(yykkaa / Shutterstock.com)

Duizenden Russische toeristen in Thailand hebben naar verluidt moeite om een ​​weg naar huis te vinden. Dit omdat internationale sancties, die zijn opgelegd vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, vakantiegangers hebben getroffen.

Na de Russische invasie van Oekraïne in februari werd een hele reeks internationale sancties opgelegd aan bedrijven en banken, waarbij sommige Russische luchtvaartmaatschappijen vluchten annuleerden en wereldwijde financiële instellingen hun diensten opschorten.

Russische toeristen behoren tot de grootste groepen bezoekers die terugkeren naar de strandresorts van Thailand, sinds de pandemische beperkingen werden opgeheven, maar velen zijn nu gestrand zonder een retourticket.

Volgens Chattan Kunjara Na Ayudhya, plaatsvervangend gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), zijn er 3.100 Russen gestrand in Phuket, 2.000 in Samui en kleinere aantallen in Krabi, Phangnga en Bangkok.

Hoewel Thailand, Russische vluchten niet heeft verboden, hebben internationale luchtruimbeperkingen ertoe geleid dat sommige bedrijven, waaronder Aeroflot, hun diensten geannuleerd. Daardoor zijn Russische toeristen gedwongen zijn alternatieve routes te zoeken, zoals door het Midden-Oosten met verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Veel toeristen zijn ook getroffen door de opschorting van Visa- en Mastercard-betalingen. De voorzitter van de Phuket Tourist Association, Bhummikitti Ruktaengam, zei dat functionarissen overwegen om het Mir-systeem, een Russisch systeem voor elektronische fondsenoverdracht en digitale valuta te gebruiken.

Pandemische reisbeperkingen hebben veel invloed gehad op de door toerisme gedomineerde economie van het Koninkrijk, maar de beperkingen werden in 2022 versoepeld, wat resulteerde in een golf van bezoekers.

Volgens de TAT bezochten in januari van dit jaar ongeveer 23.000 Russen, Thailand. Russische toeristen waren voorheen goed voor het op zeven na grootste deel van de bezoekers van het koninkrijk, met ongeveer 1,5 miljoen bezoekende Russen in 2019.

Bron: National News Bureau of Thailand (NNT)

16 reacties op “Duizenden Russische toeristen gestrand in Thailand”

 1. Marc zegt op

  Sneu voor de meestal aardige Russen. Hopelijk zijn er enkelen wiens brein zich opent voor de realiteit en hoe hun land wordt bestuurd en misschien wl ten gronde wordt gebracht. Allemaal door een gewetenloze oorlog zonder sterke argumentatie te beginnen, door een kliek psychopaten. Vreselijk en zo jammer en riskant.

  • nico van Kraburi zegt op

   Marc ja zeker aardige en gastvrije mensen de Russen, onschuldige vakantiegangers de dupe.
   Er worden nu miljoenen mensen gestraft, hun president zal er niet van wakker liggen.
   Was in meerdere plaatsen in Rusland en in China e.t.c.
   Lees vaak veel vooroordelen over Rusland en China over wel of niet geld uitgeven, en manieren die ze niet zouden hebben. Zowel in China als in Rusland heb ik goede ervaring

 2. Jon vdVlist zegt op

  Hoi Marc. Je schrijft over de aardige russen. Je hebt vermoedelijk nog nooit in een Turks all in resort vakantie gehouden met Russische toeristen. Moet je een keer doen, dan praat je wel anders.

  • Evan zegt op

   Ja precies!

   En ook leuk om eens op de Chao Praya een diner cruise te doen: binnen 10 minuten buffet leeg!

   Hele schalen met gerechten (fruit, gebak) verdwijnen binnen een mum van tijd (…)

   Er staat dan zoveel op tafel dat ze zelf een buffet kunnen openen.

   Natuurlijk (veel) meer dan Olga, Vladimir en 2 hun kids op kunnen.

   Hamsteren in het kwadraat!

   • GeertP zegt op

    En wat dacht je van die figuren die bij het ontbijtbuffet gelijk hun lunchpakketje klaar maken?
    Of waren dat nou Nederlanders?
    Kom op zeg,we vinden het toch ook niet kunnen als Thais alle farangs als één bevolkingsgroep zien.

    • Rob V. zegt op

     Over broodjes voor de lunch smeren gesproken:
     https://www.youtube.com/watch?v=_ijp7v3j0q0

     Anyway, het is gewoon balen voor de Russische burgers om normaal thuis te komen. Die hebben hier ook niet om gevraagd denk ik zo. En de ene Rus is inderdaad de andere niet. De enkele Rus(in) die ik ben tegengekomen waren gewoon normale personen. Zal vast zijn dat all-you-can-eat ontbijt of diner buffetten in hotel of restaurants vaker bepaalde types aantrekken, maar om dat stempel dan de gemiddelde of alle mensen uit die landen te plakken.. nee. Heeft een hotel of restaurant last van aso’s die pakken/graaien wat ze pakken/graaien kunnen, is een mogelijke oplossing een “boete” heffen op niet gebruikten/genuttigde waren, zonder filtering op nationaliteit.

  • Leon zegt op

   Hoezo vriendelijke Russen?? Ik heb ze meegemaakt in Maleisië en Thailand. Ik zal het netjes en houden, onbeschoft duidelijk aanwezig veel drank gewoon in het zwembad grote monden tegen personeel en van niemand iets aantrekkend. Meesten praten geen woord Engels, kort gezegd ombeschoft. Dit zal niet de gemiddelde Rus zijn, die hebben namelijk geen geld om in dit soort resorts te zitten. Het is duidelijk de kale kak die denken zich alles te kunnen veroorloven. Lekker in Rusland blijven.

 3. rene23 zegt op

  Al deze Russen komen er nu achter dat hun geld niets meer waard is en kunnen nu informatie zien over de oorlog in Oekraine die niet is gecensureerd door Poetin.
  Hopelijk nemen ze die info mee naar huis en gaan ze eens nadenken over de Russische politiek.
  Het zal waarschijnlijk wel hun laatste vakantie in Thailand zijn.

  • Hans zegt op

   Ik weet niet of die Russen nu beter geïnformeerd zijn, dan zouden ze westerse TV zenders moeten bekijken, want de Thaise TV heeft slechts minimale informatie gegeven.
   Een verdronken actrice en een overleden acteur waren veel belangrijker.

  • T zegt op

   Ik denk zeker niet dat het voor veel Russen de laatste keer is maar allicht voor veel de laatste keer dit jaar.
   Verder denk ik dat veel Russen zeker met een midden en laag inkomen momenteel de pijn voelen en ook echt niet blij zijn met de huidige koers van Rusland.
   Maja aangezien een protest zo een tot meerdere jaren gulag kan opleveren snap ik wel dat het merendeel zich niet heel erg durft te roeren op dit moment.

 4. Harry Romijn zegt op

  En waarom vliegen die Russische maatschappijen niet meer naar buiten Rusland? Omdat heel veel van hun vliegtuigen geleased zijn, en buiten Rusland gelijk “aan de ketting worden gelegd”.
  Misschien nog wel naar China ? Dus, hun mensen naar Guangzhou ( of Nanning) brengen ( met Thai Air? ) en vandaar met Russische vliegtuigen naar huis ?

 5. fred zegt op

  Ik vroeg me soms af hoe die Russen er nog in slaagden om alsnog naar Thailand te reizen ? De roebel was nog amper 0.30 Baht waard. Paar jaar geleden herinner ik me dat ze 0.85 Baht kregen voor 1 Roebel.
  Nu krijgen ze nog 0,0 Baht voor 1 Roebel.

 6. Ralph zegt op

  Triest en tekenend ,die vooroordelen en stereotypen.
  Lopen wij nederlanders ook nog steeds op klompen?
  Gelukkig hebben we overal verstand van en lossen we al die wereldproblemen op binnen 5 minuten.

 7. Sjaak S zegt op

  Ik heb nou ook niet bepaald goede ervaringen met Russen (als vlieggasten toen ik nog werkte en vakantiegangers in diverse streken van Thailand). Maar dit gun ik ze nou ook weer niet. Ik hoop voor ze dat de hele misère snel voorbij is.

  • Gerrit van den Hurk zegt op

   Nu kunnen die russen vanuit het buitenland ook eens zien hoe hun leider met andere landen omgaat!

 8. Andre zegt op

  Het is een trieste zaak,wie betaald nu hun verblijfskosten als deze Russen niet meer kunnen betalen met hun creditkaarts en geld kunnen wisselen?Kunnen ze niet via China naar Rusland vliegen China is een bevriend land met zowel Rusland en de Ukraine .Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor deze mensen.
  groet,Andre
  Sorrie redactie ik ben hier voor het eerst.en heb hier niet eerder over geschreven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website