Een groep bezorgde burgers met de naam ‘Civilians Against Single Gateway’ heeft haar achterban opgeroepen om vandaag overheidswebsites aan te vallen. Daarmee willen ze protesteren tegen de aangescherpte Computer Crime Act (CCA), die vrijdag is aangenomen door het parlement.

Gisteren werden daardoor een aantal websites kort platgelegd, waaronder die van Defensie en Digital Economy.

De hackers zijn van mening dat de gewijzigde wet de opstap is naar een single gateway, waarmee de junta al het internationaal internetverkeer in Thailand kan controleren. De regering ontkent dat ze deze gevreesde digitale toegangspoort gaan inzetten.

Defensiewoordvoerder Kongcheep zegt dat de hackers geen moeite hoeven te doen omdat de regering is voorbereid op mogelijke hackers. De minister van Binnenlandse Zaken laat weten dat de Computer Crime Act niets met plannen voor een single gateway heeft te maken.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hackers opgeroepen om Thaise overheidswebsites plat te leggen”

  1. stevenl zegt op

    Ik ben het met het principe van deze groep eens, maar denk dat een dergelijke actie de wens voor de single gateway alleen maar groter zal maken.

  2. jacques zegt op

    Zeker weten dat dit niet gaat helpen. De kracht en de zwakte zit hem in het debat. Soms zijn krachtige maatregelen nodig en dat dit vrijheid beperkend is zal een afweging zijn die gemaakt is. De toekomst zal uitwijzen of de tegenstemmers voor een deel hun gelijk zullen krijgen. Vooralsnog heb je er maar mee te dealen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website