De gouverneur van Krabi wil dat ambtenaren alle zwerfhonden van het strand van Ao Nang verplaatsen, nadat een roedel een Finse jongen heeft aangevallen.

Het jongetje speelde woensdag op het strand toen hij plotseling door vijf straathonden werd aangevallen en gebeten. Zijn vader en omstanders haastten zich om het kind te redden door de honden weg te jagen. De jongen werd naar het ziekenhuis van Krabi Nakharin International gebracht en moet daar minstens drie dagen blijven.

Sombat Butr-eed, de dorpshoofd van Moo 2 in tambon Ao Nang, zei dat de aanval op de jongen niet de eerste was. Hij had al vaker aan ambtenaren gevraagd wat aan het probleem te doen. Volgens hem zijn er in Ao Nang en de naburige stranden van Nopparat Thara meer dan 20 zwerfhonden achtergelaten door bouwvakkers.

Permier Prayut Chan-o-cha paste tijdens het bezoek aan de provincie op donderdag  zijn schema aan om de jongen in het ziekenhuis te bezoeken voordat hij terugkeerde naar Bangkok.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Finse jongen (5) op strand Krabi gebeten door roedel zwerfhonden”

 1. Adri zegt op

  LS.
  Verplaatsen….!!! Schandalig. In Holland worden die beesten afgemaakt. Verplaatsen naar n onbewoond eiland zoals dat heel vroeger gebeurde met 10000 zwerfhonden ergens op n eiland in Indonesie.
  Gewoon n wandelingetje maken of fietsen in de natuur kan niet meer zonder stok.
  Vannacht weer n hele tijd wakker gelegen vanwege n stel blaffende zwerfhonden.

  Adri

  • Die zwerfhonden komen er door dat Thai een schattig puppy kopen en als het dier groot en lastig wordt de straat op schoppen. De problemen worden veroorzaakt door mensen niet door de dieren. Als je de honden afmaakt en er veranderd niets dan is het dweilen met de kraan open. Dat lijkt mij toch niet zo moeilijk om te begrijpen?

 2. kees zegt op

  hoe lang zal het in Jomtien duren alvorens ditzelfde gaat ontsporen?
  hoorde vandaag over meerdere gevallen van overlijden t.g.v. hondsdolheid in Cambodja.
  daar werd op het nieuws het getal 10 genoemd.
  laat maar lekker lopen en eten brengen zodat het aantal zwerfhonden zich alhier ook steeds verder uitbreidt.

 3. Taaruud zegt op

  Er moeten echt drastische maatregelen genomen worden. Hier bij ons in het veld zijn 9 puppies geboren waarvan 5 vrouwtjes. Ze zwerven overal naar toe. Over 1 jaar zijn er 45 puppies bij gekomen. Sterilisatie is noodzakelijk om ongecontroleerde aanwas in te dammen. Het beste zou zijn hondenvoer met anti conceptie middel er in. Ef wordt wel wereldwijd naar zo’n middel gezocht. Het is een groot probleem in veel landen.

 4. Maryse zegt op

  Ik zou ook zeggen dat honden die een mens (kind of volwassen) als roedel aanvallen gevangen moeten worden een een spuitje moeten krijgen. Geen risico verder nemen.

  • Boeddhisten mogen geen dieren doden. Als Thailand-adept zou je dat toch moeten weten….

   • David H. zegt op

    En de supermarkyen liggen vol varkensvlees ,kip en andere dierenvlees …. hoe komen die dan aan hun einde ? Beetje hypocriet niet ?

    • Bert zegt op

     doen de niet-boedhisten

    • Bert zegt op

     Het doden van de dieren gebeurd vaak door moslims, het verwerken daarna door boeddhisten.

 5. Arnie zegt op

  Volgens mij heb je dit honden probleem in heel Thailand, overdag zijn ze rustig maar zodra het donker is veranderen ze in wolven! Letterlijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website