In het Saen Saep kanaal in Bangkok wordt op 412 plaatsen afvalwater geloosd. De grootste vervuilers zijn hotels (38,6%), gevolgd door condominiums (25%), ziekenhuizen (20,4%) en de overige illegale lozingen komen van restaurants en kantoren. Naar huishoudens is geen onderzoek gedaan, aldus het Pollution Control Department.

Een kleine 50 vervuilers van het ergste soort zullen vervolgd worden, zegt PCD directeur-generaal Sunee. Er komt een dwangsom van 2.000 baht per dag totdat de vervuiling stopt. De overige 363 vervuilers ontvangen een waarschuwing.

Het Saen Saeb kanaal is een van de belangrijkste waterwegen in Bangkok. Het 72 km lange kanaal loopt door 21 districten. De autoriteiten gaan harder gaan optreden tegen de watervervuiling. In het verleden konden kinderen nog veilig zwemmen in de kanalen maar nu is het water ernstig vervuild.

De regering wil de waterkwaliteit van twaalf kanalen in Bangkok verbeteren en zal harder gaan optreden tegen vervuilers en misstanden.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Hotels grootste vervuilers van Saen Saep kanaal in Bangkok”

 1. ruud zegt op

  Bestaat er ook een alternatief voor de lozing van afvalwater?
  Dan zou er een riool moeten zijn, maar is dat er ook, en zo ja, waar loost dat riool dan?
  Toch niet per ongeluk in hetzelfde kanaal?

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  We gebruiken dit kanaal regelmatig om van Bangkapi The Mall naar het centrum te gaan. Gaat een pak sneller dan met gelijk welk ander vervoer. Tenminste toch vanuit onze woonplaats..

  Spijtige is inderdaad dat dit een grote, stinkende riool is. Vooral bij het kruisen van twee boten kan je maar beter de plastiek bescherming omhoog trekken.

  Elk initiatief om de waterkwaliteit te verbeteren kan je dus maar toejuichen…. effect zal wel niet direct zichtbaar zijn, maar je moet tenslotte ergens beginnen.

  • marino zegt op

   ik woon in Bangkapi.Zie dagelijks de huishoudens die langs het kanaal wonen hun afval dumpen in het water. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Houden die mensen niet van hun land?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ik woon ook in Bangkapi , maar Bangkapi is geen uitzondering op de andere Khet’s. Het is overal hetzelfde. Niemand kan het wat schelen. Er is vuilophaling, maar als ze langsgeweest zijn is het nog een grotere rootzooi in de straten dan voordien. Het zal wel wegspoelen denkt men…. alleen regent het nu nog amper. Wij hebben riolering in de straat maar ik heb geen idee waar dat terecht komt. Het is triest.

 3. Tino Kuis zegt op

  Slechts 40 procent van de gebouwen in Bangkok is aangesloten op een rioleringssysteem (1 miljoen kubieke meter per dag) , 60 procent loost het afvalwater op een beerput, in een kanaal of de rivier (1.6 miljoen kubieke meter). De rioolwaterzuiveringsinstallaties zijn weinig efficient, zij lozen vaak half-gereinigd water.

  Er zijn vrijwel geen regels of controles op de afvoer van afvalwater. Huishoudens dragen er ook financieel niet aan bij. Ook de beerputten worden weinig gereinigd zodat het afvalwater in de grond sijpelt.

  Bangkok drijft op een sterk vervuilde bodem.

  http://wepa-db.net/activities/2014/20141127/pdf/2_1_SuwannaSEAWE2014.pdf

 4. jhvd zegt op

  Beste lezers,
  Graag wil ik reageren op dit onderwerp.
  Het prachtige Thailand zal denk ik ten ondergaan aan vervuiling.
  Al werk je je uit de naad het zal op deze wijze niets bijdragen.
  Slapte in al zijn facetten zonder de vinger te wijzen naar wie dan ook.
  Ja, het is niet anders zo zal het gaan indien wij niets doen ( sorry, wij de Thaise regering ).
  Dat zou toch wel heel erg jammer zijn.
  De toekomst is er eerder dan je denkt.
  Jawel generaal, dat geld ook voor u en uw familie en die van uw buren en natuurlijk ook die van mij.
  Een systeem zoals in Nederland werkt zeer goed, overigens het kan altijd beter, daar geen misverstand over.
  Thailanders gooien alles over de schutting, het is een duidelijke uitdrukking die geen misvatting heeft.
  Werk toch altijd aan dat het beter of veel beter kan.
  Het levert werkgelegenheid op en een schonere Thailand ( zeer welkom toch ).
  Met vriendelijke groet,

  jhvd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website