De Meteorologische dienst in Thailand laat weten dat op 20 mei het regenseizoen officieel zal ingaan, omdat vanaf deze datum aan alle weercriteria zal worden voldaan, zoals frequente regenval en veel moessonwinden. Het regenseizoen zal dit jaar naar verwachting half oktober eindigen. In het zuiden duurt het regenseizoen tot januari.

De totale neerslag dit regenseizoen zal naar verwachting minder zijn dan het voorgaande jaar, vooral van half mei tot juni en van eind juni tot juli, zal er minder neerslag zijn. Dat kan tot watertekorten leiden in de irrigatiegebieden . Het grote publiek wordt geadviseerd om zuinig om te springen met het beschikbare water.

Zware en frequente regens worden verwacht in augustus en september door de invloed van tropische cyclonen waarvan uitlopers zich verplaatsen over de bovenste regionen van Thailand, de noordoostelijke en noordelijke regio. De TMD verwacht dat dit jaar slechts met één tropische cycloon te maken krijgt.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het regenseizoen in Thailand begint op 20 mei”

  1. Sjaak S zegt op

    Pfff en wie dat gelooft is zalig… de weersvoorspellingen in Thailand zijn al net zo betrouwbaar als die in Nederland…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website