Gratis snelle WiFi in stedelijke gebieden in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
1 september 2020

(Dogora Sun / Shutterstock.com)

Het ministerie van Digital Economy and Society (DES) gaat stedelijke gebieden voorzien van gratis WiFi diensten. Op 1 oktober wordt begonnen met tien gebieden: vijf in Bangkok en vijf in het land.

Het gaat hierbij om een breedband internetsnelheid van 300 megabits per seconde (mbps) voor download en 100 mbps voor upload. Het programma wil personen in dicht bevolkte gebieden in staat te stellen WiFi voor hun dagelijkse leven te gebruiken, vooral nu tijdens de coronacrisis.

De National Digital Economy and Society Committee (NDESC) lanceerde gisteren het “smart sign-on” -programma waarbij mensen met slechts een eenmalige registratie de bestaande gratis wifi-diensten van de overheid kunnen gebruiken (via een webportaal of www.th-wifi.net), wat ook in de Engelse taal beschikbaar is voor buitenlanders. Het voordeel hervan is dat een gebruiker zich slecht 1 keer hoeft te registreren  voor toegang tot verschillende WiFi-serviceproviders die deelnamen aan het gratis openbare WiFi-programma. Na registratie ontvangen gebruikers hun gebruikersnaam en wachtwoord.

De campagne is een samenwerking tussen CAT, Advanced Info Service, True Corporation en het Bureau van de National Broadcasting and Telecommunications Commission. Gebruikers kunnen “@TH Wi-Fi by … (internetprovider)” typen en dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken om in te loggen.

Via het nieuwe portaal hebben gebruikers toegang tot gratis openbare wifi-hotspots op gemeenschapslocaties, zoals onderwijsinstellingen, overheidsdiensten en busstations, evenals de toeristische attracties in het hele land.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Gratis snelle WiFi in stedelijke gebieden in Thailand”

 1. Martin Farang zegt op

  Goed plan!Heb je in Duitsland ook en sommige steden in België

 2. KC zegt op

  Beste,
  Enig idee welke gebieden in Bangkok ?
  Met dank bij voorbaat voor een antwoord.
  Vriendelijke groet,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website