De druk op het National Hazardous Substances Committee (NHSC) neemt toe om de drie gevaarlijke, maar in thailand veel gebruikte chemicaliën te verbieden. Vandaag wordt er vergadert over rapporten en voorstellen voor alternatieven, opgesteld door het ministerie van Landbouw.

Vreemd genoeg beslissen de 29 leden van de commissie zelfstandig over doorgaan of stoppen met het gevaarlijke gif. En dat ondanks ondanks aandringen van staatssecretaris Mananya van landbouw, minister Anutin van volksgezondheid en minister Suriya van industrie, om te stoppen met het gebruik van paraquat, glyphosate en chlorpyrifos. Deze drie chemicaliën zijn zeer schadelijk voor mens en natuur en daarom in veel andere landen verboden.

De milieubeweging vraagt wil een verbod voor het eind van het jaar.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Druk neemt toe om gebruik van gevaarlijk landbouwgif in Thailand te verbieden”

  1. Hansest zegt op

    Gelukkig als ze het gebruik van deze rommel willen / kunnen verbieden. Maar dan moet er ook een goede naleving / controlle uitgeoefend worden. En niet dat de rijkere boeren wat geld onder tafel schuiven en de armere boeren op het schavot komen.

  2. Chander zegt op

    Gisteren bij Zembla uitgezonden.

    Parkinson op het platteland
    Na een Zembla-uitzending over de risico’s van landbouwgif krijgt de redactie dit voorjaar een brief van een boerenzoon uit West-Friesland. Hij vermoedt dat zich hier in Noord-Holland een groot agrarisch drama afspeelt. Bij zijn vader is op 47-jarige leeftijd de ziekte van Parkinson vastgesteld. Hij is niet de enige in de buurt met deze ziekte, er zijn meer patiënten die op relatief jonge leeftijd ziek zijn geworden, zoals zijn beste vriend. De familie is ervan overtuigd dat de bestrijdingsmiddelen, die al decennialang worden gebruikt in dit klassieke tuindersgebied, hier alles mee te maken hebben. In Frankrijk wordt het verband tussen de ziekte van Parkinson en de blootstelling aan landbouwgif al langer gezien. Daar is Parkinson onder agrariërs sinds 2012 erkend als beroepsziekte. Zembla gaat op onderzoek. Wat is er bekend over de relatie tussen deze ernstige, ongeneeslijke ziekte en het spuiten met gif? Lopen boeren en hun gezinnen inderdaad meer risico?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website