(Bannafarsai_Stock / Shutterstock.com)

Woensdagavond kreeg Bangkok te maken met ondergelopen wegen en overstromingen. Elf plaatsen in de hoofdstad werden die avond geconfronteerd met zware regenbuien. De hoogste regenval van 100, 99 en 83 mm werd respectievelijk gemeten in Dian Daeng, Phaya Thai en Huai Khwang.

Bewoners en forenzen waren boos en klaagde bij de gemeente die daarom gisteren een persconferentie belegde. De gemeente wijt de overstromingen aan een combinatie van factoren, variërend van een stroomuitval tot gebrekkig onderhoud van riolen die particulier eigendom zijn.

Hoewel in Makkasan een speciale tunnel is aangelegd om water af te voeren uit Din Daeng, Huai Khwang en Ratchathewi, was die niet opgewassen tegen de hoeveelheid regen die in een korte tijd viel. Bovendien waren door stroomuitval vier waterpompen uitgevallen. Veel wegen liepen onder water. De afwatering op de Pracha Suk Road in Din Daeng en de Khampaeng Phet 2 Road rond Mor Chit duurde meer dan twee uur. Op minder overstroomde plaatsen duurde het korter dan 2 uur voordat het water was weggelopen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Gemeente Bangkok onder vuur na overstromingen”

  1. ruud zegt op

    In een land waar de stroom tijdens een flinke regenbui regelmatig uitvalt zijn electrische waterpompen zonder backup generator geen goed idee.

    • l.lagemaat zegt op

      Aangedreven dieselwaterpompen wil ook nog wel eens helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website