Mocht je er niet van kunnen slapen, de krokodil die voor het strand van Bang Tao op Phuket was gesignaleerd is inmiddels gevangen. Donderdagnacht zag het team van 15 personen kans het dier van 200 kilo met een lengte van 3 meter te pakken te krijgen.

Het dier is naar het Phuket Coastal Fisheries Research and Development Centre gebracht voor nader onderzoek. Of het een zout water of zoet water krokodil is, is nog niet vastgesteld.

Eerder  lukte het niet om de krokodil te vangent. De reptiel was gevonden in een moeras tussen Bang Thao en het Layan strand, dat in verbinding met zee staat, maar hij was de jagers te snel af.

De krokodil werd bekend dankzij een videoclip op de social media, naar verluidt opgenomen door de drone van een Australische toerist. Maritiem wetenschapper Thon zegt dat krokodillen al eerder zijn gezien voor de kust van Phuket.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Drie meter lange krokodil bij Phuket gevangen”

 1. T zegt op

  Laat die dieren toch lekker ze voelen zich er schijnbaar thuis en er zijn nog nooit incidenten geweest.
  De wateren zijn het thuis van deze dieren en niet van de mens, en ja je kunt er dus ook gevaarlijke dieren tegen komen zoals een krokodil al is die kans relatief klein.
  Maar geen paniek dezelfde wateren zitten ook vol haaien, dodelijke kwallensoorten, dodelijke zeeslangen en diverse zeer giftige vis en schelpsoorten.
  Maar goed de mens wil alles voor zich alleen en hoe zij het wil maar zoals dit jaar goed te zien is op diverse plaatsen op de wereld.
  De natuur begint zich goed te roeren en is niet onder controle te houden door de mens, met alle gevolgen van extreme overstromingen, droogte etc. tot gevolg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website