Hopewell project

Het sleept zich  al 21 jaar voort: de Hopewell claim. Het ministerie van transport moet 25 miljard baht uitkeren aan de Hopewell Holdings Company uit Hong Kong, maar probeert met een hernieuwde gang naar de rechter van de claim af te komen. 

Tien dagen geleden zag het ministerie van Transport nog af van een gang naar de rechter omdat Hopewell bereid was te onderhandelen over haar schadeclaim die gehonoreerd is door de Supreme Administrative Court. Maar het ministerie is nu toch naar de rechter gestapt met als reden dat ze twintig onregelmatigheden hebben ontdekt toen het contract werd afgesloten.

Het ministerie en de Spoorwegen kregen in april het bevel van het hooggerechtshof het bedrijf 25 miljard baht uit te keren.

Hopewell Holding kreeg in 1990 een concessie van 30 jaar voor de aanleg en exploitatie voor een 60 km lange verhoogde snelweg en spoorlijn van Don Mueang naar het centrum van Bangkok. Het project werd ironisch genoeg omschreven als de Thaise versie van “Stonehenge”. Het project was echter een hindernisbaan en kreeg veel kritiek, waardoor de bouw in 1992 werd opgeschort en het contract in 1998 werd beëindigd. Op dat moment was er minder dan 20 procent van het werk voltooid.

Nu nog zijn de pilaren een stille getuige van dit debacle.

Bron: Bangkok Post 

2 reacties op “Hopewell claim: Ministerie stapt opnieuw naar de rechter”

 1. Ben zegt op

  Het argument van het ministrie is gezwam. Dus nu hebben ze onregelmatingheden ondekt en dat zien ze nu pas na 20 jaar.
  Ze willen gewoon niet betalen.
  Bij een gang naar de rechter zal deze soap nog minimmaal 10 duren.
  Ben

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste, Redactie,

  Ik zie in Thailand veel niet afgewerkte projecten als je over de wegen van Thailand rijd.
  Nu volg ik met veel belangstelling “Abandond Engineering” dat een vergelijking van het
  verhaal geeft.
  Leuk stuk.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website