Een toerist op Phuket

Buitenlandse toeristen die volledig tegen Covid-19 zijn ingeënt, mogen vanaf volgende maand zes toeristische provincies bezoeken. Wel geldt er nog steeds een verplichte quarantaine, maar die wordt teruggebracht van 14 naar 7 dagen.

In juli zal Phuket de eerste provincie zijn die afziet van de quarantainevereiste voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers, als onderdeel van het plan van de regering om het land te heropenen.

De minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, zei vrijdag dat het Centrum voor Economische Situatie Administratie (CESA), voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha, een drietraps stappenplan heeft goedgekeurd om zes grote toeristische provincies te heropenen voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers. Het gaat om Phuket, Krabi, Phangnga , Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) en Chiang Mai.

Van april tot juni hoeven gevaccineerde buitenlandse bezoekers die aankomen in deze provincies slechts zeven dagen in quarantaine te gaan, in de daarvoor aangewezen hotels of andere accomodaties. Van juli tot september kunnen gevaccineerde toeristen Phuket bezoeken zonder in quarantaine te hoeven gaan, het zogenaamde ‘Phuket Tourism Sandbox’ -programma. Dat programma zal als basis dienen voor de heropening van de toeristenindustrie in Thailand, aldus Phiphat.

Ondanks de quarantainevrijstelling zullen de reisactiviteiten van toeristen op Phuket gedurende zeven dagen beperkt blijven tot “vastgestelde routes”, voordat men andere locaties mag bezoeken. Toeristen moeten een app installeren voor het traceren van contacten. Tussen oktober en december zal het ‘Phuket sandbox-model’ worden toegepast op vijf andere toeristische provincies, dan zal er geen quarantaine meer gelden voor gevaccineerde toeristen. Een volledige heropening van het land, zonder restricties, zal naar verwachting plaatsvinden in januari 2022, aldus Phiphat.

“Het CESA keurde in het heropeningsplan goed, om buitenlandse toeristen die volledig zijn gevaccineerd, vanaf 1 juli toe te staan ​​Phuket te bezoeken zonder in quarantaine te hoeven gaan, zoals voorgesteld door de Tourism Authority of Thailand. Phuket wordt de eerste en enige provincie die vanaf 1 juli wordt vrijgesteld van quarantaine.”, zegt Phipat.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn verwacht dat tussen april en juni ongeveer 100.000 buitenlandse toeristen in Phuket aankomen en vanaf juli worden er meer buitenlandse toeristen verwacht. In totaal worden dit jaar ongeveer 6,5 miljoen buitenlandse bezoekers verwacht na de heropening van het land.

Volgens het plan moeten toeristen die willen deelnemen aan het voorgestelde quarantainevrije programma een vaccinatiecertificaat, een vaccinpaspoort of een reispas van de International Air Transport Association (IATA) tonen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.36/5. From 11 votes.
Please wait...

19 reacties op “Gevaccineerde buitenlandse toeristen mogen vanaf april zes toeristische Thaise provincies bezoeken”

 1. Jm zegt op

  Zal niet werken zolang quarantaine blijft en men niet kan reizen waar men wil in heel Thailand.

  • Marcel zegt op

   Jm

   Lees het berichtje toch eens goed door..

   Het is een stapje in de goede richting , ik kom uit Chiang Mai en ben blij voor Phuket dat er “iets” gebeurt.

   Natuurlijk loopt het niet vol en komen er niet 100 duizenden tegelijk maar geloof me er zullen er veel mensen van gebruik maken.. En vele locals zullen blij mee zijn!
   7 dagen Phuket en dan Thailand rondreizen.. Why not?
   Beetje positiviteit….

   Ik zou er in ieder geval blij mee zijn met onze guesthouse:)
   Alle beetjes helpen..
   Groet,
   Marcel

   • Jos2 zegt op

    Ik denk niet dat het een stapje in de goede richting is. Thailand is er meer mee gebaat als er een degelijk en deugdelijk landelijk toerisme-terugkeer-beleid wordt ontwikkeld. Zo het en der en lukraak maar allerlei ideeën en gedachten droppen, versterkt het beeld dat Thailand niet bezig is met een goed opgezet vaccinatie-programma. Maar natuurlijk, jij hebt je eigen belangen en je hoopt op betere tijden? Geloof mij nou maar, die zullen dit jaar niet aanbreken om de doodgewone reden dat wereldwijd alle landen worstelen met hoe en wanneer het toerisme weer aantrekt.

 2. Willem zegt op

  Dit is slechts door de CESA goedgekeurd. Dit betekend niet dat het hiermee echt goedgekeurd is. Het is 1 van meer stappen. Er kan nog veel gebeuren. Afwachten.

 3. Erik zegt op

  Begrijp het niet goed. Betekend dit dat wanneer je gevaccineerd bent je niet naar een andere provincie mag dan die 6 provincies ,ook al is dat code groen?

 4. Arnie zegt op

  Ik dacht steeds dat als je je quarantaine hebt afgerond, dat je dan vrij door heel Thailand kunt reizen?
  Of mag dit alleen als je een visum hebt?

  • Peter zegt op

   Als je quarantaine er op zit,mag door heel thailand reizen.

 5. Maarten zegt op

  Zal zeker ook niet werken, maar wat ik als getrouwde of als iemand die graag naar zijn vriend of vriendin gaat wordt hierover niet verteld , ik zal ten eerste de thaise ambassade daarover een vraag kunnen stellen hoe dat zit , tenslotte kan mijn vrouw wel bij mij komen in juli voor drie maanden, dan zou je zeggen dan zou ik daar toch ook naar toe kunnen gaan als die quarantaine eindigt , hopelijk gaat dit goed komen in ???.

 6. johank zegt op

  Afgezien van die quarantaine, hoe wil men in Boeddhas naam gaan controleren in welke provincie je bent (geweest)?
  Telefoon met App vergeet je toch (per ongeluk), of krijg je een enkelband of een regeringsfunctionaris mee in je op je brommer of achterbak tijdens je verblijf daar in Thailand??

 7. kawin.coene zegt op

  Ik krijg er zowat de kriebels van al dat gedoe.
  Als je het over toeristen hebt,dan begrijp ik,mensen die het ganse jaar gespaart hebben om een verre reis te maken en dan op korte tijd veel te zien van het land.(laat ons aannemen dat de meest werkende mensen max een maand verlof hebben en dan daarvan 7 dagen opgesloten te zitten en dan nog niet eens een andere provincie te kunnen bezoeken!!!i wie zal daar op ingaan?en zoals ik nu begrijp op het einde van dec 21en begin 22 zou het wel kunnen zonder zonder problemen! Men vergeet blijkbaar dat het hoogseizoen dan afgelopen is en men zeker niet in het noorden moet zijn wegens de zware luchverontreinigng.
  Lionel.

 8. loeng Johnny zegt op

  Ik en benieuwd of de prijzen van de quarantaine hotels ook worden gehalveerd?

 9. Rob zegt op

  Dus er kunnen slechts oudere Nederlanders en mensen met een aandoening binnenkort naar Thailand met “slechts” een week quarantaine. Kom op met die prikken Hugo. Ik wil ook weer naar mijn geliefde Thailand.

 10. G.J. Krol zegt op

  “Toeristen moeten een app installeren voor het traceren van contacten.”
  Als toerist moet ik eerst volledig gevaccineerd zijn maar desondanks moet er een app op mijn telefoon geïnstalleerd worden voor het traceren van contacten.
  Hoezo mijn contacten traceren. Ik vrees dat dit een eerste stap is naar een constant volgen van buitenlanders, toerist of niet, een systeem dat alleen in autoritaire landen wordt gehanteerd.
  En, hoe voorspelbaar, een vraag hierover aan de Thaise ambassade, enkele maanden geleden blijft onbeantwoord.

 11. FrankyR zegt op

  Geen enkel initiatief met quarantaine zal werken.
  Zeven dagen opgesloten zitten in een te duur hotel, die je zelf nooit zou boeken. Nee.

  En dan was je al gevaccineerd, toch?

  En die app. Dat werkt nu al niet, want niet elke Thai heeft een smartphone (al lijkt het erop) en hebben de Thai de betreffende app ook op hun telefoon geïnstalleerd?

  Ik vermoed van niet. En daarmee is het van tevoren al zinloos. Je hoort ook niets meer van de app in Nederland…

 12. José zegt op

  Een grote stap voorwaarts!
  Ik ben er blij mee, zo wordt het reizen naar Thailand toch weer wat makkelijker.
  De andere stappen zullen zeker volgen.
  Dus goeie hoop dat we vanaf januari weer volledig vrij dit land in kunnen.
  Ik begrijp de vele kritiekpunten niet zo goed.
  Elk land heeft momenteel toch zijn eigen regels?
  Thailand is vanaf het begin streng en duidelijk geweest hierin.
  Zoals bijna alle landen in Zuidoost-Azië.

  Vastgestelde routes, in het mooie Phuket, is toch geen drama?
  Dat betekent volgens mij niet opgesloten zitten in een hotel.
  (Zoals vele die al in Thailand zijn wel hebben gemoeten, 16 dagen!)
  En na 7 dagen kun je vrij rond!
  De Tracking app is een vereiste, en ja, die hebben ook heel veel Thaien op hun telefoon staan, anders kon je niet van de ene provincie naar de andere reizen een aantal maanden geleden.
  Wat een achterdocht bij alles.
  Waarom zou je die app er niet op zetten, dat wil de overheid hier.
  Anders mag je niet binnen.
  De overheid in Nederland/ Belgie handelt ook op een bepaalde manier.
  Daar kun je het mee eens zijn of niet.
  Maar een advies negeren in ons land of in Thailand daar staan wel andere maatregelen tegenover.

  Wanneer je graag naar Thailand komt, horen daar ook de huidige voorwaarden bij.
  Die langzaam steeds meer versoepelen!
  Top!

 13. Stan zegt op

  Jammer dat ze het nu over januari 2022 hebben voor een heropening voor het hele land. Ik had nog een klein beetje hoop op oktober 2021… Mijn favoriete periode is net na het regenseizoen, dan is de natuur en het platteland zo mooi groen, en mijn favoriete plekken zijn nou niet die 6 provincies die nu genoemd worden…

 14. Jm zegt op

  Wachten tot we onze twee prikken hebben gekregen in Belgie en dan zal 2021 ook voorbij zijn.
  Beloven kunnen die politiekers goed maar het vaccineren in Europa is een ramp daar ze de vaccins niet hebben voor ons maar wel uitvoeren.

 15. Diana zegt op

  1) Mag je Na: de 7dgn quarantaine tm juni (6 provincies )of in juli op Phuket na die 7dgn. Uiteindelijk vrij reizen in heel thailand?
  2) Zoals sommige al eerder aangaven moet dit toch eerst nog officieel bekrachtigd worden door het goverment en de Royal Gazette ? Vraag: waar kun je die “royal Gazette” site überhaupt vinden? Die lijkt niet te benaderen? Maw wanneer is dit echt officieel?

  • Stan zegt op

   Dit is de website van de Royal Gazette: http://www.mratchakitcha.soc.go.th/index.php
   Helaas geen woord Engels…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website