De parlementscommissie die de begroting 2021 moet beoordelen heeft akkoord gegeven voor de aanschaf van nog eens twee Chinese onderzeeërs die gezamenlijk 22,5 miljard baht moeten kosten. Eén onderzeeër is inmiddels al in aanbouw.

Critici zijn van mening dat het weggegooid geld is omdat de wateren waarin ze moeten patrouilleren te ondiep zijn. Daarnaast wordt Thailand niet bedreigd door een ander land. Een andere punt van kritiek is dat het geld kan beter besteed worden aan het herstel van de economie die zwaar is getroffen door Covid-19.

Het is geen geheim dat Prayut de aanschaf van dure militaire speeltjes meestal goedkeurt om zo de steun van de legertop aan zijn bewind niet te verliezen.

Vice-voorzitter Yutthapong van Pheu Thai laat weten dat hij en anderen die tegen de aanschaf zijn zich zullen blijven verzetten tegen deze geldverspilling: “De premier koopt kennelijk liever duikboten dan dat het geld gaat naar de economie en de bevolking gaat die hard is getroffen.”

Pheu Thai parlementslid Krumanit, die ook tegenstemde is wat milder: “Ik ben niet tegen het plan, maar we willen dat het uitgesteld wordt. De afgelopen vijf jaar heeft het leger meer geld uitgegeven dan bijna alle andere ministeries.”

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Groen licht voor de aanschaf van twee onderzeeërs voor 22,5 miljard baht”

 1. Caspar zegt op

  Ze kunnen beter het geld besteden aan de werkloosheid en kleine ondernemers, maar er zal wel wat meer achter zitten denk ik.
  Zal goed kunnen dat het echt gaat rommelen in Thailand dan kunnen ze de militaire staf en leden van de regering er mee vandoor gaan (vluchten) 55555.
  Misschien uitwijken naar hun grote vriend China??

  • Johnny BG zegt op

   Tuurlijk zit er meer achter.
   Zorg ervoor dat handelstekorten worden opgelost of doe iets dat je laat zie dat je er wat aan doet.

   Thailand kan een speelbal tussen China en de VS worden aangezien het een belangrijke speler voor beide is en de Thai weten dit heus wel.
   Turkije speelt het spel en Thailand ook.
   Wie denkt dat een toerist enig indruk maakt overschat zichzelf. Het klinkt lullig maar wees ervoor op voorbereid.

 2. Koos zegt op

  Naast deze uitgave werd er ook beslist om de uitgave voor een persoon in duitsland te verhogen.
  Van 7.6 billion bath dit jaar naar 8.9 billion bath volgend jaar.
  Bron thaiger news politics

  • klaas zegt op

   Logisch toch als je 20 vriendinnen moet onderhouden? Begrijpelijk en heel attent.

  • Tino Kuis zegt op

   Inderdaad. Het totale budget voor het Hoogste Instituut bedraagt 600 miljoen dollar, dat is levensonderhoud, propaganda, bescherming enzovoort, 18 miljard baht. Dat is geen geheim, het staat gewoon in het regeringsbudget.

 3. Erik zegt op

  Idiote uitgaven. De hele Zuid-Chinese Zee is straks van China en waar wil je dan gaan spelevaren met die dingen? Piraten bestrijden? Of zijn Donau en Isar diep genoeg om ze daar te parkeren; nabij München bedoel ik….

  Er is nog zoveel te doen aan armoede, onderwijs, irrigatie en waterbeheer in Thailand. Maar ja, Jan Rap en zijn maat komen bij deze regering achteraan.

 4. F Wagner zegt op

  De golf van Thailand is te ondiep voor een onderzeeboot,je wordt zo gezien door de vijand,en die komt door de lucht of over land,geld kan beter besteed worden aan werkgelegenheid,en de kleine ondernemers helpen

  • TheoB zegt op

   Onderzeeboten worden vooral ingezet in internationale en territoriale wateren van andere landen om ongezien geheime operaties uit te voeren.
   Zoals Erik al opmerkte zullen ze die niet gebruiken om zonder toestemming van de Chinezen de door de Chinezen geclaimde wateren in de Zuid-Chinese zee te bevaren. De Chinezen weten precies wat de zwakke plekken in de door hun gebouwde duikboten zijn.

 5. Adri zegt op

  LS.
  Als dat waar is, is dat werkelijk schandalig.. 200 miljoen euro voor een lid van het rijkste vorstenhuis van de wereld. Je wordt treurig van die berichten… Jammer voor dat prachtige land en al die hard werkende fijne mensen!!
  Adri

 6. John Chiang rai zegt op

  Erg belangrijk dat je de enorme uitwerkingen van de Covid-19 maatregelen niet zo zwaar laat wegen dan de enorme bedreigingen die Thailand haast dagelijks via de zeeweg bereiken kunnen.
  Met deze investering van 22.5 milijard Baht, hou je een erge bedreiging vanuit zee onder controle,en een kwalitatief hoge Chinese vriendschap op niveau,en daarvoor mogen van de Thaise landgenoten gerust een paar meer mensen naar de kloten gaan.

 7. mat zegt op

  er zijn nog steeds heel veel mensen die alles verloren zijn, niets te eten hebben en afhankelijk zijn van giften, laten ze daar hun geld maar aan besteden, een onderzeer waar heeft thailand die voor nodig?? maar hij komt uit china, daar zullen de premier en de hoge militairen niet slechter van geworden zijn, weer een aantal miljoenen erbij op de prive rekening!!! En die idioot in Duitsland is pas echt een schande voor dit prachtige land.

 8. Yan zegt op

  En hoeveel van die 22,5 miljard is dan smeergeld?

 9. Gerard zegt op

  wat ik niet hoor of lees of er een plan achter zit om ook ter zee een vuist te kunnen maken.
  Ik kan me goed voorstellen dat Asean vroeg of laat ook een verdediging, lees militaire verdrag a la NATO, wil om tegenwicht te geven aan China’s expansiedrift. Of dat zou lukken is maar de vraag, kijk naar Cambodia dat al volledig economisch wordt ingepakt door China.
  Zolang niet duidelijk is wat het plan hierachter is blijft er voor ons maar een ding over nl. het een verspilling vinden. Of speelt men nu al onder een hoedje met de chinezen mocht China of haar belangen in de CHinese Zee worden aangevallen?

  • Joost.M zegt op

   Laat ze maar in China bouwen. Veel Hi tec met virussen en Gps locator ingebouwd. Dit kan men tussen die miljoenen chips nooit terug vinden. Even activeren via satelite..Dus kan nooit bescherming bieden. En dan moeten de thai er ook nog mee varen….Zijn de beste zeelui ter wereld. 555. Ook de kosten van bewapenen en trainingen en onderhoud zullen dit project nog eens 100% duurder maken.

  • Cornelis zegt op

   Een militair verdrag, verdediging tegen gezamenlijke vijanden: daar kan ik me in ASEAN-verband absoluut niets bij voorstellen. Binnen ASEAN is er maar weinig besef van gemeenschappelijke belangen en speelt puur eigenbelang, als het er werkelijk op aan komt, een eenzame hoofdrol.

 10. pjoter zegt op

  Zo veel geld naar een nutteloos bootje.
  En in de isaan gaat nog steeds het licht uit.
  Ik zou graag zien dat er bij die geld verspillers is een lichtje ging branden.
  En er aan de bevolking wordt gedacht.
  Uitkering voor 3 maanden van 5000 bath en na een maand is het geld op.
  Deze regering is een grote leugen en dat weten ze.
  Rekken en erbij blijven dus verlengen we de noodtoestand nog weer met een maandje+maandje+maandje
  Enz. en dat alles onder het mom van Covid 19
  Als de Thai daar niet dood aan gaan dan is het wel van de ellende die ze elke dag mee maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website