Als dominostenen vallen ze één voor één om. Eerst industrieterrein Saha Rattana Nakorn, daarna Rojana Industrial Park en donderdag brak de dijk rond Hi-Tech Industrial Estate (foto, voor de doorbraak) door (alle drie in Ayutthaya).

Het volgende industrieterrein dat bedreigd wordt, is Bang Pa-in Industrial Estate, één kilometer ten zuiden van Hi-Tech.

Woensdag hadden arbeiders lekken in de dijk gedicht, maar gisteren net voor de middag bezweek de dijk onder de kracht van water dat voornamelijk afkomstig was van de Asian Highway. Er is een kleine kans dat het gat gedicht wordt. Het leger is gevraagd om met helicopters containers voor het gat in de dijk te droppen, zodat de waterstroom wordt vertraagd. Duizend soldaten uit Ratchaburi zijn opgetrommeld om een tweede dijk aan te leggen binnen de doorgebroken dijk.

Het grootste deel van het terrein dat 4.858 rai beslaat, staat onder water en de meeste van de 51.000 arbeiders zijn geëvacueerd. Maar niet alle 143 fabrieken staan onder water. Weliswaar is het terrein van Hana Microelectronics ondergelopen, maar de fabriek zelf is nog niet getroffen. Uit voorzorg is het personeel geëvacueerd en zijn machines weggehaald. ‘We still have a task force there to secure the building’, zegt Terry Weir, hoofd Financiën. ‘It looks like the government cannot control the situation right now.’

Ook Aapico Hitech Plc houdt het droog. Het bedrijf houdt vijftig stafleden en machinerie in de fabriek in de hoop dat ze de dans zal ontspringen. Indien nodig kunnen machines en grondstoffen direct worden weggehaald.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Ook Hi-Tech onder water gelopen”

  1. dick van der lugt zegt op

    Update: Het domino effect zet zich voort. Inmiddels is ook Bang Pa-in gevallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website