Thailand Privilege Card Co, Ltd, de organisatie achter het “Thailand Privilege Card” project en onder toezicht van de Toerisme Autoriteit van Thailand (TAT), viert haar 20-jarig jubileum met een uitgebreid rebranding-initiatief.

Het bedrijf heeft als doel een wereldleider te worden in het aanbieden van exclusieve voordelen aan mensen die voor langere tijd in Thailand verblijven. In plaats van de vorige acht lidmaatschapsopties, is de vernieuwde “Thailand Privilege Card” nu beschikbaar in vier verschillende pakketten. Het opnieuw gelanceerde product zal naar verwachting meer dan 10 miljard baht genereren uit landen zoals Thailand, Japan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en de Europese Unie.

Manatase Annawat, president van Thailand Privilege Card Co, Ltd, gaf aan dat deze rebranding de officiële overgang markeert van de ‘Thailand Elite Card’ naar de ‘Thailand Privilege Card’. De nieuwe kaart, die is gebaseerd op de filosofie van “Freedom of Choices”, biedt een breed scala aan voordelen die aansluiten bij een internationale levensstijl. Deze voordelen omvatten onder andere privileges op luchthavens, verrijkte reiservaringen en diverse vrijetijdsactiviteiten.

In lijn met het concept van ‘More Choices More Freedom’, introduceert de nieuwe Thailand Privilege Card ook een ‘Privilege Points’-systeem. Leden kunnen in elke categorie punten verdienen, die kunnen worden ingewisseld voor exclusieve voordelen en buitengewone ervaringen.

Deze veranderingen zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de wensen van diverse groepen, zoals frequente bezoekers, investeerders, zakenreizigers, digitale nomaden, expats en gepensioneerden in Thailand. Het bedrijf richt zich op belangrijke markten zoals China, Japan, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Zuid-Korea en Europese landen, en kijkt ook naar uitbreiding in opkomende markten zoals India en de Golfstaten.

Nieuwe lidmaatschapsopties en privileges

Onder het motto ‘More Choices More Freedom’ bieden de vier nieuwe lidmaatschapspakketten van TPC de mogelijkheid om ‘privilege punten’ te verzamelen. Deze kunnen ingewisseld worden voor exclusieve voordelen zoals premium luchthavenassistentie, toegang tot exclusieve lounges, limousinetransfers en persoonlijke assistentie in verschillende talen. De vier nieuwe pakketten zijn als volgt:

 • RESERVE: Met een contributie van 5 miljoen Baht en een lidmaatschapsduur van 20 jaar of meer. Het is gericht op personen die op zoek zijn naar langdurig verblijf in Thailand en is alleen beschikbaar op uitnodiging.
 • DIAMOND: Een contributie van 2,5 miljoen Baht voor een lidmaatschapsduur van 15 jaar.
 • PLATINUM: Kost 1,5 miljoen Baht en biedt een lidmaatschapsduur van 10 jaar.
 • GOUD: Met een contributie van 900.000 Baht en een lidmaatschapsduur van 5 jaar, gericht op korte termijn verblijf.

TPC werkt samen met verschillende sectoren binnen de toeristische branche om exclusieve voordelen te bieden op gebieden zoals verblijf, reizen, vrije tijd, welzijn en investeringen.

Gedurende de afgelopen twintig jaar heeft TPC meer dan 50 miljard baht aan inkomsten gegenereerd en telt het momenteel meer dan 31.500 leden. In 2023 heeft het bedrijf al 11.500 nieuwe leden verwelkomd en 7,5 miljard Baht gegenereerd, wat een stijging van 210% is ten opzichte van de omzet van 2022.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

9 reacties op “Elite Card wordt Thailand Privilege Card: 20-jarig jubileum start met met rebranding”

 1. Willem zegt op

  Leuker kunnen we het niet maken. Duurder wel.
  50% meer dan de oude Elite Visa.

  • Ger-Korat zegt op

   Komt door het succes van de kaart dat de prijzen verdubbelen. 35% van de kaarthouders is Chinees (cijfers 2022) en dan stijgt het aantal flink flink dit jaar en besluit TAT om de prijzen flink te verhogen. Zo’n kaart gecombineerd met een condo wat vele Chinezen ook bezitten of aankopen garandeert een eenvoudige toegang en verblijf. Nou zijn er 31500 kaarthouders waarvan ruim 10.000 Chinees, nou dat zijn met de aantallen rijke Chinesen niet veel, denk trouwens dat Hong Kong inwoners ook hieronder vallen en daar zitten grote aantallen miljonairs. Kortom dankzij de vraag naar de kaart stijgen de prijzen.

 2. SiamTon zegt op

  Het is mij nog niet duidelijk wat nu concreet de voordelen zijn zo’n kaart aan te schaffen. Als je voor vijftien jaar gaat, wat voor de gemiddelde pensionado de meest praktische periode lijkt, dan ben je THB 2.500.000 kwijt. Daar moeten nogal wat privleges tegenover staan wil dit zijn geld opbrengen.

  Voor alsnog lijkt het mij puur een statuskwestie.

  • Jean zegt op

   Waarom denk jij dat een elite visum geld moet opbrengen? De maatschappijen die dergelijke service verkopen moeten, samen met de overheid, er ook geld aan verdienen hoor.

   En voor de mensen die het zich kunnen permitteren dient dit enkel voor hun gemak. Heeft niets met status te maken.

   • SiamTon zegt op

    Ja, dat bedoel ik exact. Welk gemak staat er tegenover? Het enige echte gemak wat je eraan hebt is dat je niet elk jaar opnieuw een visum behoeft aan te vragen en niet elke drie maanden naar het immigratiekantoor hoeft voor controle. Tenminste, ik neem aan dat dit inbegrepen is in zo’n kaart.

    De verdere ‘voordelen’ zouden nog zijn: exclusieve lounges, limousinetransfers en persoonlijke assistentie in verschillende talen. Indien je een dergelijke kaart wilt permitteren, dan vlieg je al 1e klas, dus dan heb je automatisch al toegang tot de meest exclusieve lounges. Limousinetransfers? Dat is gemakkelijk te regelen, indien je dat gewend bent. Eén telefoontje en het is geregeld. En de persoonlijk assistentie in verschillende talen. Daar zijn tegenwoordig diverse apps voor. Of wordt je permanent vergezeld door iemand die de juiste talen spreekt?

    Samengevat: Waar is dat ‘gemak’, welk THB 2.500.000 moet kosten?

 3. Rebel4Ever zegt op

  “Exclusieve voordelen voor mensen die voor langere tijd in Thailand verblijven”. Ik zou liever zien: Voordelen voor mensen die AL EEN LANGE TIJD in Thailand verblijven. Een suggestie; een premie Extension of Stay (groei-visa) voor degenen die zich niet misdragen hebben, geen overstay, etc. Voorbeeld: na 3 jaar onbesproken gedrag krijg je een ‘visum’ voor 2 jaar. Na 5 jaar een ‘visum’ voor 3 jaar, etc. Bij een misdrijf weer terug naar af of het land uit…

 4. Chris zegt op

  Als men werkelijk meer vaste buitenlandse bewoners wil hebben zou men eerst moeten werken ana het opheffen van allerlei belemmeringen en bureaucratische rompslomp: visa procedures, werkvergunning, 90 days report, kopen van grond en huizen om er maar een paar te noemen.
  Dit levert mijns inziens veel meer op dan de bovengenoemde maatregelen.

  Als je de bovenstaande aanbiedingen goed bekijkt zijn ze allemaal veel en veel duurder dan de huidige, bureaucratische manieren om lang in Thailand te verblijven incl. het zelf betalen van taxi, en 5-sterrenhotels en andere zogenaamde aanbiedingen. Zo maakt men van de huidige bureaucratische regelingen een (positief?) verkoopargument voor deze cards omdat zij niet meer gelden.
  Een bijkomend effect dat men gemakshalve vergeet dat er, mijns inziens, toch een aanzienlijk deel van deze cardhouders deze methode gebruikt om illegale activiteiten in Thailand te ontplooien en onder de radar van de politie te blijven. Voor een beetje crimineel is een miljoen Baht een schijntje, je kunt er tig jaren voor in Thailand blijven en krijgt nog allerlei luxe aanbiedingen op de koop toe.
  In de afgelopemn maande zijn verschilende criminelen uit het buitenland gearresteerd. Een groot deel van hen verbleef hier met deze cards. Dat zou toch te denken moeten geven.

  • FrankyR zegt op

   Beste,

   Ik ben het helemaal met je eens.

   Alleen het kopen van grond door buitenlanders gaat niet gebeuren. Thailand is hier niet uniek in. Ook op de Filipijnen kunnen Dayuhans geen grond kopen.
   Als zou men een bepaalde beperking van een max aantal Rai kunnen toestaan?

   En die 90 days reports mag van mij NU verdwijnen. Da’s puur werkverschaffing!

 5. bennietpeter zegt op

  Nu dit gat is gedicht, kan je je afvragen wat er gaat gebeuren met de andere visa.
  Zou het zomaar mogelijk kunnen zijn, dat deze ook worden verhoogd.
  Je extensie kost niet meer 1900 baht, maar gaat naar 19000 baht?
  Of gaat banksaldo voor visa omhoog? Inkomens grens verleggen?
  Er is een constante gemorrel aan de visa en niet ten gunste van de aanvragers.
  Eerder is dual pricing al een feit in Thailand. Moest een Nederlander het afleggen in de rechtbank, omdat hij dat aan de kaak stelde, ziekte kosten. Uitspraak rechtbank: “Het is goed voor Thailand”.
  Maar kies je voor zo’n TEV, kan je elke maand genieten van een gratis MOS burger ! Wat een lol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website