Bestuurders van een voertuig die met een alcoholpercentage van meer dan 50 mg/dL schade veroorzaken, krijgen die niet meer vergoed van hun verzekeraar.

Deze waarschuwing komt van het Office of the Insurance Commission. De verzekeraars conformeren zich daarmee bij het wettelijk maximum in de Road Traffict Act. Eerder legden ze de grens op 150 mg.

Rijd een dronken bestuurder zijn nieuwe auto total-loss tegen een boom dan krijgt hij voortaan geen baht meer. Een eventuele gedupeerde tegenpartij bij een ongeluk wordt wel schadeloos gesteld, maar de verzekeraar gaat de uitgekeerde schade verhalen op de dronken bestuurder.

Tien verzekeringsmaatschappijen bieden een premiekorting van 10 procent als bestuurders beloven alleen nuchter te rijden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Dronken bestuurder in Thailand niet meer verzekerd”

 1. erik zegt op

  Vooruit, het is een begin. Maar je krijgt dat de bezopen eigenaar een huurling op die stoel zet na de aanrijding, vooropgezet dat die stoel na de aanrijding nog intact is en men niet links en rechts fysieke schade heeft opgelopen.

  Maar dit is een doekje voor het bloeden. Je moet alcohol in het verkeer voorkomen, gerichte acties, jaag zondaars maar een maand de EHBO op, dat heeft meer zin. Heel vette boetes en rijverboden. De bak in bij dodelijke aanrijdingen.

  Toch? Al zul je alcohol en drugs in het verkeer nooit helemaal uitbannen; zie de westerse wereld. Alcoholzondaars (en drugs…) zul je altijd houden.

  En superrijke boys en girls die na een aanrijding de hand boven het hoofd wordt gehouden en gelegenheid wordt geboden een luizenleven te leiden in een ander land? Ja, dat ook aanpakken. Behandel dan ook iedereen gelijk; pas dan ben je geloofwaardig.

  • Jacques zegt op

   Een goed geschreven stukje en ik ben het met u eens. Ik ben wel benieuwd naar de ommezwaai want tot heden bleven een aantal verzekeraars gewoon uitbetalen, vanwege het winnen van zieltjes voor de verkoop van hun producten. Er zijn nog genoeg alcoholverslaafden die in het rijden onder invloed geen kwaad zien. Sterker nog als je ze moet geloven dan rijden ze dronken veel beter dan als ze nuchter zijn. Deze groep is erg hardleers en of die zich nog kunnen verzekeren, nadat ze opgepakt zijn en als zodanig geregistreerd staan. Ik hoop van harte van niet alhoewel er wel een modus moet worden gevonden dat genoegdoening plaatsvindt en slachtofferhulp. Mijn oom is jaren geleden in Amsterdam doodgereden door een dronken bestuurder, die niet verzekerd was. Ook geen compensatie gekregen, maar het blijft dat het familieleed nooit te vergoeden is. De mens en zijn zwakheden en we zullen hIer nog veel over blijven lezen ben ik bang.

 2. Daniel VL zegt op

  Niet meer verzekerd? Ik stel vast dat er velen zelfs niet verzekerd zijn.
  Daniel

 3. Lunghan zegt op

  Hier midden in de Isaan is de helft zowiso niet verzekerd, hebben geen rijbewijs, en meestal van die oude schijtbakken van pickups. Als ze al aansprakelijk worden gesteld hebben ze gewoon niks. Gaan ergens 10.000 batjes lenen en de kous is af.Maar ze moeten en zullen vooraan rijden .

 4. willem zegt op

  van een “kale kip” valt niet te plukken.
  Je kan alleen zorgen dat je eigen verzekeringen op orde zijn.
  En in Nederland doet geen ene verzekering dronken rijden verzekeren.

 5. Sir Charles zegt op

  Ken gelukkig niemand persoonlijk die een (dodelijk) ongeluk veroorzaakt heeft maar zie dikwijls farang waaronder ook landgenoten die na inname van meerdere SIngha’s waggelend naar de motorbike lopen en vervolgens slingerend wegrijden.
  Heb er weleens een landgenoot op aangesproken, kreeg als antwoord dat ik dan maar gauw weer terug moest gaan naar Nederland regeltjesland. 🙁

 6. Frans zegt op

  klopt, in onze familie is niemand verzekerd.
  raar maar waar, op zijn Thais,
  kleine ongelukjes worden meteen afgewikkeld
  maar het moet niet erger worden……
  gewaarschuwd iedereen

 7. theoS zegt op

  @corretje, Ik begrijp je niet. Je moet een tax sticker op de voorriut hebben en die krijg je alleen als je ook verzekerd bent. Niet verzekerd is geen tax sticker en zonder deze sticker op je ruit wordt je gegarandeerd aangehouden.

  • NicoB zegt op

   Dit is niet compleet Corretje.
   Bij de betaling van de wegenbelasting moet je ook een bewijs inleveren van betaling van een Staatsverzekering. Die voorziet tot bepaalde maxima in betaling van geneeskundige kosten van anderen die door jouw toedoen behandeling nodig hebben.
   Extra kun je een verzekering sluiten die ook de materiële en immateriële schade van derden betaald en tevens schade aan je eigen auto en diefstal daar van.
   Bewijs van keuring is vereist zodra een auto ouder is dan 7 jaar.
   NicoB

  • Ger zegt op

   In Nakhon Ratchasima krijg je alleen maar de sticker voor de auto na eerst het document van de verzekering te hebben overhandigd en tax betaald.
   Idem geldt dit voor de motorbike : eerst een nieuwe jaarverzekrring nemen en pas daarna mag je de tax betalen en krijg de registratie voor het nieuwe jaar.

  • stevenl zegt op

   Zonder verzekering geen sticker.

 8. Mark zegt op

  Het gaat hier helemaal niet over de stomdronken onverzekerde Thai die zich van ‘s ochtends vol giet met lao khao of ander goedkoop sterks. De doelgroep van deze maatregel is de meer bemiddelde Thai en de farrang die na een restaurantbezoek of een terrasje de weg opgaat.

  Dit zal enkel verschil maken voor de rijkere Thai en de gemiddelde (bemiddelde) farrang die wel een first class verzekering betalen. Hélaas zal die na twee frisse pinten, heerlijk in dit heet klimaat, terugvallen op de beperkte verplichte aansprakelijkheidsverzekerening voor derden, de zgn. porobo. Zijn duur betaalde premie voor de first class zal hem geen dekking meer verlenen.

  Voor de arme Thaise sloebers die rijden zonder enige verzekering, of met de kleine porobo, maakt het allemaal geen verschil.

  Het is een machtig cadeau voor de verzekeraars. First class premies innen en geen schadevergoeding moeten betalen omdat de bestuurder twee glaasjes ophad. Kassa kassa voor de verzekeraars, hun rijke aandeelhouders, vriendjes van de groenjassen.

  De collega’s farrang zijn gewaarschuwd. Dit wordt fris water of stroperig zoete frisdrank als je de weg nog opmoet. Of de benenwagen. Of je de nutteloze kosten van die first class verzekering besparen. 🙂

  Wie kruipt in Thailand nooit achter het stuur van de auto of motosai na het drinken van 2 frisse pinten? Wie zonder zonde is werpe de eerste steen 🙂

  • Jo zegt op

   Zal geen steen gooien, maar ik drink zo wie zo weinig alcohol, en al helemaal niet als ik met de auto moet rijden.

 9. NicoB zegt op

  @Mark, ik zal alvast die de eerste steen werpen, ik drink niet als ik nog auto moet rijden, punt uit.
  Het lijkt er verdorie op, dat je vind de wet ten aanzien van alcohol gebruik in het verkeer te willen ontkrachten, je bent dan echt teveel Thais geïntegreerd.
  Alcohol in het verkeer hoort er toch echt niet bij, dat verzekeraars schade niet meer willen dekken als er sprake is van bovenwettelijk gebruik van alcohol lijkt mij een hele normale gang van zaken, pluk de dronkaards maar, brengt misschien toch een enkeling tot het besluit een ander niet meer in gevaar te brengen door alcohol te gebruiken voorafgaand aan het rijden.
  NicoB

  • Eddy Cauberg zegt op

   100% mee eens , als je aan het wegverkeer deelneemt ( auto/pick-up , motorbike of eender vervoer
   middel ) moet je je aan de regels houden en daar hoort absoluut alcohol of drugs niet bij , hoeveel mensen worden er niet jaarlijks onschuldig gedood of gekwetst door de dronken bestuurders …. Eddy C


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website