Premier Prayut blijft vaag als het gaat om de herschikking van de huidige regering. Vooral op de vraag of de militairen in zijn kabinet moeten vertrekken en of er mogelijk nieuwe bijkomen.

Prayut loopt op eieren omdat het leger aan zijn kant moet houden en er daardoor niet aan ontkomt om militairen te benoemen. Het ontslaan van militaire bobo’s uit zijn regering is ook lastig als hij het leger te vriend wil houden.

Desondanks gaat er wel wat veranderen als het om de kabinetssamenstelling gaat. Prayut weet dat vooral het ministerie van economische zaken onder vuur ligt bij de Thaise bevolking. De moeizame economische situatie is daar debet aan. Ook de boeren zijn erg ontevreden over het kabinet. Vice-premier Pridiyathorn van economische zaken is de kop van jut. Uit een peiling onder Thaise kiezers blijkt dat de meerderheid van de respondenten geen vertrouwen meer heeft in het huidige kabinet. De kans is dan ook groot dat Pridiyathorn geslachtofferd gaat worden.

Ook vice-premier Prawit (zie foto), die verantwoordelijk is voor nationale veiligheid ligt onder vuur. Maar Prayut heeft al laten weten dat hij niet vervangen wordt. Prawit is zelf ook zeker van zijn positie en zegt dat hij en Prayut net broers zijn: “Wij blijven samenwerken tot het land verbeterd is.” De geruchtenstroom over de positie Prawit’s kwam op gang omdat hij afwezig was bij enkele kabinetsbijeenkomsten. Volgens hem omdat hij gevallen is en het twee weken rustig aan moest doen.

Binnenkort is er een nieuwe reshuffle te verwachten bij het leger. Hoge officieren worden dan herplaatst en gepromoveerd. Prayut zegt dat hij niet meer militairen aan het kabinet wil toevoegen, maar mogelijk heeft de herschikking wel gevolgen voor de samenstelling van de NCPO (junta).

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/VKq7zU


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website