Na bijna 20 jaar komt een einde aan de gratis treinritten voor arme Thai die gebruik konden maken van de derde klasse op een aantal interprovinciale routes. De regeling is niet meer nodig door de invoering van de speciale e-card voor minima die onderdeel uit maakt van het bijstandsprogramma.

Het gratis met de trein reizen en ook op enkele buslijnen in Bangkok, werd in 2008 ingevoerd. Elke zes maanden is de regeling door de toenmalige regeringen verlengd. Op 30 september stopt nu de regeling.

De regeling werkte ook niet goed omdat ook Thai die wel een treinkaartje kunnen betalen er gebruik van maakte. Met de kaart is dit probleem opgelost omdat alleen de minima die zich hebben opgegeven voor de kaart er een krijgen. Dat zijn 11,7 miljoen Thai. De kaarthouders krijgen ook een bijstandsuitkering van 500 baht per maand.

Inwoners van Bangkok krijgen een kaart met twee chips: een voor gebruik op de bus en een voor gebruik op de interprovinciale bussen van Transport Co, treinen en voor de aankoop van consumentengoederen en landbouwmaterialen in de speciale Blue Flag winkels die zijn geregistreerd bij het ministerie van handel. In deze winkels kan men tegen inkoopsprijzen o.a. rijst en bakolie kopen.

Thai buiten Bangkok kunnen de kaart alleen gebruiken op interprovinciale bussen, treinen en om te winkelen. Het saldo op de kaart vervalt als men er geen gebruik van maakt.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Gratis treinrit voor minima vervalt op 30 september door invoering e-card”

  1. willem zegt op

    Mijn schoonmoeder krijgt die bijstandsuitkering van Baht 500 per maand.
    Waar/hoe kan ze die e-card aanvragen. Waar kan deze card verder voor gebruikt worden?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website