De regering is er veel aan gelegen om illegaal gebouwde accommodaties en landjepik tegen te gaan. Nu is de provincie Kanchanaburi aan de beurt en illegale vakantieparken worden gesloopt. Dat kan ook gelden voor de bekende bungalows op de Kwai Noi rivier in nationaal park Sai Yok (zie foto boven) als mocht blijken dat ze illegaal zijn gebouwd.

De afgelopen maand heeft de overheid al 800 rai grond in twee nationale parken (Sai Yok en Khao Laem) teruggewonnen. Er zijn 184 bouwwerken in beslag genomen en 34 personen zijn aangehouden. Negen grondaktes die een gebied van 172,2 rai beslaan, worden gecontroleerd.

In Nakhon Ratchasima heeft de DNP aangifte gedaan tegen een directeur en twee medewerkers van het Land Reform Office. Ze worden ervan verdacht tegen betaling grondaktes voor 52 percelen bosland in nationaal park Thap Lan te hebben uitgegeven.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Gaan de drijvende bungalows op de Kwai Noi rivier in Kanchanaburi verdwijnen?”

  1. erik zegt op

    Wat grappig te lezen dat iets dat drijft toch illegaal gebouwd kan zijn. Of zou het misschien minder drijvend zijn dan men wil doen voorkomen? Ik weet uit ervaring dat aan de wal achter die drijvende toestand vaak bijgebouwen staan, op de grond, en als je die wegens ‘illegaal’ weghaalt ontvalt de bestaansmogelijkheid aan de drijvende afdeling.

    Het aanpakken van illegale bouwsels vind ik een goeie zaak en als de een wegens ‘illegaal’ wordt gesloopt, dan de ander ook.

  2. Alain zegt op

    Is een foto van de floathouse,river kwai, ben er in maart nog geweest, een prachtige locatie, een unieke belevenis!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website