Het ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat het eerste Thaise geval van Omicron coronavirus besmetting is gevonden. De besmette persoon is een Amerikaanse toerist die vanuit Spanje naar Thailand is gereisd volgens het ‘Test and Go’ programma.

De man is een Amerikaans staatsburger die al één jaar in Spanje woont. Hij testte negatief in Spanje op 28 november. Hij vloog op 29 november via Dubai naar Thailand waar hij 9 uur doorbracht. hij is in Thailand aangekomen op 30 november. Test gedaan en direct naar kamer gegaan. Testresultaat: positief.

De man werd in juni gevaccineerd met het Johnson & Johnson-vaccin. Hij heeft geen onderliggende aandoeningen en heeft geen symptomen. Er zijn 17 nauwe contacten geweest, vooral in het hotel en met twee ambtenaren op de luchthaven.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

5 reacties op “Eerste geval van het Omicron coronavirus in Thailand aangetroffen”

 1. Kees 2 zegt op

  Toch mooi dat hij (misschien dankzij of misschien maakte het niet uit, je weet het niet) het vaccin geen klachten heeft. Aan de andere kant: geen klachten, dus wellicht anderen besmet… of niet (dankzij het vaccin? we weten het niet… n= 1). Laten we dan maar afgaan op de statistieken!

 2. Jozef zegt op

  En nu maar hopen dat er geen paniek uitbreekt !!
  Alle landen zullen moeten aanvaarden dat dit niet het einde van de pandemie gaat zijn.
  Vele varianten zullen snel op elkaar volgen, sommige besmettelijker met milde symtomen, anderen minder besmettelijker.
  Wereldwijd zal een manier moeten gevonden worden om met deze problemen om te gaan zonder de bevolking, de ziekenzorg, de economie, de horeca enz….te sluiten.
  Een pasklare oplossing is er nog niet, helaas.
  Nu maar duimen dat Thailand zijn versoepelingen niet terugschroefd !!

  Jozef

  • Michel Van Windekens zegt op

   Jozef,
   vandaag 1 besmette persoon, volgende week zeker 100.
   Ik vrees dat een vakantie in Thailand er dit jaar niet meer inzit.
   Volgens mij moeten we met zijn allen, niettegenstaande de inentingen, langzaam maar zeker immuun worden door lichtjes ziek te worden. Anders worden het 5 jaren aanmodderen.

   • Sjefke zegt op

    @ Michel van W, dit jaar, dit jaar is bijna over. Bedoel je 2022?

 3. Cor zegt op

  Jozef, ik help je hopen dat Thailand de pas ingevoerde inreisversoepelingen niet
  terugschroeft.
  Alleen vrees ik dat de timing helemaal niet past: desastreus oplopende besmettingscijfers in de thuislanden van de inreizenden, al met al nog steeds teleurstellende vaccinatiecijfers in Thailand, de structurele ontoereikendheid van de (voor de modale Thai toegankelijke/betaalbare) gezondheidszorg en vooral de weer universeel oplaaiende beleidspaniek.
  Daarnaast beseft elke Thaise beleidspersoon dat de traditionele volksverhuizing met het jaareinde over nauwelijks 3 weken enorme verspreiding riskeert te veroorzaken.
  Mijn gok: het wordt (minstens de komende weken) wat versoepelingen betreft niet beter. Eerder veel strenger.
  Maar ik hoop met jou (en ongetwijfeld eem massa anderen) ongelijk te Zullen krijgen.
  Cor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website