Treinstation van Hua Hin (Hilight2019 / Shutterstock.com)

De provincie Prachuap Khiri Khan heeft sinds het begin van deze maand 193 besmettingen geregistreerd, waarvan 142 in  Hua Hin en de uitbraak is vermoedelijk begonnen bij één persoon.

De 26-jarige vrouw die bij de Krystal Club werkte, verliet Bangkok met haar vriend op 30 maart om haar moeder in de badplaats te bezoeken. Ze vertoonde geen symptomen en realiseerde zich niet dat ze het coronavirus bij zich droeg. De avond van haar aankomst in Hua Hin, ging zij en zeven vrienden en familieleden naar Maya Exclusive Pub. De volgende dag, 31 maart, kreeg ze hoge koorts.

Nadat haar op 1 april werd verteld dat haar vrienden op hun werkplek in Thong Lor positief waren getest, ging zij naar een privéziekenhuis in Hua Hin om zich te laten testen. Op 3 april werd bevestigd dat ze Covid-19 had. De volgende dag, 4 april, werd de vrouw opgenomen in het Hua Hin-ziekenhuis. In totaal raakten 141 mensen, waaronder haar vriend, besmet in Hua Hin en tevens 52 andere personen in het zuiden in de provincie, zoals in Pran Buri, Sam Roi Yot, Kui Buri, Muang Prachuap Khiri Khan, Thap Sakae en Bang Saphan.

(Hilight2019 / Shutterstock.com)

Het ministerie wijst op de besmettingen in Hua Hin, omdat men er van overtuigd is dat pubs en andere uitgaansgelegenheden belangrijke verspreiders zijn van het virus. Volgens een officiële telling zijn zeker 137 uitgaansgelegenheden in minstens 15 provincies recente broedplaatsen voor het virus.

De uitbraak die voortkwam uit de Krystal- en Emerald-clubs in Thong Lor baant zich een weg door Thailand. Dat is volgens de autoriteiten zorgelijk omdat de Britse variant zich 1,7 keer sneller kan verspreiden dan het oorspronkelijke virus, aldus viroloog Yong Poovorwan van de Chulalongkorn University.

Gisteren testte 967 personen positief, begin van deze maand was dat nog slechts 26.

Het Department of Medical Services zegt dat het land ongeveer 23.000 ziekenhuisbedden in het hel land heeft gereserveerd voor Covid-patiënten, inclusief veldhospitalen. Alleen al in Bangkok zijn er 4.000 gereserveerd, en “er zijn nog ongeveer 2.000 bedden in alle netwerken in de hoofdstad beschikbaar”, volgens directeur-generaal Somsak Akksilp van het Department of Medical Services, verwijzend naar openbare, particuliere en veldhospitalen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.63/5. From 8 votes.
Please wait...

14 reacties op “Hua Hin hotspot van Covid-19 besmettingen”

 1. Eric zegt op

  Dit virus zal men niet onder controle krijgen. Enorm *** maar ik denk dat echt 🙁

  Terecht of onterecht bericht men iedere dag weer over het aantal besmettingen, doden, beperkingen etc. Je kunt jezelf gek laten maken maar m.i. (voor wat het waard is) is “normaal” (2019 bijv.) de komende jaren niet meer aan de orde. Vakanties? Met testen, vaccinatiebewijzen, mondkapjes in landen in Azie…

  Niet zozeer omdat het ‘n “killervirus” is en een gevaar voor het voortbestaan van de mensheid (“we doen het voor de zorg”, dat mantra ken ik) maar omdat vechten ertegen zoiets is als vechten tegen de bierkaai.

  De wereld zal altijd achter de feiten blijven aanhollen. Vaccinaties helpen wel, ‘t maakt het iig wat makkelijker: ieder land *hermetisch* afsluiten, de bevolking als een razende vaccineren met vaccins die er niet zijn (zou leuk zijn als Pfizer z’n patent vrijgeeft) en hopen dat er, in dat land, geen mutatie komt waartegen het vaccin niet opgewassen is.

  Hoe lang zou het duren voor landen als Thailand, de Filipijnen, Rusland en al die landen in Afrika gevaccineerd zijn (“groepsimmuniteit” hebben bereikt)? En is het niet zo dat wanneer wij ons veilig achten de mutaties vanuit ongevaccineerde landen, ook met gesloten grenzen, overwaaien? Afrika is zo’n werelddeel… geen geld, geen infrastructuur, niks. En wat te denken van die 70.000.000 Russen willen niet gevaccineerd willen worden (‘t is zelfs erger, het is meer dan de helft). Zouden die Russen nooit meer een ander land binnen komen?

  We zijn met 7.500.000.000 mensen op planeet aarde, de meeste vaccins hebben 2 prikken nodig. Dat hele proces: productie, logistiek/distributie duurt te lang, het virus blijft ons voor en ondertussen schrikken we op van een mutatie hier en daar (tot dusver viel dit gelukkig mee). Iedere farmaceut is al bezig met het ontwikkelen van update-vaccins. We gaan dus nog meer prikken…

  Wat ze ook beweren: Thailand gaat natuurlijk geen 30.000.000 personen (= 60.000.000 prikken) vaccineren voor het eind van dit jaar. Men kijkt weg en vertelt onzin (er komen dit jaar nog 5 miljoen toeristen, toch?) In November 2020 kwamen er uiteindelijk 3.065.

  Zet in op enorme opschaling zorg, meer bedden, meer capaciteit, leid mensen in recordtempo op voor IC-werk en ga vol voor medicijnen. De voordelen van de lockdowns wegen m.i. niet meer op tegen de nadelen. Ben je bang, behoor je tot een risicogroep: blijf alsjeblieft thuis en laat “ons” (mij iig) de economie dragen en ons leven voortzetten.

  • Eric zegt op

   Dank voor het plaatsen van m’n hele verhaal. Ik bedacht me achteraf: wellicht dat ik wat teveel tekeer ben gegaan over de corona zelf en te weinig over Thailand, waar dit forum toch voor bedoeld is. Ik had het iig begrepen als het niet geplaatst was. Ik moest het vanmorgen even kwijt.

   En n.a.v. het bericht zojuist omtrent Janssen (uitrol Janssen-vaccin in Europa per direkt stopgezet) met deze post nog een toevoeging.

   Na ruim een jaar begint de moed me nl ECHT in de schoenen te zakken. Ik denk dat de meesten die net als ik sinds feb/mrt 2020 in NL zijn dit gevoel wel (deels) herkennen.
   Dit dus: https://www.youtube.com/watch?v=BGeRiDnJS_Y&ab_channel=NPORadio1

   Thailand is, vergeleken met haar buurlanden, eigenlijk nog de enige mogelijkheid om heen te reizen. Ze willen wel en doen hun best. Ik waardeer de plannen wel, ze doen iig nog een poging.. Vietnam, de Filipijnen, Cambodja.. voor zover ik weet kom je daar, als gewone toerist, niet binnen. Echt: “0” kans.

   Ik heb het geld, de tijd en het geduld om de reis naar Thailand te maken, inclusief de verplichte ASQ. Ik kan vertrekken wanneer ik wil. Mijn “angst” is echter dat ik in een land terecht kom waar alle fun eruit is: overal binnen verplicht dragen van ‘n mondmasker, maar ook in de buitenlucht (sociale druk?).
   Alleen in m’n condo dus niet.

   Gesloten bars, de verkoop van alcohol aan banden, road blocks en wellicht straks een avondklok als de situatie niet onder controle komt. Is het ‘t waard: het geld en de energie die je erin steekt of is het verstandig af te wachten. Ik weet het niet. Hoe is de dagelijkse situatie in Thailand? Of hangt dit erg af van waar je zit? Isan vs Bangkok bijvoorbeeld.

   Waarschijnlijk zal de periode tussen de eerste en tweede prik van Pfizer en Moderna van 4/6 weken naar 12 weken gaan. In mijn geval zou ik als jonge God (lol) in juni mijn eerste prik krijgen, een simpele rekensom zegt dat ik dan mijn 2e dus in september ontvang. Dus, als alles meezit over 5 maanden volledig gevaccineerd. En klaar voor het “update-vaccin” tegen de mutaties.

   Maar welke beren komen we nog tegen op de weg? Ook die 5 maanden staan niet vast.

   Ik weet het: ik laat me vaccineren om de verkeerde reden; ik wil m’n vrijheid terug, reizen (Azie, USA, Zuid Amerika) de hobby van mijn leven. Ik wilde wachten op het “oude normaal” maar twijfel nu toch of ik niet gewoon moet afreizen naar BKK. De gok nemen dat het daar iig leuker is dan hier in NL en dat ik het vaccineren maar laat zitten. Wellicht dat ik – tegen betaling – een vaccin kan krijgen in BKK nijv. (reden: zodat ik door kan reizen naar een land in Azie waarvan ik niet eens zeker weet of ‘t dit jaar de grens nog opent voor reizigers (…).

   Uit de posts van dhr. Maarten Vasbinder maakt ik op dat ook hij niet in massale vaccinatie gelooft. Ik ben het met hem eens. Wat de WHO, regeringen en (uiteraard) de farmaceutische industrie wil.. kan niet.

   Jezelf vaccineren om uit de beperkingen te worden gehaald of – heel nobel – voor een ander. Eigenlijk zijn het de verkeerde redenen.

   • Ger-Korat zegt op

    Kijk naar de landen met al veel vaccinaties, massaal, dan weet men dat het onder controle is en ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van covid19 besmetting verdwijnen; zie Israel en UK, de rest van de Europese landen volgen met een paar maanden vertraging. Massale vaccinatie is de oplossing en mag verwachten dat na september het er veel beter uitziet.

    • chris zegt op

     Laten we nu eens aannemen dat het te hard rijden in combinatie met teveel alcohol drinken te wijten is aan een virus. In Thailand met ongeveer 25.000 doden per jaar en de daders en de slachtoffers 85% mannen tussen 15 en 50 jaar.
     Gaan we dan:
     1. het gehele verkeer verbieden in het land, en
     2. de hele bevolking vaccineren; en zolang niet iedereen gevaccineerd is het verkeer niet herstellen?

     • TheoB zegt op

      Deze vergelijking gaat mank chris.
      Omdat het virus zich exponentieel verspreid wordt de gezondheidszorg snel overbelast als er geen maatregelen genomen worden.
      Het aantal verkeersslachtoffers is min of meer constant over de tijd. De gezondheidszorg is in staat om die constante stroom te verwerken.

    • Eric zegt op

     Dat klopt, de cijfers uit Israel en de UK zijn hoopgevend. Tot de landsgrenzen van landen die een manier gevonden hebben om in recordtempo te vaccineren of ‘n slimme deal met een farmaceut hebben weten te maken (Israel, Pfizer, afgifte data).

     Ik hoop dat je gelijk krijgt en dat de wereld er na september een stuk rooskleuriger uitziet. Dat mutaties waar deze generatie vaccins niet tegen opgewassen zullen zijn uitblijven. Dat de farmaceutische industrie miljarden vaccins weet te maken en dat gezondheidsdiensten wereldwijd deze vaccins aan eenieder die het wil weet te slijten. Maar ik ben bang dat Corona achteraf weer een 9-11 moment is. Vliegen is na 9-11 nooit meer geworden wat het ervoor was. Ik denk dat Corona op meer vlakken z’n stempel zal drukken, al dan niet door mensen/regeringen die Covid-19 als DE mogelijkheid zien om onze manier van leven te veranderen (reizen, bioindustrie, klimaatverandering).

     Er zullen landen aanhaken maar ook afhaken. Er zullen ook vaccin-conflicten ontstaan: zal een Sinovac of Sinopharm vaccin in de EU of USA worden geaccepteerd?
     Zullen geopolitieke afwegingen het lot van bv Sputnik V(ictory) bezegelen?

     Zo verschrikkelijk veel mensen vaccineren om een virus onder controle te krijgen waar > 98% procent zijn of haar eigen immuunsysteem prima tegen kan inzetten is.. bizar. Als ik tot de risicogroep had behoort zou ik niet willen dat tieners van 18,19 jaar zichzelf inenten met een vaccin waar zij nul risico voor lopen. Maar dit is een andere “discussie”.

     Nogmaals: ik hoop dat ik four zit en te pessimistisch ben. De tijd zal het leren.

     • Berrie zegt op

      Eric, de “wanhoop” die je uitspreekt heeft te maken met ongeduld. Ga er nou maar vanuit dat 2021 een verloren jaar is. Laat je vaccineren, hoop op beter in kwartaal 4, en bezie dan maar weer eens of Thailand een optie is/wordt. Je vroeg je gister om 16.41u af of het allemaal wel waard is alle moeite en geld. Eerder naar Thailand en je komt in lege bubbels terecht. Ik wilde ook gaan maar mijn (Thaise) vrouw is tegen: er is niks te doen, zei ze, en je komt in een gevaarlijke situatie terecht, duidend op vaccinatie-onzekerheden voor de gewone burgerij.

   • R. zegt op

    Tik gewoon eens ‘Bangkok 2021 of pataya 2021 ,phuket 2021 , chiang mai 2021’ in op youtube en bekijk de laatste filmpjes van vloggers. Je schrikt je kapot. Bijna alles is gesloten. Spook steden.

    • coolsmoe zegt op

     Voor toeristen lijken het ongetwijfeld spooksteden. Voor expats zijn het leuke tijden. 😉

   • chris zegt op

    Je krijgt je vrijheid niet terug met vaccinatie:
    1. vaccineren betekent niet dat je voor 100% beschermd bent (lees de berichten van vandag over besmettingen bij mensen in Japan en Singapore die gevaccineerd waren)
    2. je vrijheid van reizen en doen waar je zin in hebt wordt – op dit moment – in hoge mate bepaald door de nationale en regionale autoriteiten. En die reageren – soms rationeel, vaal irrationeel – op wat er in het veld gebeurt. En dat verandert dagelijks.
    Voel je je ‘vrij’ als je, gevaccineerd en wel, in Bangkok in een complete lockdown verzeild raakt? Volgen mij voel je je dan hetzelfde als al diegenen die (nog) niet gevaccineerd zijn. Want reken er maar niet op dat je met je vaccinatiebewijs wel naar buiten mag……. naast het feit dat er in dat geval buiten niks te beleven valt.

 2. Hans Bos zegt op

  Het provinciebestuur van Prachuap, waar Hua Hin in ligt, kondigt een stevige lockdown aan. Bijna alles gaat dicht, vooralsnog met uitzondering van restaurants, maar wel inclusief zwembaden.

 3. Adriaan zegt op

  Het verhaal dat 98 % nergens last van heeft, is een gotspe. 1 of 2 % van de besmette personen overlijdt. En een veel groter percentage komt toch wel snakkend naar adem op een IC terecht, waarvan een deel blijvende longschade en andere gevolgen oploopt. Als men in Nederland de hele bevolking ongecontroleerd besmet zou laten raken is 2 % van de bevolking 340000 doden. Een veelvoud van het aantal COVID doden tot nu toe. Mijn vader van 96 verblijft in een zorginstelling, waar de bewoners tot een week of drie geleden achter elkaar de pijp uitgingen. Ik schat dat zo’n 30 % aan COVID is overleden. Er staan nu veel kamers leeg, wat ik voorheen nooit gezien heb.Ik denk dat de oudjes ‘op’ zijn.Maar een week of zes geleden begon men iedereen daar, ook de medewerkers, in te enten met Pfizer, waarbij een week of drie terug iedereen de tweede prik kreeg. Sinds die tijd zijn de besmettingen daar 0. Niemand wordt meer overgebracht naar het COVID cohort. Dus houdt moed en … PRIK! PRIK! PRIK! en PRIK nog eens.

  • chris zegt op

   Het is in veel landen niet duidelijk wat nu precies de doelstellingen zijn van het vaccineren en met welke prioriteit. Wil je:
   – het aantal besmettingen uberhaupt omlaag hebben
   – de druk op het aantal ziekenhuisbedden en IC’s verlagen
   – het aantal doden door of met Covid zo laag houden
   – zo snel mogelijk groepsimmuniteit tot stand brengen
   – de economie, het bedrijfsleven en het normale leven zo snel mogelijk lucht geven door ze toe te staan om gereguleerd open te gaan: winkels en scholen.
   Al deze doestellingen vragen een andere prioriteit bij de vaccinatie-strategie van groepen. Voorbeeld:als je de druk op de Ic’s en het aantal doden omlaag wil brengen zouden alle mensen met onderliggende ziekten en met zwaarlijvigheid (van welke leeftijd dan ook) voorrang moeten krijgen; gezonde mensen zouden in dat geval moeten wachten. De meeste regeringen zijn daar niet open in, niet transparant (laat staan democratisch gecontroleerd) en gaan wel of niet in op belangen van groeperingen die harder om vaccinaties schreeuwen dan anderen. In Thailand bijvoorbeeld de toeristische sector.
   Voorbeeld: in Phuket wordt iedereen (de gezonde lokale bevolking incluis) zo snel mogelijk gevaccineerd omdat het schiereiland zo snel mogelijk open moet voor toerisme. Dat dit ten koste gaat van de zwakkeren in de rest van het land staat buiten kijf, zal ongetwijfeld mensen deren maar niemand zegt er wat van, laat staan stelt het ter discussie. Men doet maar wat. En die men is de regering waarvan je af en toe de indruk krijgt dat die het allemaal ook niet meer weet.

 4. peter zegt op

  het gaat altijd om besmettingen, geen mens is gezond allen hebben we wel iets onder de ledenen, er zullen ook vele besmet zijn zonder het te weten omdat ze eenvoudig weg geen ziekteverschijnselen hebben. Al die geteste en besmette personen, zijn die nu ook ziek en bijna dood??? denk inderdaad dat het verkeer minder veilig is, maakt geen Thai zich druk om


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website