Het plan van Thailand om internet te gaan controleren via een single gateway is niet in goede aarde gevallen bij een internationale hackersgroep Anonymous. Als reactie dreigen zij de Thaise junta met een Cyber oorlog. De groep laat weten deze week het netwerk van CAT Telecom te hebben gehackt.

Anonymous is een internationaal netwerk van activisten en “hacktivisten”. De activisten zijn bekend geworden door een reeks publiciteitsstunts en DDoS-aanvallen op websites van overheden, religieuze organisaties en bedrijven. Het motto van Anonymous is: We Are Anonymous We Are Legion We Do Not Forgive We Do Not Forget Expect Us.

Als reactie op het dreigement heeft premier Prayut de regeringsdiensten en staatsbedrijven de opdracht gegeven zich voor te bereiden op de Cyber oorlog die Anonymus heeft aangekondigd. Prayut wil daarmee voorkomen dat de hackers overheidswebsites platleggen.

Anonymous beweert dat de eerste aanval een succes was en dat ze het netwerk van CAT Telecom zijn binnengedrongen. Ze beschikken naar eigen zeggen over klantgegevens van duizenden CAT Telecom klanten.

CAT geeft toe dat er aanvallen zijn geweest, maar ontkent dat er gegevens zij gestolen. Volgens CAT is geprobeerd toegang te krijgen tot de rekeningen van tachtig My-verkopers, de 3G mobiele service van Cat, maar die aanvallen zijn mislukt. CAT zei gisteren geen instructies van de regering te hebben ontvangen over een single gateway.

ICT-minister Uttama benadrukte gisteren dat de regering er alles aan doet om gegevens van mensen te beschermen. Volgens hem zijn de netwerken goed beveiligd en up to date. Deskundigen twijfelen daar aan en zeggen dat Thailand juist erg kwetsbaar is voor cyberaanvallen. Op veel computers in Thailand staat malware (kwaadaardige programma’s). Volgens het beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab is zeker 30% van alle Thaise PC’s besmet met deze schadelijke software waarmee gevoelige informatie kan worden gestolen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hackersgroep Anonymous dreigt Thailand met Cyber oorlog”

  1. Michel zegt op

    Ik wens de Thaise regering veel succes met voorbereiden. Tegen dDos aanvallen is weinig tot niets te doen.
    Anonymous heeft al vaker bewezen dat ze (nog) niet te stoppen zijn, dus Als dit werkelijk van hen af komt kan de Thaise regering nog wel eens een heel zware pijp gaan roken.

  2. tiptop zegt op

    Wat heeft dit tot gevolg voor de simpele gebruiker hier in Thailand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website