zich moeten schamen dat zoveel inzet van het verplegend personeel de moeite doen en helaas de middelen niet krijgen.

  • chris zegt op

   beste Henk,
   Ik heb dezelfde ervaring met het krijgen van en AZ vaccin prik via mijn werkgever in Sirirat hospital.
   De organisatei was prima.
   Maar je kunt toch niet ontkennen dat de hele communicatie en het hele voortraject over het al dan niet en hoe verkrijgen van een prik door expats de schoonheidsprijs niet verdient, om niet te zeggen dat het chaotisch was?
   ((eerst iedereen een gratis prik, toen moesten de expats bijna overal wachten, toen een app die voor 99% van de expats niet werkte, toen een verwijzing naar vaccinatie door prive-ziekenhuizen, nu onvoldoende vaccins (overal) en dan nu ineens (alsee duveltje uit een doosje) de mogelijkheid in BangSue voor 75-plussers in Bangkok…….))

 5. Ton zegt op

  Klinkt fantastisch. Maar welk vaccin word er gebruikt?

  • Henk Hauer zegt op

   AstraZenica

 6. Peter zegt op

  Ik woon behoorlijk ver buiten Bangkok en loop slecht, vraagje…. krijg je die prik meteen of moet je weer terugkomen ? Als het de Phizer is ben je meteen klaar hoef je niet nog een terug te komen……

  • Albert zegt op

   Phizer dus 2 maal een dosis nodig!

   • Peter zegt op

    Beste Albert, Krijg je in het Bang Sue station het Phizer vaccin ?

   • Berry zegt op

    Eigenlijk 3, een “boost” 6 maanden na de 2de prik.

    De veronderstelling is dat die boost iedere 6 maanden herhaalt moet worden.

  • fred zegt op

   U bedoelt waarschijnlijk Johnson&Johnson daar is maar 1 dosis van nodig.. Maar dat vaccin noch het Pfizer vaccin is momenteel vrij te verkrijgen in Thailand.
   Gratis vaccins zijn ofwel het Chinese Sinovac Sinopharm of Astra zenecca

   • Caspar zegt op

    BANGKOK – De 20 miljoen doses vaccinaankoopovereenkomst van Pfizer-BioNTech is ondertekend. De oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar. In een persbericht maakte Pfizer-BioNTech de prijs of het exacte leveringsschema niet bekend. “We zijn verheugd om deze belangrijke overeenkomst met de regering van het Koninkrijk Thailand te ondertekenen als onderdeel van onze gezamenlijke inzet om deel uit te maken van de inspanningen van het land om Covid-19-infecties te verminderen”, aldus Deborah Seifert, Pfizer’s Country Manager in Indochina.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Dit is enkel voor buitenlanders die in Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan of Samut Sakhon hun verblijfplaats hebben.
  Het is trouwens AstraZeneca en nu ook vanaf 60 jaar.

  Buitenlandse die in andere provincies wonen, dienen contact op te nemen met de provinciale gezondheidsautoriteiten of uw provinciale ziekenhuizen

  “Vanaf 21 juli kunnen buitenlanders vanaf 60 jaar (°1961 of vroeger) woonachtig in Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan of Samut Sakhon zich registreren voor vaccinatie met AstraZeneca in Bang Sue Grand Station. Registratie gebeurt via onderstaande link. U moet een bevestiging via sms of e-mail ontvangen. Een bewijs van een vaccinafspraak op de heenreis en een bewijs van vaccinatie op de terugreis geldt in principe als verantwoording voor het traject van uw woonplaats naar Bangkok. Vergeet uw paspoort niet.
  Buitenlanders van 75 jaar en ouder kunnen nog steeds zonder voorafgaande registratie dagelijks terecht in Bang Sue Grand Station van ⏰ 09:00 tot 16:00 voor vaccinatie met AstraZeneca.”

  https://www.facebook.com/BelgiumInThailand

  “Vaccination registration for foreign residents aged 60 and over ONLY (born in 1961 or before) residing in Bangkok and neighboring provinces (Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakarn, Samut Sakhon)

  https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf…/viewform

  Vaccination will take place at the Central Vaccination Center – Bangsue Grand Station.
  The Center – Bangsue Grand Station also accepts limited walk-in registration for same-day vaccination for foreigners aged 75 and over between 09:00 – 16:00 daily.
  *** For foreign residents residing in other provinces, please contact provincial health authorities or your provincial hospitals
  This Platform is jointly provided by the Ministry of Public Health and the Ministry of Foreign Affairs.

  https://www.facebook.com/thailandprd/photos/a.251619424861479/4450634858293227

  • Klaas zegt op

   Ik heb ook de registratie ingevuld via de QR code en app.
   Nu afwachten of er een bevestiging of afspraak uitrolt, zoals dat werd beloofd na registratie,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website