(evergreentree / Shutterstock.com)

In Thailand heerst een soort goudkoorts nu de binnenlandse goudprijs deze week zijn hoogste punt ooit bereikte. De lokale prijs van goud  met een zuiverheid van 96,5% klom vrijdag naar een historisch hoogtepunt van 28.400 baht. Dat was te merken want er ontstonden wachtrijen bij de grote goudwinkels aan de Yaowarat Road in Bangkok.

De laatste keer dat de goudprijs in thailand zo hoog stond was op 6 september 2011. Toen kon je 27.100 baht krijgen voor 1 baht (15.244 gram) goud. Veel Thai wachtte toen tervergeefs op een verdere stijging richting de 30.000 baht. Maar de prijs daalde geleidelijk tot 22.900 baht op 16 mei 2012 en bereikte op 7 november 2014 een dieptepunt met 17.750 baht.

De lokale goudprijs bleef in de periode 2014-18 tussen 17.750-21.200 baht en begon daarna aan zijn lange stijging te midden van wereldwijde geopolitieke onzekerheden. Het handelsgeschil tussen de VS en China heeft de goudprijs nog verder opgedreven.

Jitti Tangsitpakdee, voorzitter van de Gold Traders Association laat weten dat SPDR Gold Shares, een van de grootste op de beurs verhandelde fondsen, deze week elke dag goud bleef kopen, met een totaal van 333 ton gedurende de afgelopen zeven maanden (in heel 2019 was 353 ton).

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Goudkoorts in Thailand: 1 Baht goud = ฿29.400”

 1. Johnny BG zegt op

  Goed om te zien dat er zelfs in deze tijd wachtrijen zijn om het goud in geld om te zetten. Over enkele jaren wordt het weer 18.000 per baht en is het wachten op de volgende cash periode.
  De cycles is voorspelbaar maar helaas de tijdspanne niet.

  • Lomlalai zegt op

   De oplopende goudprijs geeft aan dat de wachtrij om geld in goud om te zetten langer is dan de wachtrij om goud in geld om te zetten, maar inderdaad het gaat ook weer een keer dalen, daar kun je iedere cyclus je voordeel mee doen.

 2. joskeshake zegt op

  ok en hoeveel geeft de shop dan voor 1 baht tweedehands goud ?

  • lomlalai zegt op

   Volgens mij is het overgrote deel van het goud dat verkocht wordt in de Thaise goudwinkels tweedehands, maakt in principe ook niets uit, goud is en blijft goud. Er wordt altijd wel goed gecontroleerd hoeveel karaat het is,.en tussen de aankoop- en verkoopprijzen zit niet eens zo heel veel verschil. Wij gaan meestal naar Hua Seng Heng deze heeft verschillende vestigingen in Bangkok. Prijzen fluctueren dagelijks dus gewoon even langs lopen.

  • l.lagemaat zegt op

   Afhankelijk of men het wil belenen of verkopen.
   Verkopen ligt het onder de inkoop handelsprijs van de winkel.

 3. keespattaya zegt op

  Ik heb werkelijk geen idee wat de goudprijs doet , maar ik meen me te herinneren dat ik in 1996 een 5 baht ketting kocht voor Maliwan voor ongeveer 25.000 baht. Maar ik kan me vergissen want het is al lang geleden.

  • David H. zegt op

   In eind 2009 voor een 1 baht Thai gold ketting 13000+ betaald .

 4. Mike zegt op

  Ja verkopen die hap als je vriendin volhangt met 10 baht goud en een jaartje of 2 geduld als ze weer om een ring gaat zeuren.

  Goud in thailand is complex, de dollar koers, de baht koers en de goudkoers samen in een gevecht voor een stabiele prijs. Persoonlijk doet dat gele spul me helemaal niets maar helaas denken veel thai dat het een goed idee is om zich er mee vol te hangen.

 5. Gino zegt op

  Ik kocht in Jan.2019, 10 x 1 baht blokjes goud aan 17.500 B/baht
  Verkocht in Mei 2019 aan 22.500 baht.
  Op 4 maand 50 000 baht winst.
  Had ik er maar 100 gekocht en ze bijgehouden tot nu(lol)

 6. Joseph zegt op

  https://debeleggersgids.be/investeren/grondstoffen/goud/goudprijs-bepaald/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website