Grondprijzen in Bangkok blijven stijgen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 augustus 2016

Ondanks de grond- en onroerendgoedbelasting, die in 2017 van kracht wordt, blijven de grondprijzen in Bangkok het komend jaar stijgen. De nieuwe belasting schrikt grondeigenaren niet af. Deze is te laag, grondeigenaren willen hun land niet verkopen om de belasting te ontlopen.

Voorbeelden van de verhitte grondprijzen zijn er ten over. In Chid Lom wordt een flat gebouwd waarvan de appartementen 300.000 baht per vierkante meter gaan kosten. Ananda Development Plc is een ander voorbeeld, zij betaalde voor een perceel van 1 rai aan de Rama IV Road: 2,1 miljoen baht. In het onderstaande kader nog meer voorbeelden van de hoge grondprijzen in Bangkok.

Directeur Phanom, vastgoedconsultant bij Knight Frank Chartered, denkt dat verstandig is om nog te wachten met het verkopen van grond omdat de prijzen nog wel zullen stijgen. Rangsin Kritalug, chief operating officer van de BTS Group Holding Plc, zegt dat grondprijzen op termijn onbetaalbaar worden. Hij waarschuwt ook dat de hypotheken voor kopers van condo’s problematisch kunnen worden.

Projectontwikkelaar AP (Thailand) zegt dat de locaties in het centrale zakendistrict en bij metrostations extreem hoog zijn en ook blijven stijgen door de concurrentie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Grondprijzen in Bangkok blijven stijgen”

 1. Ger zegt op

  In het stuk en in tekst bij het kaartje worden prijzen genoemd : dit zijn volgens mij bedragen per wah ( 16 vierkante meter), dus geen rai zoals in de tekst staat.
  1 rai aan de Rama IV Road: 2,1 miljoen baht dient te zijn 1 wah: foutje in Bangkok Post

  • Rob E zegt op

   I wah is 4 vierkantemeter. Foutje Ger

   • Ger zegt op

    klopt Rob,

    laten we dan ook maar even aangeven hoe groot een Rai is:
    1600 vierkante meter en dus 400 wah

 2. Nico zegt op

  Tja,
  Maar er staat “land size (Rai …)

  Enne dat betekend de oppervlakte van de grond.

  Dus eeeuuu, landsite 2 Rai = 3200m2 x de transacted price = …….. heel veel Bhat.

  Groetjes Nico

  O, ja het regent heel hard.

 3. Fransamsterdam zegt op

  In combinatie met het plaatje is het wel duidelijk: Er werd voor een perceel van 1 rai ruim 2 miljoen Baht per vierkante wah betaald. De wah is overigens een lengtemaat, 2m, in tegenstelling tot de rai, dat is een oppervlaktemaat, 1600m².


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website