Camelialy / Shutterstock.com

Maandagnacht is een Filipijnse fietser (55) in Chachoengsao om het leven gekomen nadat hij was geraakt door een busje die door een rood verkeerslicht was gereden.

De man nam deel aan de 1000BRM, een lange-afstands fietstocht van Suvarnabhumi naar Trat. Na de aanrijding reed de bestuurder door. De fietser overleed op weg naar het ziekenhuis.

De fietstocht met de naam ‘Audax Randonneurs Thailand’ ging zaterdag van start. De deelnemers fietsen een afstand van 1.005 kilometer heen en dezelfde afstand terug. Ze werden onderweg gecontroleerd en mochten ’s nachts doorrijden als ze de vereiste veiligheidsuitrusting droegen.

Het slachtoffer werd 50 km voor de finish aangereden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Filipijnse fietser (55) doodgereden door wegpiraat”

 1. Robert zegt op

  Dit gebeurt elke dag in Pattaya, brommers bus auto’s ze rijden veel door rood.
  Dus is altijd uitkijken, dus in verkeer begeven in Thailand is een groot risico.
  Brommers met soms 3 of 4 personen, ouders met baby of kinderen zonder helm en zoveel bijna nog kinderen rijden op brommers.
  Politie zie je niet, die houden er van buitenlanders aan te houden voor geen helm dragen of papieren om het geld in hun zak te steken.

  Triest dit ongeluk en zijn dood, maar is een algemeen probleem wat nooit zal veranderen.

  Dus RIP en kijk uit hier, maar gezien het nooit zo stil geweest is gaat het leven hier gewoon door.

  Triest maar waar.

  Robert

 2. Patrick zegt op

  Had vanmorgen véél geluk toen ik met mijn koersfiets in volle afdaling in een scherpe bocht van de baan werd gereden door een Toyota pick up!
  Hij kwam uit de tegenovergestelde richting, haalde in desbetreffende bocht met volle gele schijdingslijn en met amper zicht op tegemoetkomend verkeer een tractor in, en reed dus volledig op mijn baanvak! !!!
  Als je je daarover beklaagt dan krijg ik steevast een ” YOU HAVE TO BE CAREFUL ” repliek!
  Ja, dat zal wel !!!!!

 3. Dirk zegt op

  Wie organiseert hier nu een fietstocht waarin je in de nacht mag doorrijden ? Dan ben je toch van elk verstand gespeend en heb je geen realiteitsbesef. Laat ik het hier maar bij houden, het Thaise verkeer is een litanie van repeterende verhalen met veel slachtoffers.

 4. jacques zegt op

  Ja weer zo’n triest geval. Fietsen is welhaast vragen om problemen, maar het verkeer, de wegen en de verkeersmentaliteit zijn in algemeenheid zaken die vragen om aandacht en verbetering. Velen weten niet beter (onvoldoende inzicht, kennis van zaken, geen rijopleiding genoten, zichzelf alles aangeleerd van jongs af aan geen controle van ouders en die hebben zelf dat pad al bewandeld en weten niet beter) en doen maar wat ze willen. De veiligheid in het verkeer is ver te zoeken. Ook veiligheid op ander gebied is met de regelmaat zwaar onvoldoende. Neem de bootreizigers, ondanks stormwaarschuwingen toch varen, want de show must go on en geld moet binnenkomen om te leven. Dit alles werkt nu slecht door bij vakantiegangers die meer en meer gewaar worden, hoe onveilig het is in Thailand en hoe weinig er aan hun veiligheid wordt gedacht. Telkens worden er weer maatregelen ter verbetering aangekondigd, die daarna bij aanhoudende protesten weer afgeblazen worden.
  Dat de politie hier geen oog voor heeft is maar ten delen waar. De wegen zijn er niet op ingericht om te fietsen en de aantallen politieagenten laat zeer te wensen over. Dat er alleen maar buitenlanders bekeurd zouden worden in Pattaya is nepnieuws. Vele Thai worden eveneens van bekeuringen voorzien. Zeker in de niet toeristische gebiedsdelen worden bij de regelmaat controle uitgevoerd en dan krijgen de Thai er ook van langs. Niet zo moeilijk natuurlijk want velen houden zich niet aan de regels. Ik heb een keer in de vier jaar een bon gekregen voor vermeend rijden door rood licht, wat niet terecht was, maar bestrijdt dat maar eens. Voor die paar honderd baht maar nagelaten. Wel constateerde ik op het politiebureau bij betaling van die bon dat er vele Thaise mensen ook in het zelfde schuitje zaten dus alleen maar buitenlanders nee verre van dat zou ik durven stellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website