Hoteleigenaren in Pattaya klagen steen en been over dalende bezettingsgraden, die het gevolg zijn van de sterke baht en de economische vertraging.

Onder normale omstandigheden zouden de meeste hotels tijdens het hoogseizoen volgeboekt zijn, maar dit jaar is de totale bezettingsgraad 80%, aldus vice-gouverneur Manoj Nongyai. De dure Baht heeft buitenlandse reizigers prijsbewuster gemaakt, zei hij.

Pattaya heeft relatief veel buitenlandse reizigers die er de eerste nacht boeken om vervolgens door te reizen naar andere bestemmingen zoals de eilanden waaronder Koh Samet en Koh Chang.

De donkere wolken in de hotelbusiness heeft ook te maken met gedragsveranderingen van vooral Chinese toeristen. Zij kiezen er steeds vaker voor om zelfstandig of in kleine groepen te reizen in plaats van tourpakketten te kopen. Desondanks blijft Pattaya dagelijks zo’n 45.000 bezoekers trekken. De top drie van meeste buitenlandse toeristen in 2019: Chinezen, Indiërs en Russen.

De Indiase markt heeft een groot potentieel, met bezoekers die nog steeds in groepen van 20-30 personen reizen, met name voor incentives, vrijgezellenfeesten en bruiloften. Bollywood-producties gebruiken Pattaya als een filmlocatie en inspireren Indiërs om Thailand te bezoeken. De gemiddelde besteding van Indiase toeristen is 10.000 baht per persoon per dag, dat is aanzienlijk hoger dan de 5.000 baht die Chinese bezoekers gemiddeld uitgeven.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hotels in Pattaya zien dalende bezettingsgraad o.a. door sterke baht”

 1. ruud zegt op

  Of de dure Baht de reden is voor het teruglopende toerisme, is niet meer dan een onbewezen aanname.
  De Baht zal meehelpen, hoe groot de invloed daarvan is, weet waarschijnlijk niemand.

  Wat de dure Baht waarschijnlijk heeft gedaan, is de jarenlange te hoge prijzen zichtbaar maken.
  Door de lage koers van de Baht, konden landeigenaren, hotels en winkelcentra veel te hoge prijzen rekenen in verhouding met de kosten die ze maakten.
  Nu de Baht duurder is geworden, willen de mensen die prijzen niet meer betalen.
  Verder heeft de overheid ook nog een duit in het zakje gedaan door belastingen te verhogen.

  Verder begint Thailand een slechte naam te krijgen wat vervuiling betreft.
  Als je een strandvakantie boekt, wil je wel een schoon strand een schone zee en liefst iedere dag een strandstoel met een parasol.

  Tot slot zullen de berichten op de sociale media over problemen die mensen met de immigratie ondervinden waarschijnlijk ook de nodige mensen afschrikken.
  Iedere expat die Thailand gedwongen heeft moeten verlaten, zal zijn gal waarschijnlijk over alle sociale media spuien.

 2. Slopjes zegt op

  Ja de belasting is verhoogd. En vandaag heb ik ook gehoord dat de salaris van Leraren en leraressen met 5% is gekort. Als dat dan ook voor all mensen geld die voor de staat Thailand werken is dat een hele hap voor deze tak van van het land. En meer belasting en geen bonussen meer. Dit heeft mij een goede bekende lerares verteld. Ik zelf weet het dus niet maar ik heb het uit een betrouwbare bron die ik goed ken.
  Dus het gaat echt niet zo goed met Thailand als de regering het wil vertellen.

 3. Marcel zegt op

  geen groter leed als wat men zichzelf aandeed!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website