Youkonton / Shutterstock.com

De Thaise regering zal naar verwachting instemmen met het plan om 1.000 bezoekers per dag toe te laten, als op 1 juli het inreisverbod komt te vervallen. Deze buitenlandse bezoekers hoeven dan niet in quarantaine. Wel moet het gaan om reizigers uit veilige landen of gebieden en waar Thailand een bilaterale afspraak mee heeft gemaakt.

Het implementatieplan zal op woensdag worden voorgelegd aan Centre for Covid-19 Situation Administratie (CCSA) ter goedkeuring.

“Het zal in eerste instantie vooral gaan om zakenreizigers en patiënten die voor een medische behandeling naar Thailand komen”, aldus Traisuree Taisaranakul, plaatsvervangend woordvoerster van de regering. Buitenlandse toeristen zullen pas later Thailand mogen bezoeken. Daarvoor moeten eerst goede afspraken worden gemaakt over de screening van toeristen. Dat moet zowel bij vertrek als bij aankomst in Thailand plaatsvinden. Dit betekent echter niet dat de bezoekers vrij kunnen reizen als ze eenmaal in Thailand zijn, omdat het hen nog steeds niet is toegestaan ​​bepaalde delen van het land te bezoeken en men wordt gevolgd via een smartphone-applicatie.

De laatste details van het plan worden besproken door het Ministerie van Toerisme en Sport, het Ministerie van Volksgezondheid, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Einde inreisverbod Thailand per 1 juli: Maximaal 1.000 bezoekers per dag”

 1. Marco zegt op

  Weet iemand hoe het zit als je een huis bezit op Koh Samui? Zijn daar mogelijkheden voor om in te reizen?

  • Louis Tinner zegt op

   Het maakt niet uit of je een huis bezit in Thailand. Nederlanders die op dit moment alleen binnen komen moeten een werkvergunning hebben, een verzekering en een fit to fly bewijs.

   • thailandganger zegt op

    En of een afspraak met een prive kliniek.

    • Geldt aleen voor de landen waar Thailand dan een bilaterale overeenkomst mee heeft.

 2. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Staan ze dan op Suvarnabhumi met een telraam of zo. Kijk, Thai zijn anders dan anderen maar nu knotsknettergek geworden. Maar ja, het toerisme zat toch al in een negatieve spiraal dus ik denk dat ze die 1000 per dag bij lange na niet gaan halen….

  • David H. zegt op

   @Constantijn
   tja , lijkt moeilijk , maar een ” Thaise oplossing” zou kunnen zijn het overschot van quota in quarantaine te plaatsen en op te schuiven naar beschikbaarheid volgende dag(en) , ze hebben computers en quarantaine hotels al (betalend weliswaar) weet je …?

   Nu tot juist de 1000 zou ik niet durven denken dat dat kan , maar ongeveer denk Ik wel dat zulks kan .

   Trouwens ze passen dit blijkbaar al toe voor de Thais die repatrieren naar Thailand , inclusief virus screening / quarantaine , maar dat zal mogelijk via hun ambassades geregeld en geteld worden .

  • chris zegt op

   Dat wordt rennen naar de Immigratie-balies. Wat als je vrouw nummer 1000 is en jij nummer 1001?

   • Rob V. zegt op

    Je vrouw schoenen met een hogere hak kado doen zodat je haar volgende keer sneller af bent? 🙂

 3. WM zegt op

  Hoe worden de mensen beschouwd, buitenlanders, die officieel in Thailand wonen/ zijn ingeschreven en belasting betalen. Dat zijn geen toeristen.
  Wat als gedurende (langduriger dan verwacht) het verblijf in Nederland je non-immigrant visum is verlopen, wat is dan de beste manier om dat weer te verkrijgen. Nu verleng ik dat eenvoudig d.m.v. de 800.000 bath
  op mijn rekening, als ik dat gewoon zo laat staan, kan ik dan weer eenvoudig een nieuw non immigrant visum verkrijgen?

  • janbeute zegt op

   Antwoord is simpel,gewoon weer van voren af aan beginnen, net zoals bij de eerste keer.

   Jan Beute.

 4. marc mortier zegt op

  Het zou mooi zijn mochten de Thaise regering tijdig de mogelijkheid scheppen voor familiebezoek naar Thailand. Heel wat in Europa verblijvende (gemengde) gezinnen wachten op het verlossende signaal !

  • Rob V. zegt op

   Volgens ThaiVisa (The Nation) mogen buitenlanders gehuwd met een Thai (m/v) binnenkort weer terug keren. Zo ook mensen met permanent residency (een verblijfsvergunning). Details nog onbekend, maar even afwachten wat men nu precies voor ogen heeft.

   Zie: https://forum.thaivisa.com/topic/1168574-foreigners-married-to-thais-set-to-be-allowed-to-return-to-thailand/

   • Dennis zegt op

    Eenzelfde bericht komt van Richard Barrow en die geeft aan dat CAAT heeft gezegd deze mogelijkheid te bekijken, met als doel zo snel mogelijk dit werkelijkheid te maken. Dat is positief nieuws voor de betroffenen.

    Let wel dat het hier gaat om buitenlanders die getrouwd zijn met een Thai(se)! Een relatie als samenwonen is niet voldoende, laat staan ‘verkering”. Dit is natuurlijk makkelijk te checken door Immigration, die vragen gewoon je Kor Ror 2(en 3?) even te laten zien. Zorgen dus dat je jou Kor Ror 2 naar je toe gestuurd krijgt als je in het buitenland zit, want dat is volgens mij het enige echte bewijs dat je getrouwd bent met een Thai(se).

    Wat ik verder uit het verhaal van Barrow op maak is, dat er wel de verplichte quarantaine zou gelden (in juli). Het lijkt me zinvol verdere berichten af te wachten, maar er komt in elk geval schot in de zaak!

    • Paul Cassiers zegt op

     Wat bedoelt u juist met Kor Ror 2 en 3 en hoe kan dat bekomen worden ?

     • RonnyLatYa zegt op

      Die bekom je automatisch op het moment van huwelijk in Thailand. Kor Ror 3 is het huwelijkscertificaat en Kor Ror 2 de huwelijksregistratie. Indien het huwelijk in het buitenland werd aangegaan en nadien geregistreerd in Thailand bekom je een Kor Ror 22 ipv Kor Ror. 2.

      De vraag stellen laat vermoeden dat je dan niet getrouwd bent of dat je huwelijk niet in Thailand werd geregistreerd.

      In hoeverre dan aanvaard zal worden dat men in het buitenland getrouwd is met een Thai, maar dit nooit laten registreren heeft in Thailand is dan maar de vraag…

   • Ger-Korat zegt op

    Denk dat er wordt bedoeld degene met een (verlopen) non-immigrant visa, en dat zijn niet alleen de getrouwde al lijkt mij dat deze groep wel de grootste zal zijn. Zoals gezegd afkomstig van CAAT en stond ook in de Bangkok Post. Denk als het officieel wordt dan zal het wel van Immigration afkomen en dan met de juiste verblijfsstatus want ook al ben je getrouwd hoef je nog niet in Thailand te wonen en ben je als echtgenoot gewoon een toerist. Zelf heb ik 2 kleine kinderen in Thailand en ben gelukkig-ongetrouwd maar wel een bijna-verlopen non-immigration visum. Zo dus wie bedoelen ze dan uiteindelijk: degene wiens echtgenote in Thailand woont en welke op grond van een non-immigrant visum (bijvoorbeeld vanwege huwelijk) thuishoren in Thailand maar het land niet binnenkomen of degene welke gewoon een bezoek brengen aan hun echtgenote en dan als toerist worden beschouwd. Zelf denk ik de eerste groep.

    • Rob V. zegt op

     Ik denk dat men simpelweg in 2 smaken denkt:
     1) buitenlanders gehuwd met een Thai
     2) buitenlanders met een permanente verblijfsvergunning.

     Ben je gelukkig ongehuwd en zonder verblijfsvergunning dan hebben ze niet aan je gedacht. Net zoals denk ik iemand die op TVF vraagt of hij (zonder Thaise huwelijks partner etc) maar wel met een kind dat Thais is kan inrwizen. Ben bang dat men jullie gevallen niet op het oog heeft. Hoop dat ik het mis heb maar als ik moet gokken hoe ambtenaren denken dan zijn jullie vergeten.

     • Ger-Korat zegt op

      Een non-immigrant visum kan je ook verkrijgen of verlengen op basis van dat je kinderen in Thailand hebt/verzorgt, hoef je niet getrouwd voor te zijn. Zal wel een kleine groep zijn maar je krijgt hiervoor een verblijfsvergunning gelijk een gehuwde; denk degene welke er in de media over spreken er misschien niet van op de hoogte zijn maar Immigration wel.

      • RonnyLatYa zegt op

       Je moet dan wel officieel vader of voogd zijn en dat natuurlijk kunnen bewijzen dat het jouw kind is of dat je het geadopteerd hebt.
       Kan tot ze 20 jaar zijn en ook onder hetzelfde dak wonen.
       Na 20 jaar kan nog als je kan bewijzen dat het kind niet zelfstandig zich kan behelpen.
       Indien zo zijn de voorwaarden net hetzelfde als bij een Thais huwelijk

      • Rob V. zegt op

       Wat heeft een non-immigrant visum hier mee te maken? Het gaat om mensen met Permanent Residency en mensen die gehuwd zijn (officieel in Thailand of erkennen zo ook offiiele huwelijken buiten Thailand is de vraag).

       Ben je niet gehuwd dan is je relatie niet officieel genoeg voor de Thaise autoriteiten om je terug binnen te laten, heb je geen PR dan is je verblijf niet bestendig genoeg om je terug binnen te laten. Je valt dan in de groep ‘tijdelijke gasten’ en mag achteraan aansluiten.

       Dat kun je hard vinden (ik denk van wel, gezinnen die al maanden niet samen kunnen zijn) maar zelfs hier op dit blog kreeg dit rechtlijnige, ad-hoc optreden de handen op elkaar: doeltreffend, hulde aan de regering etc

       Prioriteit van Thailand lijkt zo ik zie:
       1) Thais terug halen
       2) buitenlanders met werkvergunning
       3) buitenlanders met bijzondere beroepen om in Thailand uit te voeren
       4) buitenlanders met permanent residency (erkende immigranten met verblijfsvergunning)
       5) officiële partners van Thaise burgers
       6) de rest: allemaal tijdelijke gasten die niet belangrijk genoeg zij, onvoldoende (officieel) verbonden. Deze zijn als laatste aan de beurt en lijkt per regio op te starten(wederkerigheid, veilige regios, de bubbels waar men nu over praat). Als Nederlander onder punt 6 denk ik dat men voorlopig nog Thailand niet binnen komt.

       • RonnyLatYa zegt op

        Het visum heeft er op zich inderdaad weinig mee te maken.
        Al vind ik dat dat een ouder/voogd van een kind ook wel zijn plaats heeft op dat lijstje.

        Maar laat ons nu maar eerst afwachten wie, wanneer onder welke regeling valt en onder welke voorwaarden men (terug) binnen kan.
        Speculeren heeft geen zin.

       • Ger-Korat zegt op

        De non-immigrants met hun visum: dat is nou de hele discussie waar het het om gaat (naast de permanent residents ).Degene welke rechtmatig in Thailand mogen verblijven en tijdelijk buiten Thailand zijn, kunnen niet terug. Dat is dacht ik waar het om gaat en de meeste van deze verblijven rechtmatig in Thailand vanwege een huwelijk of soms om een andere reden ( in mijn geval zorg voor kinderen). Alle andere gehuwden vallen hier buiten want ze hebt immers geen verblijfvergunning voor Thailand en zijn dan toerist.
        Ik las dat men woensdag meer gaat vertellen dus we wachten het maar af.

 5. Herbert zegt op

  Eerst weer geld zien binnen te harken op zakelijk gebied en medice kosten te dekken in plaats van toeristen die de bevolking nodig heeft om te overleven

 6. Willem zegt op

  Mijn dochter heeft maanden geleden geboekt om 5 weken te gaan backpacken in Thailand. Geboekt bij KLM. Zou 15 juli weg gaan. KLM vlucht is niet gecanceld tot op heden. Gezien de omstandigheden wil ze liefst haar geld terug omdat ze niet veel heeft aan een voucher van 1200 €. Kijkend naar de situatie waar toerisme nog steeds niet welkom is in Thailand, dan kan het toch niet anders zijn dat KLM de vlucht alsnog moet cancelen ? Als KLM cancelt heeft ze recht op geld terug; Als ze zélf nu canceled waarschijnlijk alleen recht op voucher… Dit is mij verteld, maar wellicht weet iemand zeker hoe dit zit ?

  • David H. zegt op

   @Willem
   juist , niet zelf cancellen , want daar geef je KLM het voordeel , want zelfs die voucher garandeerd je niet de prijs van toekomstige vlucht , kan alle kanten uit

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Willem,

   Bij KLM kun je nu ook gewoon geld terug krijgen in plaats van een voucher.
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 7. Marc zegt op

  Geen leuk nieuws voor de “doorsnee” Pattaya ganger !

  Blijf gewoon een jaartje weg, en respecteer de wil van blijkbaar meer dan 50% van de THAISE bevolking die in een “summiere” enquete daarvoor gestemd hebben ( waarschijnlijk zullen jullie dit betwisten)
  Laat commentaren over “ik wil de Thaise bevolking helpen” achterwege !! Ik kan per kerende en met plezier de gegevens van zeer betrouwbare en bewonderingswaardige hulporganisaties hier in Hua Hin van “farang Foodbank”” hulp doorsturen, dus je hoeft niet zelf te komen (50% van de kostprijs van het vliegticket is al een enorme stap vooruit in de hulpverlening voor voedsel en babymelk verdeling)

  You love Thailand (or yourself) ?

  Marc

  • Koen zegt op

   Beste Marc, 1) het zijn niet allemaal doorsnee Pattaya gangers, so what? 2) geloof jij nu echt dat alles opgelost is met “ farang foodbank” ? (Ikzelf heb mijn steun betuigd via NTCC uit repect voor alle Thais die mij steeds welkom heten met hun geweldige glimlach). 3) Steeds meer komen naar Thailand niet of niet enkel voor beerbars,gogobars of goedkoop van de grond gaan. Ik ga hier verder geen discussie over voeren maar wil je gewoon zeggen dat de meerderheid het toerisme nodig heeft om te overleven.

 8. David H. zegt op

  De verwachtingen worden al getemperd door de beste vriend van farangs nl. Minister Anutin laat duidelijk blijken dat enkel deze landen die geen Corona virus hadden zouden toegelaten worden , hoe hij dat met zijn beste vriend China gaat beschouwen is mij een raadsel . 5555

  Juist verschenen op Engelstalig Forum

  https://forum.thaivisa.com/topic/1168587-thailand-will-be-very-choosy-about-who-can-visit-insists-anutin/

  Ik hou hetvoor mij bij mijn “christall ball ” : eerste kwartaal 2021 voor de algemene groep (mits voorwaarden )

 9. kop zegt op

  Bron – Der Farang

  BANGKOK: Buitenlanders die getrouwd zijn met een Thai of een vaste verblijfplaats in het koninkrijk hebben, maar vanwege de corona-crisis in het buitenland zijn gestrand, krijgen een speciale vergunning om terug te keren naar Thailand.

  Tijdens de Engelstalige informatiesessie op Covid-19 op maandag zei staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Natapanu Nopakun dat overheidsinstanties buitenlanders zouden toestaan ​​Thailand binnen te komen. Details over de terugkeer van deze groep worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Sinds Thailand buitenlanders de toegang tot het land heeft ontzegd, zijn talloze buitenlanders die met Thais zijn getrouwd in het buitenland gestrand. Sommigen zijn al meer dan drie maanden gescheiden van hun familie in Thailand.

 10. B.C. zegt op

  Duizend bezoekers per dag, dat is 3 vliegtuigen…. Dat schiet lekker op.

 11. KeesPattaya zegt op

  Weer het zoveelste berichtje over het toelaten van toeristen in Thailand. En weer veel reageerders die vinden dat de Pattayagangers achteraan aan moeten sluiten. Ach , gelukkig hebben die niks te vertellen in Thailand en geen enkele farang zal ooit iets te vertellen krijgen in Thailand. Zelf heb ik geboekt voor de maand november. En tot die tijd is het maar gewoon rustig afwachten wat de Thaise regering gaat beslissen over het toelaten van Nederlandse toeristen. Mijn ticket was gelukkig spotgoedkoop en bovendien nog eens flexibel ook. Als het in november niet gaat , dan zet ik dat ticket toch gewoon naar juni 2021. En als het eerder al mogelijk is om naar Thailand te gaan , dan heb ik snel tussendoor ook een ticket geboekt.

 12. De clercq zegt op

  1000 bezoekers per dag maal 30 dagen,das toch niet slecht zeker !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website