Consumenten die buiten Thailand producten kopen, kunnen binnenkort de importheffing online betalen. De pakjes worden daarna naar hun huis gestuurd.

Goederen die minder dan 1.500 baht kosten zijn vrijgesteld van de heffing.

Nu worden de pakketten gecontroleerd op Suvarnabhumi en naar het postkantoor Lak Si in Bangkok gestuurd. Artikelen die duurder zijn dan 1.500 baht moeten daar dan worden opgehaald.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Importheffing op goederen kan je online betalen”

 1. Harry Romijn zegt op

  Voor onze Engelssprekende contacten:https://www.bangkokpost.com/business/news/1527410/online-payment-for-overseas-packages

  resp. https://www.bangkokpost.com/business/news/1527410/online-payment-for-overseas-packages

 2. Sjaak S zegt op

  Dat is zeker een goede zaak. Koop je bij Amazon.com worden deze kosten al door Amazon erbij berekend. Niet op alles. Amazon vermeldt dat ook bij het artikel dat je eventueel wilt bestellen.

 3. Louis49 zegt op

  Ik heb meer dan 500 items bij aliexpress gekocht en heb
  welgeteld 3 keer invoer rechten betaald,ik denk dat het afhangt van wie de pakjes vervoerd

 4. chelsea zegt op

  En bij deze maatregel dien je te bedenken dat het douane personeel op Suvarnabhumi even corrupt is als de gewone politieagent op straat.
  Ook met deze crooks .die op de vlieghaven rondlopen in spijkerbroek en T-shirt is alles onderhandelbaar, ZELFS als zij ongelijk hebben over de waarde van de geimporteerde goederen , een waarde die zij zelf bepalen ,terwijl de echte waarde veel lager is ,of zelfs bijna nihil ( b.v voor ingevoerde gebruikte kleding van je zelf uit je oorspronkelijke woonland )…….je moet betalen of het daar achterlaten.Dan maar de prijsdiscussie aangaan met deze officieel aangestelde criminelen , die vervolgens ,als ze het geld hebben ontvangen , met hun andere casual geklede makkers in het kwaad ,samen in een hoekje hun gezamenlijke kapitaal zitten te tellen ,elkaar geld geven of teruggeven en weer terug in hun binnenzak stoppen met veel gelach en schouderklopjes.
  Hoe zo controle door de overheid ? Hoe zo betaalbewijzen ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website