De berichtgeving over Gammy, de baby van 6 maanden die door een Thaise draagmoeder ter wereld is gebracht, kenmerkt zich vooral door tegenstrijdige, onduidelijke en soms onvolledige informatie. De draagmoeder en de Australische biologische ouders (via een vriendin) vertellen verschillende verhalen en nu doet de krant er nog een schepje boven.

Gammy heeft geen levensbedreigende hartaandoening, zegt een woordvoerder van het Samitivej Sriracha ziekenhuis op gezag van een cardioloog. Hij heeft alleen een longontsteking en die is bijna genezen. Berichten over de hartaandoening waren voor een Australische liefdadigheidsorganisatie aanleiding geld in te zamelen. Tot nu toe staat de teller op omgerekend 6 miljoen baht.

Het Australische echtpaar laat via een vriendin in een lokale krant weten dat de draagmoeder (foto) fabeltjes heeft verteld. Ze hebben niet om een abortus gevraagd, ze hebben de jongen die aan het syndroom van Down leidt, niet in de steek gelaten en de vrouw is in strijd met het contract naar een ander ziekenhuis gegaan om te bevallen, waardoor het contract niet meer geldig was.

De ouders waren twee maanden in Thailand en mochten de baby’s niet eens vasthouden. Ze wisten niet dat Gammy Down had en hadden voor hem en zijn (gezonde) tweelingzusje cadeautjes gekocht.  Een arts vertelde hen dat Gammy geen levenskansen had, vanwege zijn hartconditie, longontsteking en een infectie, en hooguit enkele dagen zou leven.

De draagmoeder eist nu dat het tweelingzusje aan haar wordt overgedragen. Reden? De vader is een veroordeelde pedofiel, die daarvoor een gevangenisstraf van 3 jaar heeft gekregen. Hij heeft in de jaren negentig enkele zedendelicten gepleegd waarvan jonge meisjes het slachtoffer waren.

Het Department of Health Service Support heeft gisteren een kliniek aan de Phetchaburi Tat Mai Road geïnspecteerd in verband met de Gammy-zaak. Volgens de directeur-generaal beschikken de kliniek en de artsen over de vereiste vergunningen. Maar de kliniek verricht ook IVF-behandelingen voor toekomstige ouders, die geen bloedverwant van de draagmoeder zijn en dat is in strijd met de regelgeving van de Medical Council of Thailand (MCT).

De MCT gaat verder onderzoek naar de artsen doen. De naam van Gammy’s draagmoeder kwam niet op de patiëntenlijst van de kliniek voor.

(Bron: Bangkok Post, 6 augustus 2014)

Eerdere berichten:

Australisch echtpaar weigert Down-baby van draagmoeder
Ouders van Gammy: We wisten niet van zijn bestaan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website