Het ministerie van Volksgezondheid heeft een dringende waarschuwing voor de bewoners van Bangkok uitgebracht over de gevaren van PM2.5 fijnstof in de lucht, waarbij opgemerkt wordt dat het huiduitslag en allergieën kan veroorzaken en daarnaast je longen kan aantasten.

Ekachai Piensriwatchara, adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, legde uit dat PM2.5 verschillende lichaamssystemen beïnvloed en lichte tot ernstige symptomen veroorzaakt. Dit kunnen geïrriteerde en tranende ogen zijn, hoesten, niezen, bloedneus, roze oog, wazig zien, pijn op de borst, moeite met ademen en vermoeidheid. De laatste symptomen worden beschouwd als ernstige aandoeningen die medische zorg vereisen.

Dr Ekachai dringt er bij het publiek op aan zichzelf te beschermen tijdens periodes van verhoogde PM2.5 niveaus. Dit geldt vooral voor kwetsbare personen, kleine kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en chronische ziekten. Hij adviseerde mensen ook om de tijd die buiten doorgebracht wordt zoveel mogelijk te beperken of te vermijden, of om een gewoon mondmasker (N95-masker) te dragen als buiten zijn, niet vermeden kan worden.

Daarnaast adviseerde de adjunct-directeur-generaal om scholen en studenten te informeren over de gevaren van PM2.5-vervuiling en manieren om zichzelf te beschermen. Buitenactiviteiten en sport moeten worden verminderd of tijdelijk worden opgeschort, terwijl scholen en kinderdagverblijven worden geadviseerd om stofvrije ruimtes in te richten binnen hun lokalen.

Dr Ekachai voegde eraan toe dat kwetsbare personen in kantoren of bedrijven het beste naar stofvrije ruimtes kunnen worden verplaatst wanneer de PM2.5 niveau Oranje bereiken. Hij drong er ook bij bedrijven op aan om mensen zo mogelijk thuis te laten werken.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

4 reacties op “Gezondheidswaarschuwing voor hoge giftige fijnstof waarden in Bangkok”

 1. RonnyLatYa zegt op

  In Kanchanaburi mogen we ons ook weer bij de “gelukkige ” rekenen.

  Air pollution level – Unhealthy
  Air quality index – 167 US AQI
  Main pollutant – PM2.5

  “M2.5 concentration in Kanchanaburi is currently 17.4 times the WHO annual air quality guideline value”

  https://www.iqair.com/thailand/kanchanaburi

  Dacht vanmorgen om 0700 in de tuin wat te werken want met 18 graden is dat een aangename temperatuur. Toen ik echter de smog zag hangen en zelf de bergen rondom amper zichtbaar waren ben ik maar terug achter mijn laptop gekropen.

  • Cornelis zegt op

   Dan treffen we het nog in Chiang Rai: ‘maar’ 9.4x de WHO-norm, oftewel 129 US AQI.
   Morgen maar eens extra diep inademen tijdens het fietsen……

 2. alla zegt op

  Ze kunnen beter inzetten in het verminderen van de uitstoot van uitlaatgassen nu rijden er bussen en vrachtauto’s met grote zwarte uitlaatgassen

 3. PEER zegt op

  Dan treffen wij het nog in Ubon, 90 US AQI
  Maar ik kreek net op Bangkok en, jawel hoor, bij het provinciehuis wordt 65 gemeten.
  Maar plm 350 mtr noordelijk 145 US AQI, en 400 mtr Zuid-westelijk bij Wat Arun 527 US AQI.
  Ja het kán verkeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website