De gemeente Bangkok gaat mogelijk drones inzetten tegen de smog die al twee weken als een deken over de hoofdstad hangt. 

Een eerste test boven het Vachirabenjatas park in Chatuchak heeft laten zijn dat het niveau aan PM 2,5 fijnstofdeeltjes met gemiddeld 10 microgram per kubieke meter was verminderd, nadat zes drones 30 tot 40 minuten op 25 meter hoogte water met chemicaliën hadden gesproeid.

Deze week zet het Defence Technology Institute twaalf drones in. Wanneer de testresultaten positief zijn, worden ze ingezet boven Vachirabenjatas en Chatuchak park en in het gebied rond het Phramongkutklao en het Veterans General ziekenhuis.

Premier Prayut noemt de test nu al een succes. Hij zegt dat China deze methode ook met succes inzet.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Drones moeten helpen om de smog in Bangkok te verdrijven”

 1. teun zegt op

  Gevolg bestrijden i.p.v. oorzaken bestrijden moet het devies zijn.

  • fred zegt op

   Wie denkt dat men de auto industrie en bijgevolg de auto in Thailand een duimbreed in de weg zal leggen die komt zeker terug van een kale reis. De Thai worden nog liever met zijn allen kortademig dan iets van hun auto te moeten opgeven. Ik moet nog de eerste Thai tegenkomen die bereidt is om 100 meter te stappen.

 2. Bart zegt op

  Ik weet niet wat voor een chemicalien ze gebruiken, maar het lijkt me beter naar een meer permanente oplossing te zoeken.

 3. John Chiang rai zegt op

  Wachten op regen,of deze kunstmatig verwekken,straten nat houden,of zo enige tijd geleden verzocht werd, dat men bij de crematie geen kunststof of andere bekledingen gebruiken moest die voor rookontwikkeling zorgen kon,allemaal kleinigheden die op den duur nooit verbetering kunnen brengen.
  Misschien dat een avondlijke regendans van de Junta of de een of andere fijnstofgeest die van de Thaise bevolking voldoende financieel gespekt en vereerd gaat worden hier verbetering kan brengen.
  Of men houdt eindelijk op met deze hocus pocus,en gaat het kind bij naam noemen en aanpakken,namelijk het overtollige verkeer,die best gebruik konden maken van het openbare vervoer,en nu vaak onnodig urenlang met hun stinkende vaartuigen in de file staan om de lucht nog meer te verzieken.
  Ook vaak het onnodige laten draaien van de automoter,terwijl geen Chauffeur of passagier aanwezig is,en alleen dient omdat de airco moet blijven functioneren,zodat ze bij terugkomst meteen een gekoelde auto hebben.

 4. janbeute zegt op

  Rest nog de vraag , wat voor chemicalen gebruikt men.
  En zijn deze chemicalen ook niet schadelijk voor de inwoners.

  Jan Beute.

 5. ron44 zegt op

  @teun, je niet druk maken man. We hebben hier met Thais te maken die allen meer dan waarschijnlijk logica uit hun lessen pakket hebben geschrapt. Ben zelf BKK ontvlucht daar het niet te harden was (astma). Nu een tijdje in Isaan. Wat een verademing.

 6. Theo van bommel zegt op

  De toestand in Bangkok neemt serieuze vormen aan.wie of welke personen
  Hebben de verantwoordelijke taak dit serieus te bekijken.het instellen van een negatief reisadvies
  Is wel op zijn plaats. Hier of moeten er eerst slachtoffers vallen.
  Wij hebben dit doorgegeven aan onze juridische afdeling.
  Ik denk dat dit nog een staartje krijgt.wij hopen op een goede oplossing.
  Met groet
  Theo van bommel.

 7. Jan zegt op

  En over welk soort chemicaliën hebben we het hier???
  Zolang de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt is het dweilen met de kraan open.

  • ruud zegt op

   Misschien wilt u liever niet weten welke chemicaliën dit zijn als u beslist naar Bangkok moet.
   Het lijkt me dat in beginsel geen enkele chemische stof geschikt is om in te ademen, tenzij is aangetoond, dat het geen kwaad kan voor het longweefsel en in het bloed.

 8. Roland zegt op

  Dat is wel de beste grap in een héél lange reeks …. wie vindt het toch allemaal uit?
  De gereinste nonsens, gaan ze misschien de hemel vol hangen met drones ? Dan krijgen we beslist er een zonsverduistering nog op de koop toe…

 9. Fred zegt op

  Fantasties toch wat ze allemaal verzinnen, dit zal wel hetzelfde effect hebben als de bootjes die ze in de rivieren leggen om de stroomsnelheid te vergroten bij water overlast, helemaal niets dus.
  Wat kan zo,n drone nu meenemen aan gewicht????
  En Prayut wordt verder ook niet gehinderd door enige kennis dus die roept maar wat.
  Stoppen met het opstoken van afval en andere zooi, zou weleens kunnen helpen.

 10. pw zegt op

  Drones kunnen inderdaad een grote rol spelen bij het terugdringen van de luchtvervuiling:

  Men neme een drone die je zo rond 16:00 uur in de middag lanceert.
  Cameraatje eronder monteren.
  De piloot laat de drone naar de eerste de beste rookwolk vliegen en maakt opnames van de idioot die ons letterlijk laat stikken.
  Volgende dag een bezoekje brengen, 10000 baht boete innen en drone weer opladen voor later die dag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website