De grensovergang Thailand – Myanmar bij Mae Sot is eindelijk heropend na drie jaar gesloten geweest te zijn, zowel vanwege de pandemie als om de gespannen politieke situatie in Myanmar.

Lokale ambtenaren hopen dat de heropening zal helpen om handel en toerisme in het gebied weer nieuw leven in te blazen. Thaise en Myanmar-burgers kunnen opnieuw de grens tussen de Tak-provincie in Thailand en Myawaddy-stad  in Myanmar oversteken via de 1e Thailand-Myanmar Vriendschapsbrug bij de grensovergang.

De heropeningsceremonie werd voorgezeten door gouverneur Somchai Kitcharoenrungroj en zijn de vertegenwoordiger van Myanmar, r U Zaw Tin.

Het besluit om de grens bij de 1e Thailand-Myanmar Friendship Bridge te heropenen werd bereikt na een aangekondigde staakt-het-vuren door het leger van Myanmar eerder deze maand en de vredesonderhandelingen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

2 reacties op “Grensovergang Thailand – Myanmar bij Mae Sot heropend”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Enkel Thaise en Myanmar-burgers.

  Bij een opening zie je dat meestal wel dat ze eerst de grens openen voor de burgers van beide landen om de handel zo snel mogelijk opnieuw in beweging te brengen.

  Later volgt dan normaal ook wel voor andere maar daar kan je geen tijdstip op plakken.

 2. Lung addie zegt op

  Beste lezers,
  lees dit artikel wel zorgvuldig: de heropening is er enkel voor THAISE en Myanmar BURGERS. Het staat DUIDELIJK in dit artikel. Voor niet tot deze categorie behorende mensen zijn de grenzen met MYANMAR nog steeds GESLOTEN.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website