De Thaise regering gaat de prijzen van drinkwater in de gaten houden nu het land ten prooi valt aan een langdurige droogte. Het doel daarvan is consumenten te beschermen tegen extreme prijsstijgingen en een mogelijk tekort aan drinkwater.

Het Internal Trade Department (ITD) vergadert op 9 maart met elf bedrijven die gebotteld drinkwater produceren, over de mogelijke gevolgen van een watertekort. De prijs en het aanbod van drinkwater worden door het ITD dagelijks in de gaten gehouden.

‘Consumenten kunnen er op rekenen dat de droogte geen gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van drinkwater’, zegt directeur-generaal Wiboonlasana. Vorig jaar begonnen consumenten te hamsteren na berichten over een watertekort en dat zorgde voor lege schappen in de supermarkten (zie foto boven).

Producenten van drinkwater waaronder de Singha Corporation, laten weten dat zij geen tekort aan drinkwater te verwachten. Toch heeft het gemeentelijk waterleidingbedrijf van Bangkok de bewoners in stad geadviseerd 60 liter water op voorraad te hebben tot het eind van het droge seizoen in mei. Dat geldt ook voor inwoners van Nonthaburi en Samut Prakan.

De MWA verwacht daarentegen dat zij in staat zal blijven de 12 miljoen particulieren, bedrijven en overheidsorganisaties in de drie provincies van water te voorzien.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Droogte in Thailand: Prijs van drinkwater onder controle van regering”

  1. John Chiang rai zegt op

    Nu is het de enorme droogte,die doet denken dat de drinkwater prijzen kunnen stijgen,wat natuurlijk ergens begrijpelijk is. Een paar jaar geleden was de aanvoer van o.a Bier,vanwegen het hoogwater zo moeilijk,dat overal een te kort ontstond,en de prijzen hierdoor stegen. Vaak bij dergelijke prijsstijgingen bestaat het gevaar,dat bij een terug komende normaliteit de prijzen zo hoog blijven. Vandaar vindt ik het goed dat de overheid deze handel een beetje op de vingers kijkt.

  2. Leo Th. zegt op

    Moderator: Graag bij Thailand blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website