Dit jaar zijn zeker 400 zeldzame zeedieren gedood door het gebruik van verboden vistuig. Het gaat om zeeschildpadden (57%), dolfijnen en walvissen (38%) en zeekoeien (5%). Andere oorzaken van sterfte zijn ziekte en waterverontreiniging, aldus het Department of Marine and Coastal Resources bekend gemaakt.

Naar de doodsoorzaak van zeedieren wordt al drie jaar onderzoek gedaan. De dode vissen vormen minder dan 10 procent van de 5.000 zeedieren die in Thailand’s wateren zijn gevonden. Geschat wordt dat het aantal dolfijnen en walvissen 2.000 bedraagt, zeeschildpadden 3.000 en zeekoeien 250.

Het Department of Marine and Coastal Resources probeert de kwetsbare dieren ze te beschermen door beschermde zones in te stellen. Verder moeten vissers zich aan regels houden.

Op enkele plaatsen is er een samenwerking tussen partijen. Op Phuket gaan de ’s nachts de lichten uit van hotels aan het Hat Mai Khao strand om zo de schildpadden niet te verstoren die hun eitjes op het strand te leggen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Honderden zeldzame zeedieren gedood door verboden vistuig”

  1. Harrybr zegt op

    In 1994 klaagde een Thaise visconservenboer tegen mij al, dat vele Thais dynamiet gebruikten in de koraalgebieden om de vis eruit te jagen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website