De familie van de laatste koning van Birma (Myanmar) ergert zich groen en geel aan de Thaise soap Plerng Phra Nang (A Lady’s Flame). De soap is gebaseerd op een bloedige machtsstrijd aan het hof van koning Thibaw, de laatste koning van Birma. De soap wordt van vrijdag tot zondag op prime time uitgezonden op Channel 7.

De sopa zou over een denkbeeldig koninkrijk gaan, maar het is overduidelijk dat het verhaal over de laatste jaren van de Konbaung dynastie gaat. In deze periode liet de koningin en prinsessen honderd mensen ombrengen zodat Thibaw geen tegenstanders had bij de troonsbestijging in 1878.

De familie vindt de serie ongepast en hypocriet omdat een dergelijke soap over het Thaise vorstenhuis streng verboden zou zijn.

Soe Win, de achterkleinzoon van Thibaw, laat weten dat Thailand ook niet blij zou zijn als op de TV in Myanmar een dergelijk serie over Thailand zou worden getoond: “Mocht de soap niet van de TV verdwijnen dan vragen we het Thaise vorstenhuis om hulp.”

Foto boven: Beeld van koning Thibaw

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Familie laatste koning Birma ergert zich aan Thaise soap”

 1. Joop zegt op

  Als dat vorstenhuis zich bloedig gedragen heeft, dan gaat dat zo ook de geschiedenis in. En dan nu met waterlanders komen als er een soap komt over deze moordzuchtige familie. Geen voorouders om trots op te zijn lijkt me zo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Tino Kuis zegt op

  ‘De familie vindt de serie ongepast en hypocriet omdat een dergelijke soap over het Thaise vorstenhuis streng verboden zou zijn.’

  Tuurlijk niet. Een soap over de Thaise vorsten kan heel goed want zij waren allemaal zonder uitzondering vanaf de dertiende eeuw tot nu toe heel goede, slimme en dappere mensen. Lees de geschiedenisboekjes er maar op na.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • TheoB zegt op

   En niet te vergeten: van onbesproken gedrag. (Vandaag de dag is de stilte zelfs oorverdovend.)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website