De gemeente Bangkok heeft verregaande plannen om twee oude kanalen te herstellen: Khu Muang Doem en Klong Lot, die langs Wat Ratchanatda en Wat Rachabophit lopen. De kanalen zijn als gracht om het Rattanakosin Island aangelegd, het oudste deel van Bangkok.

De werkzaamheden kosten 2,1 miljard baht en nemen twee jaar in beslag. Het gaat daarbij onder meer om reparaties aan wegen en bruggen, verbetering van verlichting en voetpaden en aanleg van groenvoorzieningen. Ook worden de pompstations en riolen opgeknapt.

De gemeente Bangkok heeft al jaren plannen om in de hoofdstad nieuwe kanalen aan te leggen en oude te herstellen zodat Bangkok weer het Venetië van het Oosten genoemd kan worden.

Bangkok: Venetië van het Oosten

In 1782, toen koning Rama I de hoofdstad naar Bangkok verplaatste, was het een kleine handelspost in een moerassig gebied in de monding van de Chao Phraya rivier. De aanleg van een fijnmazig netwerk van vaarwegen dat werd uitgevoerd tijdens het bewind van de koningen Rama I tot en met Rama V, moest het gebied veranderen in een vruchtbare landbouwgrond en het waterwegennet diende daarbij als belangrijkste middel van vervoer. In die tijd werd Bangkok wel het “Venetië van het Oosten” genoemd, de kanalen werden gegraven met een duidelijk doel. De modernisering maakte wegenbouw noodzakelijk en geleidelijk aan werden vele kanalen gedempt en geplaveid om dienst te doen als weg door het steeds drukker wordende Bangkok.

2 reacties op “Gemeente Bangkok wil twee oude kanalen herstellen”

 1. Marc Raaimakers zegt op

  Enkele jaren geleden zagen de klongs er netter uit. Ik schrok toen ik afgelopen maart er weer was. Heel veel klongswoningen waren nu onbewoond/onbewoonbaar, jammer.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb de Klongs nooit net geweten. Waren altijd al open riolen.

   Misschien verklaart dit ook wat over onbewoon/onbewoonbaar
   https://www.bangkokpost.com/thailand/special-reports/665456/the-great-khlong-clean-up


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website