Passagiers die gebruik willen maken van de drie belangrijkste luchthavens in Thailand, Suvarnabhumi, Don Mueang en Phuket, moeten eerder van huis gaan om op tijd op de luchthaven te zijn. Zowel op de wegen naar de luchthavens als bij de incheckbalies zal het erg druk worden.

Cherngron Rimpadee, woordvoerder van het Immigration Bureau, adviseert reizigers om van 11 tot en met 17 april minimaal drie uur voor vertrek op de luchthaven aan te komen.

De officiële Songkran-vakanties beginnen op 12 april en eindigen op 17 april. Het immigratiekantoor verwacht dat veel reizigers een dag eerder naar het buitenland zullen vertrekken voor een vakantie.

Op Suvarnabhumi luchthaven zal vanaf 11 april het aantal uitgaande passagiers naar verwachting met 30% stijgen, van gemiddeld 120.000 naar 160.000 per dag. Dat geldt ook voor Don Mueang en Phuket.

Immigratie balies worden volledig bemand op de luchthavens, maar er worden desondanks lange wachtrijen verwacht. Het kan minimaal een uur duren voor je de paspoortcontrole kan passeren.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Drukte Songkran: Kom eerder naar de luchthaven”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Als er ‘normaal’ 120.000 passagiers per dag vertrekken, en ik ervan uit ga dat er ‘normaal’ ongeveer evenveel passagiers aankomen, kom ik op 120.000 x 2 x 365 = 87.6 miljoen passagiers per jaar. In 2017 waren het er 60.8 miljoen. De Bangkok Post rekenwonders weer…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website