De gemeente Bangkok heeft tijdelijk 83 van de 400 pubs in de stad gesloten die niet voldoen aan de normen voor brandveiligheid. Als het kalf verdronken is dempt men de put, want deze actie komt na de dodelijke inferno van afgelopen vrijdag in de Mountain B-pub in Sattahip (Chon Buri), waarbij 15 bezoekers omkwamen en 38 gewond raakten.

Het onderzoek waarop de sluitingen zijn gebaseerd, is uitgevoerd na een recente brand in de wijk Silom, zei gouverneur Chadchart Sittipunt zaterdag. Bij veel  pubs waren de nooduitgangen niet duidelijk zichtbaar of bereikbaar.

De gemeente (BMA, Bangkok Metropolitan Administration) besloot om samen met de politie de inspectie uit te voeren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ondertussen een dringende brief gestuurd naar de provinciale besturen met het bevel om regelmatige inspecties van bars en aanverwante horecabedrijven uit te voeren en maandelijks verslag uit te brengen.

Suttipong Juljarern, permanent secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zegt dat de provinciale autoriteiten verantwoordelijk zijn voor het inspecteren van horecabedrijven en ervoor te zorgen dat ze de wet naleven. Ambtenaren die het bevel niet opvolgen, kunnen niet alleen worden geconfronteerd met disciplinaire maatregelen, maar ook met strafrechtelijke maatregelen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Gemeente Bangkok sluit 83 pubs die niet voldoen aan brandveiligheid”

 1. Johnny BG zegt op

  Zeer brandbare geluidsisolatie zal het probleem van gesloten deauren niet oplossen, maar ja zoals al in het stuk staat moet er eerst een kalf verdrinken en dan komt de hoogste baas met dreigementen tegen zijn eigen ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de regelgeving in deze. Wederom een brevet van onvermogen door publiek betaalde figuren.

 2. William zegt op

  Wederom een brevet van onvermogen door publiek betaalde figuren.

  Dat is geen typisch Thais iets Johnny BG, dit kwaaltje komt vrijwel overal voor hoewel ze wel hoog op die wereld ranglijst staan.
  Men heeft er ook een woord voor wat men op de hele planeet begrijpt.
  Natuurlijk weet men van de hoed en de rand.
  Hoe dacht je anders dat men in een zucht en een scheet 83 pubs niet brandveilig verklaart.

 3. chris zegt op

  De volgende stap in de catharsis zou kunnen (moeten?) zijn:
  alle bar-eigenaren (per buurt in Bangkok, Pattaya, Chiang mai, Phuket) gaan gezamenlijk naar de aurtoriteiten, bekennen dat zij niet volgens de regels hun onderneming uitbaten en overhandigen de autoriteiten en de pers een lijst van ambtenaren die van hen geregeld steekpenningen ontvangen met de bedragen of cadeautjes (auto’s, snoepreisjes, sex, drank).

 4. William zegt op

  Heb het eens even opgezocht chris zolang heb ik ook weer niet op school gezeten.

  Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die “emotionele zuivering” betekent.

  Flink wat ‘scherpe randjes’ eens wegwerken zou wenselijk zijn.
  Denk dat de volgende ‘lijst’ al klaar ligt.
  Vermoedelijk voor korter dan een jaar dit probleem op wat geschiedkundige vermeldingen na.
  Voor de rest zou ik zeggen. Dream On

  • chris zegt op

   het is altijd leuk om te driomen
   De verborgen boodschap in mijn reactie is dat iedereen altijd aar de corrupte autoriteten kijkt (en hen veroordeelt) maar dat de nader partij die van de corruptie profiteert blijknbaar altijd als slachtoffer wordt gezien terwijl dat NIET zo is. Er zijn A:LTIJD twee partijen nodig voor corruptie.

 5. john zegt op

  Denk een aan ons Nederland meer specifiek Volendam…….

  voor de redactie en duidelijkhed: provincie Chon Buri. Men zou kunnen denken dat Sattahip een wijk van de stad betreft.

  Overigens inmiddels 15 doden. De eigenaar gearresteerd: had geen vergunning. Hoezo steekpenningen in deze jarenland druk bezochte gelegenheid in de nabijheid van het marine complex…..

 6. Jacques zegt op

  Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om corrupte ambtenaren, maar ook corrupte eigenaren van dit soort gelegenheden voor het gerecht te krijgen als de corruptie niet zo ingeburgerd was en de een nog meer te verwijten valt als de ander. Hoe de mens en dus ook in Thailand met elkaar omgaat op dit gebied en onder deze omstandigheden, mag ook genoegzaam bekend zijn en er worden de nodigen al voor minder omgebracht. De angst voor elkaar en de drang naar geld en macht en het zogenaamde aanzien, zijn factoren die al jaar en dag spelen. Het lijkt wel onbegonnen werk om hier adequaat op in te spelen. Daar heb je dus integere mensen in de politiek, bij de politie, justitie, advocatuur en rechterlijke macht voor nodig en daar is een gebrek aan, moet ik telkens weer constateren. Het is nu weer even nieuws en morgen gaat het leven door met zelfverrijking en de constante zichtbare interacties tussen betrokkenen. Kijk eens wat er gebeurt met die softdrugshype. Daar gaan we nog veel nieuws aan beleven, maar niet ten goede dat staat nu al vast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website