Of buitenlandse gevaccineerde toeristen spoedig welkom zijn in Bangkok hangt af van drie factoren, zegt gouverneur Aswin Kwanmuang. De belangrijkste voorwaarde is dat tenminste 70 procent van de bevolking in de hoofdstad volledig is gevaccineerd.

Volgens de gemeente kan rond 22 oktober aan deze voorwaarde worden voldaan. Om immuniteit van de inwoners  op te bouwen is dan nog 7 tot 14 dagen nodig. Zodat Bangkok in de eerste of tweede week van november weer open kan.

De andere voorwaarden zijn vermindering van het dagelijks aantal nieuwe besmettingen en minder patiënten die met Covid-19 klachten in de ziekenhuizen liggen.

Wanneer deze doelen worden bereikt, zal de gemeente overleggen met het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Toerisme en Sport om richtlijnen vast te stellen voor de heropening van het internationaal toerisme voordat ze deze aan het CCSA zal voorleggen, aldus Aswin.

Op dit moment bedraagt het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen 2.700 tot 2.800 en is slechts 42 procent van de 7 miljoen inwoners van Bangkok volledig gevaccineerd. Bangkok telt nog steeds het hoogst aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers.

7 reacties op “Gouverneur Aswin: ‘Heropening Bangkok moet veilig zijn’”

 1. Chris zegt op

  Omdat niet duidelijk is wat men precies onder ‘veilig’ verstaat, is het ook niet duidelijk wanneer Bangkok echt als veilig wordt beschouwd. En dan heb ik het nog maar niet over de protesten.

  • Mark zegt op

   De criteria van de heer Gouverneur van Bangkok zijn glashelder:

   1. 70% van de bevolking van Bangkok gevaccineerd (nu nog maar 42 %)
   2. vermindering van het dagelijks aantal nieuwe besmettingen
   3. minder Covid-19 patiënten de ziekenhuizen

   Alhoewel, toch weer niet zo helder.

   1. 70% van welke bevolking? Enkel de mensen die officieel als inwoner van Bangkok daar ingeschreven staan met een housebook (tabiaan baan) Of ook de mensen die er verblijven en nog officieel ingeschreven in zijn in andere provincies? Ja, er zijn er veel terug naar hun officiële woonplaats in ander provincies, maar er zullen er nog een pak in Bangkok rondhangen. Dat laat “flexibele” rekenmethodes toe.

   2. De meest efficiënte manier om het cijfer van de dagelijkse nieuwe besmettingen te drukken is gewoon minder testen. Dat is zo gepiept toch?

   3. het aantal Covid19 patienten in ziekenhuizen daalt significant al de asymptomische Covid geïnfecteerden die daar bedden bezetten huiswaarts gestuurd worden met quarantaine advies. Toch ook geen kunstje.

   Dit soort criteria en het rekenwerk dat erbij hoort leidt op elk willekeurig moment tot het gewenste resultaat. Onovertroffen Thaise mathematiek 🙂

   De heer Gouverneur heeft enige flexibiliteit ingebouwd, hetgeen hem nog aardig van pas kan komen als de oppergeneraal toch aan zijn eerdere belofte zou vasthouden.

   • Chris zegt op

    Je vergeet nog dat de beroemde Thaise virus-experts van de ene op de andere dag tot de conclusie kunnen komen dat 70 % niet veilig genoeg is maar dat dat 75, 80 of misschien wel 100% moet zijn. Thaise artsen zijn altijd beter en flexibeler dan de WHO.

    • chris zegt op

     De inkt is nog nat en ja hoor, de openingsdatum voor Bangkok is verschoven….

     https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2186023/govt-delays-plan-to-re-open-cities-to-tourists-until-nov

   • ruud zegt op

    Quarantaine werkt in een dorp of ruim huis met tuin wel, maar in een sloppenwijk is dat wat lastiger.
    Daar wonen de mensen veel te dicht op elkaar.

    • Chris zegt op

     Gelukkig is er in een sloppenwijk voldoende ventilatie omdat de krotten geen ramen en deuren hebben……

 2. T zegt op

  De Thaise regering is met telkens nieuwe beloftes en deze telkens te verschuiven volstrekt onbetrouwbaar gebleken. Ik hoop dat Cambodja voor de winter open gaat en ze daar gewoon 1 duidelijke rechte lijn durven te trekken want in deze Thaise bullshit heeft toch geen mens zin.
  Ook zijn ze in Cambodja al een stuk verder met vaccineren, ik kan overal mijn geld kwijt daar heb ik de Thaise debacles niet voor nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website