De Thaise overheid heeft bekendgemaakt dat de zuidelijke Similan eilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, gedurende vijf maanden niet meer toegankelijk zullen zijn voor toeristen. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na die periode gesloten blijven voor toerisme.

Het gaat in totaal om zeven maritieme nationale parken in de Andaman Zee. Ze zijn door de DNP gesloten, zodat de natuur, waaronder koraalriffen, zich kan herstellen. Ze hebben ernstig te lijden gehad onder het massatoerisme.

Thanya Netithammakun, directeur-generaal van van de DNP laat weten dat de eilanden afgesloten worden van 15 mei tot 15 oktober, zodat de natuur de tijd krijgt om zich te herstellen. In Satun zijn op de eilanden Tarutao, Ardang en Rawee bijna alle populaire toeristische bestemmingen en duikplekken tot die tijd gesloten. In Phangnga zijn de kustlijn, stranden en koraalriffen van nationaal park Similan voor onbepaalde tijd verboden terrein. Op twee plaatsen bij de Similan eilanden mag nog wel gedoken worden.

Koh Tachai (zie foto boven) zal volgens Thanya ook nadien gesloten blijven: toeristen hebben het eiland zware schade toegebracht. Dagelijks krijgt het eiland bijna duizend bezoekers te verwerken, hoewel het er in feite slechts 100 aankan. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de natuur en omgeving.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Aantal eilanden in Thailand gesloten voor toeristen”

 1. Lady Bird zegt op

  Dit gebeurt volgens mij al jaarlijks zolang ik mij kan herinneren.

 2. T zegt op

  Nou eerlijk is eerlijk niet leuk voor de toeristen, maar thumbs up voor dit besluit van de overheid die de natuur nu eens verkiest boven geld en toerisme dat mag ook weleens gezegd worden.

 3. M van pelt zegt op

  ik denk als het jaarlijks gebeurt !
  Dan zal het ook wel nodig zijn ,toerisme of niet ! natuur is natuur
  Ik vind het een positieve bericht .

 4. F.D.Stoelwinder zegt op

  Wat ben ik blij dat de overheid eindelijk eens iets doet om de natuur te beschermen,want het is hard nodig om dat te doen. Doordat de overheid in Thailand heel veel oerwouden heeft gekapt en er zo nodig rubberbomen en andere gewassen zijn geplaatst, is doordat de oerwouden weg te hebben gekapt, is er zoveel water ontstaan door de moesson, dat er daardoor overstromingen kwamen,waarbij zelfs Bangkok veel water kreeg door overstromingen wat normaal de oerwouden het water konden opnemen, en nu zijn er constant problemen, onder andere de auto industrie met het vele water van overstromingen waar de auto fabrieken ontzettend heel veel last van hebben gekregen. Als de regering van Thailand niet met betere ideeën zal komen, zullen de auto-fabrikanten waarschijnlijk wel gaan vertrekken naar andere landen om hun product veiliger te moeten stellen en heb je ook nog kans dat de hoofdstad wat nu Bangkok is, zal verplaatst moeten worden naar het Noorden van het land. Ik vraag mij af hoe Bangkok in de toekomst met een grote orkaan wanneer de wind gericht is naar Bangkok en dat te samen met de moesson wanneer het vele water naar Bangkok stroomt, wat er dan zal gebeuren. Ik denk dat Bangkok letterlijk verzuipt onder het vele water wat dan samen komt.Er is een oplossing voor omdat te voorkomen en de stad Bangkok veilig te stellen. Maar als ik nu zie en lees waar ze nu mee bezig zijn, zal het alleen maar problemen gaan geven, totdat het noodlot toe slaat en is het einde verhaal.

 5. Lung addie zegt op

  In de krant HLN werd dit “nieuws” aangekondigd als : ” toeristen niet welkom op Thaise eilanden”; net of het hem over alle Thaise eilanden ging. Als dat ziet denk je: wat is het nu weer? Het blijkt dan in feite over iets heel anders te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website