Het sterftecijfer van Covid-19 in Thailand is vrij laag met gemiddeld 0,97 procent van het totaal aantal patiënten, zei Taweesin Visanuyothin, woordvoerder van het regeringscentrum voor Covid-19 Situation Administration, op zondag (5 april).

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat alle 20 mensen die op zaterdag (4 april) waren overleden Thais waren en dat hun leeftijd tussen 35 en 84 jaar was. Het betrof 18 mannen en 2 vrouwen.

Uit de gegevens bleek dat de meesten van hen naast hartziekte, chronische longziekte ook diabetes (50 procent), hoge bloeddruk (35 procent), chronische nierziekte (15 procent), dyslipidemie (15 procent), tuberculose en kanker onder de leden hadden.

De risicofactoren die hen kwetsbaar maakten voor de infectie was een bezoek aan een boksstadion (5), reizen naar het buitenland (5), werken in drukke gebieden (5), nauw contact (2), uitgaansgelegenheden (1), ziekenhuis (1) , in een drukke omgeving (1).

Concluderend kan gezegd worden, dat tot aan 4 april 18 van de in totaal 1.124  mannelijke patiënten (1,6 procent sterftecijfer) en 2 van de 874 vrouwelijke patiënten overleden (0,2 procent sterftecijfer), terwijl er over 69 gevallen geen informatie beschikbaar is.

Bron: www.nationthailand.com/news/30385448

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website