Aankomst van de eerste zending van 200.000 doses van het Sinovac Biotech-vaccin op de internationale luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok (Visuth.s / Shutterstock.com)

De eerste 200.000 doses Covid-19 vaccins uit China zijn vanochtend aangekomen op Suvarnabhumi. Premier Prayut Chan-o-cha en hoge ambtenaren waren getuige van het feit dat een vliegtuig van THAI Airways International met het vaccin uit Peking om 10.05 uur landde op de luchthaven.

Prayut sprak van een historische dag. Volgens hem zal Thailand voldoende vaccins ontvangen om groepsimmuniteit te ontwikkelen.

De eerste zending is onderdeel van 2 miljoen doses, ter waarde van 1,2 miljard baht, die de regering had besteld bij Sinovac Life Sciences Co uit China. De 200.000 doses worden tot en met vrijdag in een magazijn opgeslagen en gecontroleerd. Op zaterdag worden ze afgeleverd bij specifieke ziekenhuizen en de inentingen beginnen aanstaande maandag.

De eerste vaccinatie zal worden gezet bij medisch personeel en mensen van 18-59 jaar in 13 provincies die te maken hebben met een Covid-19 uitbraak of belangrijk zijn voor de Thaise economie. Het gaat om Samut Sakhon, Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Prakan, Tak, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Ratchaburi, Chon Buri, Phuket, Surat Thani en Chiang Mai.

Thailand krijgt in maart nog eens 800.000 doses van het Sinovac-vaccin en in april nog een keer 1 miljoen vaccins.

Premier Prayut krijgt vaccinatie van AstraZeneca

Nog een opmerkelijk bericht. Het Covid-19 vaccin dat premier Prayut als eerste in het land krijgt toegediend, komt van het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca en niet van het Chinese Sinovac. Volgens minister Anutin van Volksgezondheid, die dit bekend heeft gemaakt, is het belangrijk dat generaal Prayut de eerste een Covid-19 vaccin krijgt, omdat hij de leider van het land is. Volgens hem is het geen voorkeursbehandeling. Eerder werd gezegd dat Prayut de eerste prik neemt om het vertrouwen van de bevolking in het vaccin te vergroten.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Eerste Covid-19 vaccins vandaag aangekomen in Thailand”

 1. Roger zegt op

  In de eerste fase gaat men 2 miljoen vaccins vanuit China toedienen.
  Volgens de planning hierboven zijn er 26 + 35 miljoen vaccins voorzien van AstraZeneca.

  Dit laatste baart mij grote zorgen omdat AstraZeneca vaccins te onbetrouwbaar blijken te zijn. Heel wat mensen willen een spuitje maar niet van dit merk.

  In Thailand gaat men nu volop vaccineren met een onbetrouwbaar merk terwijl er toch heel wat alternatieven zijn. Een bijkomend probleem is dat die fabrikant zich totaal niet houdt aan de vooropgestelde leveringsschema’s waardoor de planning in heel wat landen dreigt te vertragen.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/zwitserland-wil-van-voorraad-astrazeneca-vaccins-af-te-onbetrouwbaar

  • Marc zegt op

   Weer iemand die de mensen schrik aan jaagt waar haal je al de bewijzen
   Ze hebben altijd gezegd dat de medicijnen goed werkten tot 55 jaar en bij latere ouderdom dat ze er nog geen gegevens van hadden
   Nu hebben ze de gevens wel en is wel goedgekeurd
   Maar ja als het je niet aanstaat keer dan terug naar Ned of België maar jaag de mensen geen schrik aan of wil je liever in lockdown en Thailand voor je zelf houden

   • Kris zegt op

    Marc,

    Ik denk dat Roger ergens wel een punt heeft.
    Het vaccin van Astra Zenica blijkt inderdaad maar voor 60% te werken, terwijl andere merken een score van meer dan 90% behalen. Ik heb dit al meerdere malen gelezen, zelfs heel wat mensen die in de zorgsector werken willen absoluut niet behandeld worden met dit vaccin.

    Ik zie niet waar hij vermeld dat het hem ergens niet aanstaat. Hij heeft zijn informatie waarschijnlijk ook uit betrouwbare bronnen. Veel landen hebben effectief beslist om hun ouderen (+60 jaar) niet te behandelen met Astra Zenica, daar zal wel een reden voor zijn. Hier in Thailand zijn heel wat gepensioneerde expats, ik hoop van harte dat ook wij een keuze kunnen maken uit verschillende vaccins dit om te vermijden dat sommigen net daarom hun vaccin zouden weigeren.

    Bovenstaande post is geen reden waarom we nu moeten terugkeren naar België of Nederland. En waarom zou Thailand van ons zijn 😉 We zijn hier alvast super blij om hier te mogen wonen.

    Een zeer prettige dag Marc.

   • Jannus zegt op

    Beste Marc, helemaal eens met je. Veel mensen vinden het gemakkelijker om te ontkennen in plaats van informatie/documentatie te bestuderen. Volgens het Nederlands instituut dat medicijnen beoordeelt is AsdtraZeneca prima voor ouderen tot 65 jaar. https://www.cbg-meb.nl/documenten/publicaties/2021/02/08/vihk-astrazeneca-covid-19
    In de VS is momenteel een groots onderzoek en beoordeling bezig om te bezien of het AZ-vaccin ook geschikt is voor hen ouder dan 65 jaar. Medio maart as verwacht men uitsluitsel.
    In het verhaal van de Thaise gezondheidsautoriteiten mis ik daarom de aanschaf van bij voorbeeld die van Pfizer of van Moderna.

 2. ruud zegt op

  Dat Prayut zelf voor AstraZenica gaat zal wel een hoop vertrouwen opleveren voor het Chinese vaccin.

  Het is trouwens nog maar de vraag of AstraZenica wel over de brug komt met zijn vaccins.
  Er schijnt in Europa behoorlijk wat verwarring te bestaan over de beloofde leveringen van AstraZenica.

 3. Wouter zegt op

  Vers van de pers:

  Mogelijk ook leveringsproblemen AstraZeneca in tweede trimester

  AstraZeneca levert de Europese Unie in april, mei en juni maar de helft van de afgesproken hoeveelheid coronavaccins. De unie, met meer dan 350 miljoen volwassen inwoners, kan volgens een ingewijde op nog geen 90 miljoen doses rekenen. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte de vaccinfabrikant zijn toezeggingen ook al niet waar.

  Ik hoop de de planning in Thailand niet al te veel vertraging zal oplopen.
  Ze rekenen op een groot aantal vaccins van dit merk – zoals de productie bij AstraZeneca nu loopt vrees ik er voor. Misschien kan de Thaise overheid toch voor alle zekerheid eens uitkijken naar nog een bijkomende leverancier.

 4. Leon zegt op

  “De eerste zending is onderdeel van 2 miljoen doses, ter waarde van 1,2 miljard baht”.

  Even rekenen: 1,2 miljard baht / 2 miljoen doses = 600 baht / doses. Dat is toch een flinke prijs voor een product dat zo massaal verkocht wordt.

 5. Peter zegt op

  Rond 60 procent effectiviteit, werken vaccins AstraZeneca en Janssen goed genoeg?

  Prima werking AstraZeneca vaccin. Lees bij NOS over de effectiviteit/immunogeniciteit van het vaccin. Je lichaam reageert met afweer. Zo train je je immuniteit en verweert je lichaam zich sneller bij een besmetting met het coronavirus.

  Bij 99 procent van de proefpersonen die zijn gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin, werden neutraliserende antistoffen gevonden. Je immuunsysteem staat dan 1-0 voor. Zie het artikel:

  https://nos.nl/l/2366546


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website