Glock pistool

Een Chinese toerist die speelde met het pistool van een zakenvriend na het bijwonen van een feest op maandagavond, heeft volgens zijn zeggen, per ongeluk zijn 23-jarige Chinese vriendin doodgeschoten in een auto op Rama 3 Road in Bangkok.

Het slachtoffer werd in de borst geraakt door een kogel van een 9 mm pistool en stierf kort daarna in het Nakornthon-ziekenhuis. De politie belde naar het ziekenhuis en vond haar Chinese vriend (53) in tranen, buiten bij de eerste hulp. De man bleek dronken, volgens berichten in de Thaise media.

Wichai Maneekitikun, 44 jaar en vice-president van de Thais-Chinese handels- en industrievereniging was bevriend met Chinese stel. Ze waren op de terugweg van een feest. Op weg naar het condominium van het Chinese paar stopte hij langs de weg om even te plassen. Hij hoorde een schot vanuit zijn auto en zag dat de vrouwelijke passagier was neergeschoten.

De heer Wichai zei dat zijn metgezel dronken was en het pistool had gevonden in de auto. Hij speelde er vervolgens mee en het pistool ging af.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Dronken toerist speelt met een pistool en schiet per ongeluk zijn vriendin dood”

 1. Tja, drank maakt meer kapot dan je lief is…. Er wordt op dit blog altijd heftig gereageerd als het om drugs gaat, maar vanuit medisch oogpunt gezien, is alcohol ook een harddrug. Alleen dat hebben wij allemaal maar geaccepteerd. Daarnaast heeft alcohol veel meer doden en ellende tot gevolg dan welke andere drug dan ook. Denk maar eens aan de verkeersslachtoffers en moord/doodslag onder invloed van.
  Wel blijft de vraag waarom een vice-president van de Thais-Chinese handels- en industrievereniging een wapen met munitie in zijn auto heeft. En wellicht ook nog doorgeladen (een patroon in de kamer). Dan ben je niet helemaal goed bij je hoofd….

  • Jacques zegt op

   Geheel eens met uw commentaar. Al jaar en dag is het overmatig gebruik van alcohol een mogelijke dodelijke factor gebleken. Vroeger deed de doelgroep alcohol gebruikers nog een beroep op de overmacht situatie, want ze konden er niets aan doen, want ze waren dronken en het is het ongewilde gevolg. De laatste decennia wil de rechter in Nederland van deze argumentatie niets meer horen. Hoe dat in Thailand er aan toegaat is mij niet bekend, maar veel Thaise rechters hebben hun opleiding in het buitenland genoten, dus er is mogelijk ook hier een soortgelijk beleid. Onverlet de zaak of deze vice president een wapenvergunning zou hebben in Thailand, lijkt mij het op deze wijze vervoeren van dit wapen ook onrechtmatig. Het voor onmiddellijk gebruik voorhanden hebben van het geladen vuurwapen, met het gevaar dat dit door derden kan worden aangewend. Ik lees niets over aanhoudingen en dat verbaast mij wel. Er zijn nog erg veel vragen die zouden moeten worden onderzocht en of dit zonder aanhouding en vastzetten van de verdachten het onderzoek niet in problemen brengt is niet te hopen.

 2. ruud zegt op

  De tekst zou ook kunnen luiden: Een zakenvriend liet een geladen pistool achter bij een dronken Chinees.

  Mogelijk zou de tekst na het politieonderzoek nog heel anders kunnen worden, maar erg waarschijnlijk lijkt dat niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website