Twee groepen Chinese toeristen met een Special Tourist Visa (STV), arriveren op 20 en 26 oktober in Thailand, bevestigt minister Phiphat (Toerisme en Sport).

De eerste groep van 120 Chinezen vertrekt vanaf Guangzhou evenals de tweede groep. De Chinezen hadden oorspronkelijk op 8 oktober willen komen, maar Phuket wilde daarmee wachten vanwege het Vegetarian Festival.

Beide groepen blijven 30 dagen in Thailand en moeten eerst veertien dagen in een ASQ of ALSQ (Alternative Local State Quarantine faciliteit).

De minister zegt dat deze eerste STV bezoekers de start kan zijn van een geleidelijke heropening van de grenzen en versoepeling van de maatregelen.

Als alles goed gaat met de eerste twee groepen kan in een volgende fase de quarantaineperiode worden verkort naar zeven dagen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 2.00/5. From 5 votes.
Please wait...

11 reacties op “Eerste twee groepen Chinese toeristen met STV arriveren op 20 en 26 oktober in Thailand”

 1. Cornelis zegt op

  Het blijft leuk – minder dan een week geleden was nog in het nieuws dat er in China geen enkel visum voor Thailand was afgevraagd en nu hebben plotseling honderden Chinezen binnen enkele dagen aan alle eisen voldaan om twee weeken in Thailand opgesloten te mogen worden worden voor ze ‘los’ mogen………

 2. Cornelis zegt op

  Afgevraagd=aangevraagd

 3. marijke. zegt op

  Wij houden thailand voorlopig voor gezien.Heel jammer maar laat eerst de chinezen maar genieten.

 4. john zegt op

  dat is nogal wat. 30 dagen naar thailand waarvan 15 dagen in quarantaine en de andere 15 dagen waarschijnlijk alleen via uitgezette routes bewegen. Lijken me wel echte liefhebbers deze chinezen!
  Maar we wachten af.Er is al zoveel gezegd. Eerst zien ! Dan geloven

 5. Yan zegt op

  Gaan die Chinezen dan ook tot 80.000 baht neertellen om 2 weken in quarantaine hotels geplaatst te worden zoals aan de “farangs” opgedrongen wordt?….Ik denk het niet….

  • Cornelis zegt op

   Ik denk dat Yan het over de kosten heeft die samenhangen met de inreisvereisten en het quarantainehotel,

  • Lessram zegt op

   Dat slaat op het bedrag dat het kost om in de 14-dagen verplichte quarantaine hotels te kunnen verblijven incl. maaltijden. (Het is trouwens 80.000 baht en geen 800.000 baht)

  • KhunKarel zegt op

   Waar staat dat die 800.000 baht?

 6. Ralph van Rijk zegt op

  Moet Cornelis gelijk geven dat ik ook hoorde dat er alleen maar geinformeerd was door reisinstanties uit China.Maar geen visum aanvragen.(the Thaiger).
  Lijkt me ook geen leuk begin van een vakantie,2 weken opgesloten zitten.
  Ben benieuwt hoe dit verhaal afloopt op Phuket voorlopig is het er nog stil.
  Heb wel medelijden met vrienden in de horeca in Karon.
  Ralph.

 7. KhunKarel zegt op

  30 dagen vakantie en 15 dagen in quarantaine! is iedereen gek geworden?
  Hangen er gouden bananen aan de bomen in Thailand, vliegen de Thaise gebraden duiven je in de mond?
  Na jarenlang met allerlei onzinnige regels te zijn weggepest hoopt men nu weer mensen terug te lokken met het meest absurde aanbod wat er bestaat, je moet toch wel erg wanhopig en geestelijk in de war zijn om dit te willen, wat een kwelling!
  OK met de Chinezen ligt dat allemaal misschien weer wat anders maar want ik heb geen idee wat er in hun hoofd omgaat maar toch! Als je straks) als Farang op zo’n aanbod in gaat dan heb je mijn zegen en alvast prettige detentie,,,,,ach ik bedoel vakantie toegewenst ………………..Amazing Thailand Again!

  Ik hoop maar dat de studenten goed tekeer gaan in BKK en dat er een regering komt die weet hoe de wereld inmekaar steek, maar dat zal ook bij verandering van macht in hele zware opgave zijn in Thailand.

  • Jozef zegt op

   KhunKarel,
   Ik volg je redenering, maar hou toch ook ff rekening met de farang die gehuwd zijn met of zonder kids, en ook de farang die een jarenlange relatie hebben en de familie ginds financieel bijstaan.
   En wees maar gerust dat ee studenten tekeer zullen gaan, alleen hoop ik dat de troepen van Prayut geen overdreven geweld gaan gebruiken.
   Ik was jaren terug in Bkk met de red shirt betogingen, en die beelden van extreem geweld zijn me altijd bijgebleven.
   Groet, Jozef


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website