Facebook berichten over het Thaise koningshuis van o.a. kritische journalisten zijn niet leesbaar voor gebruikers in het land, meldt TechCrunch. Het zou onder andere gaan om foto’s van Reuters-journalist Andrew MacGregor Marshall. De geblokkeerde berichten zijn wel in andere landen te lezen.

Marshall plaatste op Facebook account foto’s die voor gefronste wenkbrauwen kunnen zorgen (n.b. de redactie kiest er voor hier wat voorzichtig te zijn).

De journalist schreef in 2014 een boek over het Thaise koningshuis, dat werd verboden en bestempeld als een “gevaar voor de nationale veiligheid”.

De afbeeldingen op de Facebookpagina zijn wel buiten Thailand te bekijken, maar gebruikers in het land hebben geen toegang tot de pagina’s. TechCrunch denkt dat de Thaise overheid Facebook heeft verzocht de berichten te blokkeren. Facebook zelf heeft niet gereageerd op het bericht.

In de eerste helft van 2016 heeft Facebook tien berichten op verzoek van de Thaise overheid geblokkeerd. Dat blijkt uit data vrijgegeven door het bedrijf. Data over de tweede helft van 2016 wordt binnenkort waarschijnlijk openbaar gemaakt.

Bron: NU.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website